Boekenwurm problemen

Iemand die veel leest is natuurlijk ontzettend gelukkig. Je ontdekt allemaal nieuwe werelden waar je in het echte leven helaas niet altijd naartoe kan gaan, want jammer genoeg bestaat er niet zoiets als een poort die je naar Narnia brengt! Maar de fanatieke lezeres onder ons hebben daadwerkelijke boekenwurm problemen. Ja, die bestaan echt en wij hebben de 8 ergste boekenwurm problemen hieronder uitgeschreven! Herken jij jezelf hierin?

1. Als niemand het boek nog heeft gelezen en jij wilt erover praten.

Als jij erg veel en snel leest kan het weleens voorkomen dat nog niemand anders in jouw omgeving het boek heeft gelezen en dat betekent dat jij er niet over kan praten. Al die opgekropte emoties en gevoelens kunnen niet weg en je wordt er gek van! Helaas kan niemand je met deze boekenwurm problemen helpen zolang ze de boeken niet lezen. Maar met een beetje overtuigingskracht kan je vast wel iemand overhalen om het boek te lezen!

2. Slaaptekort.

Één van de grootste boekenwurm problemen die er bestaat is slaaptekort. Helaas zitten er maar 24 uur in een dag en dat is veel te weinig om alle boeken op je lijstje te lezen! Elke avond lees jij door tot in de late uurtjes. Je kan niet stoppen omdat het verhaal net zo spannend is of omdat het boek bijna uit is. Dit zorgt er helaas wel voor dat je bijna niet slaapt en als een zombie naar je werk of school gaat. Ach, zolang jij maar weet hoe het verhaal afloopt is het prima toch?!

Boekenwurm problemen

Bron: IStock

3. Als je favoriete boek verkeerd wordt verfilmd.

Ergernis nummer één van de meeste boekenliefhebbers is het verkeerd verfilmen van je favoriete boek! De belangrijkste scènes worden weggelaten of de perfecte zoen van jouw 'ship' ziet er helemaal niet zo spectaculair uit. Wat hebben de filmmakers toch met het boek gedaan, er is helemaal niks meer over van het verhaal. Boekenwurm problemen zijn echt de ergste problemen die er bestaan!

4. Je het boek onderweg wil lezen maar het niet wil beschadigen.

Ook dit probleem mag niet in ons lijstje met boekenwurm problemen ontbreken! Het liefst lees je namelijk de hele dag, maar dat betekent dat je het boek in je tas mee moet nemen en dat doe je toch maar liever niet. De kans is namelijk groot dat je boek beschadigd en het is al helemaal een ramp als jouw boek nat wordt omdat je flesje met drinken lekt. Maar als tip kunnen we meegeven dat je je boek ook kan meenemen in een kleine laptop sleeve.

Boekenwurm problemenBron: IStock

5. Vergeten te eten.

Soms ben je zo diep in een boek verzonken dat je alles en iedereen om je heen vergeet. Het kan zelfs voorkomen dat je helemaal vergeet om te eten. Natuurlijk is dit voor een keertje niet zo heel erg, maar het moet niet te vaak voorkomen?! Dat is namelijk helemaal niet goed voor je concentratie en dat betekent dat het lezen van boeken ook moeilijker gaat!

6. Geen ruimte meer in je boekenkast.

Boeken verzamelen is natuurlijk hartsikke leuk, maar binnen de kortste keren staat jouw boekenkast helemaal vol. Hierdoor heb je helemaal geen plek meer voor nieuwe boeken! Wat nu? Waarschijnlijk moet je een paar oude boeken eruit gaan halen en dat is toch wel één van de allerergste boekenwurm problemen die wij kunnen bedenken. Ieder boek heeft namelijk een speciaal plekje in ons hart veroverd. Maar je kan het ook over een hele andere boeg gooien en als je boeken achterstevoren neerzetten. HIER lees je waarom dat een goed idee is.

Boekenwurm problemenBron: ISTock

7. Mensen willen je boeken lenen maar jij wilt ze niet uitlenen.

Jij bent vast heel beschermend als het op jouw boeken aankomt. Je behandelt ze als je eigen kindjes en er mag ze niks overkomen. Dat is dan ook de reden dat je niet graag boeken uitleent aan andere mensen. Zij gaan waarschijnlijk helemaal niet zo voorzichtig om met je boeken. Daarbij komt ook nog dat de kans groot is dat je het boek helemaal niet meer terugkrijgt. Dus liever leen je ze niet uit, maar je vindt het ook moeilijk om nee te zeggen.

8. Als je net de paperback hebt gekocht maar het boek zo leuk vindt dat je de hardcover wil.

Sommige boeken zijn gewoon zo geweldig dat je de hardcover versie ervan wilt hebben. Deze staan gewoon veel mooier in jouw boekenkast en ze gaan gewoon veel langer mee dan een paperback en blijven langer mooi. Helaas kost dat je toch weer extra geld, maar dit is één van de boekenwurm problemen waar wij makkelijk mee kunnen leven!

Wat vind zijn jouw grootste boekenwurm problemen?

Lees ook: 9 manieren om het hart van een boekenliefhebber te breken

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 10 dingen die iedere boekenwurm herkent

  • Redenen waarom een boekenwurm girlfriend material is

  • Shoptip: Bookalicious sieraden

  • De boekenkast van Janita Meerman

  • Ben jij een echte boekenwurm?

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen