De 10 meest onbekende Disney films

Iedereen kent de grote Disney films zoals Robin Hood, Doornroosje en Belle en het Beest wel. Hoe jong of oud je ook bent deze films blijven ontzettend leuk om te kijken. Maar er zijn ook een hoop Disney films die minder bekend zijn, terwijl ze eigenlijk net zo leuk zijn als de bekende Disney films! We hebben daarom voor jullie de 10 meest onbekende Disneyfilms op een rijtje gezet!

1. Piratenplaneet

Jim Hawkins krijgt een legendarische schatkaart in handen die leidt tot een zoektocht door het heelal naar de piratenschat van de legendarische kapitein Flint. Als kajuitjongen aan boord van een schitterend zonnegaljoen ontfermt de bionische John Silver zich over hem. Onder zijn vaderlijke leiding ontwikkeld Jim alle kwaliteiten van een goede ruimte-ontdekkingsreiziger. Samen met zijn kameraad Morph, de grappige robot B.E.N. en de slimme kapitein Amelia vinden ze een schat die groter is dan ze ooit hadden gedacht...

meest onbekende DisneyfilmsBron: Walt Disney Studios 

2. Atlantis: De verzonken stad

De onhandige Milo is vastbesloten om het verzonken koninkrijk Atlantis te vinden. Hij ontdekt een oud dagboek met aanwijzingen over de plek waar de stad zich zou bevinden. Samen met een groep ontdekkingsreizigers reist Milo af naar de plek op de bodem van de zee om op zoek te gaan naar Atlantis. Eenmaal op de bodem van de zee aangekomen ontdekken ze een verloren continent vol mystieke krachten en ongelooflijke rijkdommen. Al snel verandert Milo's missie van het vinden van Atlantis in het redden van het volk van Atlantis.

meest onbekende DisneyfilmsBron: Walt Disney Studios 

3. Taran en de Toverketel

In Taran en de Toverketel moet de jonge Taran in het mystieke land Predanie een heldhaftige taak op zich nemen. Samen met een magisch zwaard moet Taran zien te voorkomen dat de boosaardige Hoornkoning zijn bovennatuurlijke krachten van een mysterieuze toverketel zal oproepen. Zal het Taran lukken om met behulp van zijn vrienden de koning te verslaan?

meest onbekende DisneyfilmsBron: Walt Disney Studios 

4. Paniek op de prairie

In Paniek op de prairie smeedt een sluwe bandiet plannen om de boerderij “Ons Paradijsje” op te eisen. Maar de beesten op de boerderij laten dit niet zomaar gebeuren! Drie vastberaden koeien, een hengst en een kudde andere kleurrijke beesten slaan de poten ineen om de thuisboerderij te redden en de bandiet te stoppen.

meest onbekende DisneyfilmsBron: Walt Disney Studios 

5. De speurneuzen

De snode professor Ratigan ontvoert de beste speelgoedmaker uit de stad. De briljante Basil van Baker Street en zijn maatje Dawson trekken eropuit om de professor (en tevens de aardsvijand van Basil) op te sporen en te stoppen. Het spoor leidt helemaal naar de Britse koningin in Buckingham Palace. Zal het Basil lukken om een stokje te steken voor het snode plan van Ratigan?

meest onbekende Disneyfilms

Bron: Walt Disney Studios 

6. Meet the Robinsons

Het weesjongetje Lewis is een echt wonderkind, die de meest bijzondere uitvindingen bedenkt. Zijn laatste uitvinding, een geheugenscanner waarmee hij zijn familie probeert te vinden die hij nooit heeft gekend, wordt gestolen door de achterbakse Bowler Hat Guy en de duivelse Doris. Lewis heeft de hoop om zijn familie terug te vinden al bijna opgegeven als de geheimzinnige jongen Wilbur Robinson vanuit het niets verschijnt. Wilbur heeft Lewis nodig om de wereld te redden. Samen reizen ze in een tijdmachine naar het jaar 2037, waar hij de exentrieke familie van Wilbur ontmoet. Zal het ze lukken om de wereld te redden?

meest onbekende DisneyfilmsBron: Walt Disney Studios 

7. Het dappere broodroostertje

Als een klein jongetje samen met zijn ouders op vakantie gaat, denken de huishoudelijke apparaten dat ze voor altijd worden achtergelaten. Onder leiding van een dapper broodroostertje, besluiten ze de familie achterna te gaan. Ze reizen stad en land af, op zoek naar hun jonge baasje en beleven onderweg allerlei spannende avonturen.

meest onbekende DisneyfilmsBron: Walt Disney Studios 

8. De kleine zeemeermin 2

Na de blijdschap over de geboorte van hun dochtertje Melody, wacht Ariël en Erik een bedreiging. Morgana, de zus van Ursula, zorgt ervoor dat Melody haar afkomst niet mag ontdekken. Ariël en Erik vertellen Melody dat de onderzeewereld Atlantica een oude fabel is, maar Melody droomt ervan om deel uit te maken van die magische wereld. Ze wordt een pion in Morgana’s complot en Ariël moet de hulp in roepen van Botje, Sebastiaan en Jutter om haar dochter te redden.

meest onbekende DisneyfilmsBron: Walt Disney Studios 

9. Assepoester 2

Assepoester is nog maar net tot prinses gekroond, maar komt er al snel achter dat het leven in het Paleis en haar koninklijke verantwoordelijkheden nog niet zo makkelijk zijn als ze had gedacht. In drie verhalen roept Assepoester de hulp in van haar dierenvriendjes en de Goede Fee. Ze vervult haar koninklijke rol op haar eigen charmante wijze en komt erachter dat ze haar dromen het beste uit kan laten komen door zichzelf te blijven.

meest onbekende DisneyfilmsBron: Walt Disney Studios 

10. Bambi 2

In Bambi 2 ontmoet Bambi zijn vader, de Grote Prins, die Bambi nu in zijn eentje moet opvoeden. Bambi’s vader vertelt Bambi alles over het bos en de dieren, maar de Grote Prins ontdekt tijdens het opvoeden dat hij nog veel kan leren van zijn jonge zoon! Zowel Bambi als zijn vader leren van elkaar en samen kunnen ze kijken naar een mooie toekomst.

meest onbekende DisneyfilmsBron: Walt Disney Studios 

Wij weten in ieder geval wat wij binnenkort gaan bingewatchen!

Welke onbekende Disneyfilm ga jij binnenkort kijken?

Bron: Walt Disney Studios Home Entertainment/Walt Disney Studios

Lees ook: 10 bizarre feitjes over Disney prinsessen

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Recensie: Lazarus

  • Recensie: The Leftovers - Seizoen 2

  • Recensie: Nedergrim 2 de skyllers

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen