Top 10 ergste Disney slechteriken

Dat Kapitein Haak ontzettend slecht is in Peter Pan is natuurlijk algemeen bekend, maar wist jij dat er nog veel meer Disney slechteriken zijn? Sommige zijn iets minder kwaadaardig dan Kapitein Haak, maar sommige zijn de duivel zelf en daar kan zelfs Kapitein Haak niet aan tippen. Wij hebben de 10 ergste Disney slechteriken voor je op een rijtje gezet. En zeker het personage op nummer 10 is door en door slecht! 

1. De Engelsen (Pocahontas)
De Engelsen in Pocahontas zijn eigenlijk wel heel erg slecht. Ze komen naar een land dat niet van hen is, willen dit land vervolgens stelen van de oorspronkelijke bewoners door een heel volk uit te moorden. Slechter dan dat kan het bijna niet worden natuurlijk!

Disney slechteriken Bron: Disney

2. Frollo (De Klokkenluider van de Notre Dam)
Over Frollo uit De Klokkenluider van de Notre Dam hebben wij eigenlijk ook geen goed woord te zeggen! Hij vermoordt een moeder, die net een baby heeft gekregen. Hierna sluit hij dit kindje op om het geestelijk kapot te maken. Hoe wreed kan je zijn?!

Disney slechterikenBron: Disney

3. Maleficent (Doornroosje)
Voor Maleficent uit Doornroosje geldt eigenlijk hetzelfde als voor Frollo uit de Klokkenluider van de Notre Dame: hoe kan je zo wreed zijn?! Uit wraak en boosheid vervloekt ze namelijk een kleine en onschuldige baby die helemaal nergens iets mee te maken heeft.

Disney slechterikenBron: Disney

4. Scar (De Leeuwenkoning)
Wat hebben wij Scar uit De Leeuwenkoning gehaat toen hij Mufasa van een klif afgooide zeg (en we haten hem er nog steeds om)! Hierdoor heeft hij ervoor gezorgd dat de kleine Simba geen vader meer had en daarna probeert Scar ook nog het kleine leeuwtje weg te jagen. Het enige waar hij om geeft is de troon!

Disney slechterikenBron: Disney

5. Ursula (De kleine zeemeermin)
Ook Ursula uit De kleine zeemeermin mag zich rekenen tot de ergste Disney slechteriken! Ze nam Ariel haar stem af, wat al heel wreed is natuurlijk. Maar in haar grot kwijnen talloze zielen weg. En het ergste van alles is dat ze er nog plezier uit haalt!

Disney slechterikenBron: Disney

6. De koetsier (Pinokkio)
Als er iemand door en door slecht is dan is dat wel de koetsier uit Pinokkio! Hij huurt Jantje Fatsoen en Gideon in om nietsvermoedende kinderen over te halen om mee te gaan naar pleziereiland. Hier mogen de kinderen doen wat ze willen, maar vervolgens vervloekt hij de arme kinderen en veranderen ze langzaam in ezels. De koetsier heeft zeker geen hart!

disney slechterikenBron: Disney

7. Cruella de Vil (101 Dalmatiërs)
Wij voelen intense haat voor Cruella de Vil uit 101 Dalmatiërs. In de film wilt ze namelijk alle pasgeboren puppy's vermoorden om er een stomme bontjas van te maken. Hoe kan een vrouw zo ongelooflijk slecht en wreed zijn?! Kijk dan naar die schattige koppies, niemand wil die toch pijn doen!

Disney slechterikenBron: Disney

8. De Boze Koningin (Sneeuwwitje en de zeven dwergen)
De Boze Koningin wilt het mooiste van het land zijn, maar dat is zij niet meer nu Sneeuwwitje ouder wordt. Daarom geeft De Boze Koningin de opdracht aan een jager om haar te vermoorden en als bewijs wilt zij het hart van Sneeuwwitje hebben. Vervolgens wil zij het hart van Sneeuwwitje opeten. Hoe luguber is dat wel niet en bovenal slecht! 

Disney slechterikenBron: Disney

9. Jafar (Aladdin)
Jafar kennen we allemaal wel als de gemene tovenaar uit Aladdin. Jafar wilt de sultan worden van Agrabah. Hiervoor heeft hij de lamp nodig uit de Grot van Wonderen en Aladdin moet die voor hem stelen. In de eerste instantie krijgt Jafar de lamp niet in handen, maar later wel. Hij wilt de machtigste man op aarde zijn en verandert hiervoor zelfs in een Geest. Hij wilt heersen op een hele slechte manier!

Disney slechterikenBron: Disney

10. Shan-Yu (Mulan)
We sluiten het rijtje van Disney slechteriken af met Shan-Yu uit Mulan. Hij is één van de slechtste personage in het Disney universum. Maar toch wordt hij snel overgeslagen. Hij is meedogenloos en heeft geen medelijden met zijn slachtoffers. Hij vermoordt heel veel mensen in koelen bloede en dit alleen maar om te laten zien hoe sterk en machtig hij is! Genoeg reden om in de top 10 te verschijnen.

Disney slechterikenBron: Disney

Wie van deze Disney slechteriken vind jij het allerslechtst?

Bron: Disney

Lees ook: De knapste Disney vaders

Nieuwste artikelen

  • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

  • Sensation Island - Thysia Huisman

  • Alle weetjes over Taylor Swift - Arie Kaplan

  • Harteloos - Elsie Silver

  • Dochter van twee werelden – Sarah Lark

Gerelateerde artikelen

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

  • 19 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest

Zoek in artikelen