Grappige console games

Ben jij een echte gamer? Heb jij een beetje humor? Dan ben jij vast gek op spelletjes die helemaal vol zitten met droge humor! Soms is de humor gewoon zo slecht, dat hij geweldig is. Maar weet jij niet precies welke game precies in jouw straatje valt? Geen probleem! Speciaal voor jou hebben we de meest grappige console games voor op je Playstation of Xbox op een rijtje gezet.

1. South Park: The Stick of Truth

We beginnen dit artikel met grappige console games natuurlijk met South Park: The Stick of Truth. Stan, Kenny, Kyle en Cartman gaan op een epische zoektocht naar de Stick of Truth in deze uitgebreide RPG. De game is gebaseerd op de populaire tekenfilmserie van makers Trey Parker en Matt Stone. Je kruipt in de huid van de 'new kid in town', die in het altijd besneeuwde stadje South Park terecht komt.

South Park: The Stick of Truth is een grappige game omdat het net zo kinderachtig en beledigend is als dat je zou verwachten. Dit komt doordat de bedenkers van South Park, Matt Stone en Trey Parker, nauw hebben samengewerkt voor deze game. South Park: The Stick of Truth zit vol met anale onderzoeken, genitale aanvallen door ouders en er zijn onderdelen voor het aanpassen van je wapens, genaamd strap-ons.

grappige console gamesBron: Ubisoft

2. Goat Simulator (2014)

Het doel van Goat Simulators is om zoveel mogelijk chaos en vernieling te veroorzaken. Vergelijk het maar een beetje met een old-school skating game, alleen speel je in deze game niet als een skater, maar als een geit. En je voert geen tricks uit, maar je vernielt dingen, als een geit!

Goat Simulator is een grappige game omdat je een geit bent in een stedelijke omgeving die barbecues en musea verwoest en aan voorbijrijdende vrachtwagens likt. Het is eigenlijk nooit de bedoeling geweest van de Zweedse ontwikkelaar Coffee Stain Studios om het uit te brengen, het was meer gemaakt als een grap!

grappige console gamesBron:  Coffee Stain Studios​

3. South Park: The Fractured But Whole

South Park: The Fractured But Whole is het vervolg op South Park: The Stick of Truth. Het doorgaans rustige bergdorpje dat South Park heet, wordt gehuld in duisternis... Een nieuwe kracht ontwaakt om dit kwaad te bestrijden. Een team van superhelden staat op, onder leiding van een nachtelijk roofdier wiens levensdoel het is om de straten van South Park voor eens en altijd op te ruimen.

Natuurlijk zit er weer heel veel humor verwerkt in South Park: The Fractured Buth Whole, waardoor deze game zeker tot de grappige console games behoort. Of je nou een meisje, jongen of alles wat er tussen of buiten valt bent, je wordt in dit spel geaccepteerd. Wel worden geloof, huidskleur, cultuur enzovoort op de hak genomen zoals je gewend bent van South Park.

Lees ook de recensie die wij over deze grappige game schreven!

grappige console gamesBron: Ubisoft

4. Lego City Undercover

In Lego City Undercover ga je op zoek naar dieven en verken je de Lego stad vol met actie en avontuur. Daarnaast moet je verschillende voortuigen verzamelen en ervoor zorgen dat Rex Fury voor altijd achter de tralies verdwijnt. Dit doe je als politie-agent Chase McCain. Door te wisselen tussen verschillende kostuums, kun je allerlei speciale vaardigheden gebruiken die goed van pas komen bij het opsporen van de meesterschurk!

Lego City Undercover is een grappig spel, omdat het ergens een beetje op GTA lijkt, maar dan met lego! Je wordt door Chase McCain eigenlijk gewoon meegenomen in een actiefilm met allemaal clichès.

Grappige console gamesBron: Warner Bros. Games

5. Fable

In Fable draait het om de transformatie van het hoofdpersonage. Deze transformatie is vooral fysiek merkbaar en bepaalt daarnaast hoe mensen op je aanwezigheid en daden reageren. Door de beslissingen (goed of slecht) die jij neemt verandert jouw personage. Als je bijvoorbeeld enkele burgers doodt zul je horens krijgen en een rode gloed gaan uitstralen, maar als de speler veel goede daden doet krijgt het personage een gouden aura en trekt vlinders aan. Verder moet je punten verzamelen en geld verdienen, zodat je personage sterker wordt en een betere uitrusting kan kopen! 

Fable is een grappige game omdat het vol zit met grappen over scheten, condooms en dubbelzinnigheden. Dit zorgt er natuurlijk voor dat je regelmatig in een deuk ligt tijdens het spelen van Fable.

grappige console gamesBron: Lionhead Studios, Big Blue Box Studios, Robosoft Technologies

6. Surgeon Simulator

Surgeon Simulator mag zeker niet ontbreken in ons rijtje met grappige console games! Het is een eenhandige én onhandige operatiesimulator. In het spel ben je de chirurg Nigel en moet je zijn rondzwaaiende armen proberen te besturen in een poging het leven te redden van zijn vriendelijke en vertrouwensvolle patiënt Bob. Nigel kan zijn scalpel hanteren tijdens meer dan 20 operaties, verspreid over 6 verschillende locaties. 

Deze game is grappig omdat alles heel onhandig gaat, zelfs het verwijderen van organen. Ook het gebruik van defibrillator gaat niet helemaal zoals hoort en dat werkt natuurlijk ontzettend goed op de lachspieren van de speler!

grappige console gamesBron: Bossa Studios

7. Rayman Raving Rabbids

In Rayman Raving Rabbids is de wereld overgenomen door konijnen die al jaren onder de grond bezig waren met plannen te smeden om de bevolking in Rayman's land gevangen te nemen. Ook Rayman zelf is gevangengenomen en het is aan hem om de wereld van de ondergang te redden.

Als de game start kan je, je lach natuurlijk al niet inhouden als je de konijntjes ziet. Ze zien er ontzettend grappig uit en daarnaast zijn ze gewoon een beetje gek! Hoe kunnen die konijntjes nou de wereld veroveren? Sommige scènes zijn zo grappig dat je hardop moet lachen!

grappige console gamesBron: Ubisoft

8. The Sims

We sluiten dit rijtje van grappige console games of met The Sims. The Sims is, door de maker, eigenlijk bedoeld als een interactief reality-tv-programma, waarbij de spelers het stadsleven en verschillende relaties zouden verkennen. In plaats daarvan worden sims in het zwembad verdronken, worden ze gedwongen om op de keukenvloer te plassen en werden ze opgesloten in ruimtes zonder deuren en ramen. Dat is wat The Sims één van de grappige console games maakt!

Wij schreven over het spel voor op de PC ook een recensie over The Sims 4, maar het spel is natuurlijk ook verkrijgbaar op de verschillende consoles!

grappige connsole gamesBron: EA

Wat vind jij van deze grappige console games?

Lees ook: 10 x grappige animatieseries

Nieuwste artikelen

  • Deze acteurs haten de manier waarop ze beroemd zijn geworden

  • 11 dingen die je denkt tijdens bingewatchen

  • Schimmen - Dolly Alderton 

  • Waarom de maan verdwijnt - Martine Letterie & Rick de Haas

  • Dwars & Co - Rico Hop

Gerelateerde artikelen

  • 15 x grappige series

  • Populaire tv-series die slecht begonnen

  • De beste volwassen tekenfilms

  • Recensie: PS4 spel Assassin's Creed Odyssey | 5 hartjes

  • 10 x grappige animatieseries

Zoek in artikelen