10 acteurs die al van jongs af aan acteren

Veel bekende acteurs zoals Leonardo Dicaprio, Natalie Portman en Brad Pitt zijn niet meer weg te denken van het grote doek. Soms lijkt het wel alsof ze er altijd al zijn geweest! Voor sommige acteurs klopt dit wel, die acteren namelijk al van jongs af aan en zijn nog steeds ontzettend bekend. Wij hebben voor jullie 10 acteurs die al van jongs af aan acteren op een rijtje gezet.

Natalie Portman

Natalie Portman vergaarde vooral grote bekendheid door haar rol als Queen Amidala in de Star Wars films. In 2011 won ze zelfs een Oscar voor haar rol in Black Swan, waarna ze in 2016 nogmaals genomineerd werd voor een Oscar voor haar rol in Jackie. De carrière van deze actrice begon al op 13-jarige leeftijd toen ze één van de hoofdrollen kreeg in de film Léon. Hierin speelt ze Mathilda die, nadat haar familie vermoord is, onder de hoede wordt genomen door de huurmoordenaar Léon.

10 acteurs die al van jongs af aan acteren Bron: Les Films du Dauphin/Colombia Pictures

Drew Barrymore

Drew Barrymore is op zevenjarige leeftijd wereldberoemd geworden door haar rol als Gertie in E.T. the Extra-Terrestrial. Sindsdien heeft ze niet meer stilgezeten en heeft ze al vele films op haar CV staan. Een van haar meeste recente rollen is in de Netflix serie Santa Clarita Diet, waarin ze de rol van Sheila vertolkt die, nadat ze dood is gegaan een niet te stillen honger heeft naar mensenvlees.

10 acteurs die al van jongs af aan acteren Bron: Universal Studios

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio heeft bijna iedereens hart wel veroverd toen hij de knappe Jack speelde in de wereldberoemde film Titanic. Na zijn doorbraak in Titanic ontpopte Leonardo zich tot een veelzijdig acteur. Maar ook zijn carrière begon al op jonge leeftijd toen hij gecast werd in de serie Growing Pains.

10 acteurs die al van jongs af aan acteren Bron: Warner Bros. Television/gettyimages

Lindsay Lohan

De carrière van Lindsay Lohan begon op twaalfjarige leeftijd in de film The Parent Trap. Deze film betekende de doorbraak voor Lindsay Lohan en is tegelijkertijd een van haar meest bekende films. Later speelde Lindsay Lohan nog in de populaire film Mean girls en Freaky friday.

10 acteurs die al van jongs af aan acteren Bron: Walt Disney Pictures

Kristen Stewart

Kristen stewart is natuurlijk wereldberoemd geworden door haar rol als Bella Swan in de Twilight Saga, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Stephenie Meyer. Ondanks dat deze actrice pas 28 jaar is, speelt ze al van kinds af aan in films. Haar eerste grote rol kreeg ze in 2002 op twaalfjarige leeftijd toen ze gecast werd naast Jodie Foster in de thriller Panic Room. Sindsdien is ze niet meer weg te denken uit Hollywood!

10 acteurs die al van jongs af aan acteren Bron: Columbia Pictures Industries, Inc.

Dakota Fanning

Ondanks dat Dakota pas 23 jaar oud is, heeft ze al een indrukwekkend CV op haar naam staan. Op negenjarige leeftijd schitterde ze al naast Tom Cruise in de film War of the Worlds. Later werd ze gecast als Jane in de Twilight Saga.

10 acteurs die al van jongs af aan acteren Bron: Paramount Pictures

Christian Bale

Christian Bale blijft voor ons de enige echte Batman. Maar voordat hij deze superheld speelde had hij al vele rollen op zijn naam staan. Een van zijn eerste filmrollen is in Anastasia: The Mystery of Anna waar hij op twaalfjarige leeftijd in speelde.

10 acteurs die al van jongs af aan acteren Bron: Telecom Entertainment Inc.

Scarlett Johansson

Als we aan Scarlett Johansson denken, dan denken we aan Black Widow, de superheld die ze al sinds 2012 vertolkt. Scarlett heeft echter nog veel meer rollen op haar naam staan. Haar eerste rol was in de film North in 1994 (waar ook een jonge Elijah Wood in te zien is). Scarlett was hier pas slechts 10 jaar oud en heeft ondertussen een prachtige carrière opgebouwd.

10 acteurs die al van jongs af aan acteren Bron: Castle Rock Entertainment

Neil Patrick Harris

Neil Patrick Harris is voornamelijk bekend om zijn rol als vrouwenverslinder Barney Stinson in de serie How I met your mother. Maar ook zijn carrière begon al veel eerder. Zo speelde hij in 1983 de hoofdrol in de serie Doogie Howser, M.D. Tegenwoordig kunnen we van Neil Patrick Harris genieten in de serie A series of unfortunate events.

10 acteurs die al van jongs af aan acteren Bron: ABC/20th Century Fox Television

Elijah Wood

We kennen Elijah Wood allemaal als Frodo Baggins in de wereldberoemde Lord of The Rings trilogie. De carrière van Elijah begon echter al op jonge leeftijd waarin hij in verschillende films te zien is. Wist jij bijvoorbeeld dat Elijah een hele kleine rol in Back to the future part 2 heeft?

10 acteurs die al van jongs af aan acteren Bron: Universal Pictures

Welke acteur die van jongs af aan acteert is jouw favoriet?

Lees ook: 10x acteurs voor en na special effect make-up

Nieuwste artikelen

  • Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

  • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

  • Juice - Heleen van Royen

  • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

  • Eiland van de verloren meisjes - Alex Marwood

Gerelateerde artikelen

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • Deze acteurs werden ontslagen op de set

  • The Great Gatsby: geweldige outfits van the roaring twenties!

  • Mooie Movie Mannen part I

  • Regisseur Titanic legt uit waarom Jack de ramp niet kon overleven

Zoek in artikelen