Redenen om je boeken achterstevoren te zetten

Eén van de belangrijkste dingen in huis in natuurlijk je boekenkast. Of boekenkasten, als je een echte boekenwurm bent. Nu zijn er al vele discussies gevoerd over hoe je je boeken in die kast zet. Alfabetisch gesorteerd op auteur of op titel? Gegroepeerd op genre, of toch op grootte of kleur? Er is ook nog een totaal andere optie: je kunt je boeken achterstevoren in de kast te zetten. Ja, je leest het goed, met de kaft naar achteren. Wij hebben eens nagedacht over de mogelijke voordelen van deze instagramtrend. Dit zijn de redenen om je boeken achterstevoren in je kast te zetten:

1. Je hoeft niet meer te beslissen hoe je je boeken sorteert.

Op alfabet, genre of kleur? Zet je boeken achterstevoren in de kast en het maakt niets meer uit!

 

2. Je hoeft je boeken daarna ook nooit meer goed te zetten.

Heb je nieuwe boeken, of heb je je boek uit en zet je het terug? Dan kan dat gewoon, zonder je daarna schuldig te voelen dat je kast wéér een grote chaos is. Scheelt weer tijd!

3. Je hebt minder afleiding.

Achterstevoren staan je boeken rustig naast elkaar, in dezelfde kleur en zonder zichtbare tekst. Zo kan je je tijdens werk beter focussen, en in je vrije tijd ontspannen relaxen.

4. Anderen kunnen niet meer zien wat je leest.

Zo kun je al je guilty pleasures gewoon in de kast zetten. Nooit meer gênante momenten als je nieuwste date je planken vol erotische romans ziet staan. Toch best fijn.

 

5. Aansluitend daarop: je gaat ook weer boeken kopen op basis van wat je écht wil lezen.

Dit klinkt logisch, maar veel mensen kopen ook boeken die ze graag in de kast willen hebben. Als je de boeken toch niet ziet, heeft het alleen nog zin om boeken te halen als je ze écht graag wilt lezen. Dat historische naslagwerk over de Sinaasappeloorlog kan je dus met een gerust hart inruilen voor Jill Mansell.

6. Als je toe bent aan je volgende boek, kun je er op goed geluk één pakken.

Vind je het boek dat je pakte niet leuk? Dan is het misschien tijd om 'm weg te geven aan iemand die er wel van gaat genieten. Wil je dit voorkomen? Als je een échte boekenwurm bent, ken je je boekenkast natuurlijk op je duimpje. Jij zet je boeken achterstevoren om nog een beetje uitdaging te hebben!

7. Je kan het ook gebruiken om boeken te sorteren.

Draai bijvoorbeeld alleen de boeken om die je al gelezen hebt. Op die manier helpt het je juist met ordenen, je ziet precies wat je nog wilt lezen!

 

8. Je hoeft je boeken niet meer te zien.

Als je met iemand woont die er een verschrikkelijke boekensmaak op na houdt, dan hoef je op deze manier niet meer naar die boeken te staren. Of naar die boeken die hij nog gekregen heeft van zijn ex.

9. Je boeken verkleuren niet.

Als je kast in direct zonlicht staat, kunnen de zijkanten wat verbleken. Dat probleem los je hier mooi mee op!

10. Het is mooi.

Eigenlijk de enige reden om dit serieus te overwegen: het ziet er gewoon mooi uit als je je boeken achterstevoren in de kast zet. Deze plaatjes bewijzen dat toch?

 

 

Wat vind jij van de trend om je boeken achterstevoren in de kast te zetten?

Bron: Bookriot.com, Buzzfeed.com, Today.com.

Lees ook: Boekenkasten om van te dromen.

Nieuwste artikelen

  • Thin Air - Kellie M. Parker

  • Een gevoelige snaar - Julia Quinn

  • Licht in de vlam - Jennifer L. Armentrout

  • Liefde en dood in de rode stad - Rindert Kromhout

  • Het jaar rond - Cathy Bramley

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen