7 x De leukste prinsessenfilms met echte mensen

Wie droomde er vroeger stiekem nu niet van om een prinses te worden? We hebben de Disney animatiefilms met prinsessen vroeger grijs gedraaid. Hoe heerlijk was het om weg te zwijmelen bij de prachtige sprookjes, mooie kastelen, grote jurken en knappe prinsen? Maar niet alleen de animatie prinsessenfilms, ook de prinsessenfilms met echte mensen zijn geweldig om te kijken. Wij hebben daarom 7 van onze favoriete prinsessenfilms met echte mensen op een rijtje gezet.

1. Princess diaries

We beginnen dit lijstje met misschien wel één van de meest iconische prinsessenfilms. In The Princess Diaries volgen we de zestienjarige Mia, gespeeld door Anne Hathaway. Op school wordt ze gepest en is ze allesbehalve populair. Dan vertelt haar oma haar dat ze de kroonprinses is van een klein Europees land, genaamd Genovia. Mia moet een keuze maken tussen haar leven zoals ze dat nu kent als tiener in San Francisco of ze moet de troon bestijgen in Europa. Terwijl Mia deze keuze probeert te maken krijgt ze van haar oma prinses-lessen. Na het kijken van deze film hoopten we allemaal stiekem wel dat onze oma ons kwam vertellen dat we de kroonprinses zijn van een land!

prinsessenfilms met echte mensenBron: Walt Disney pictures

2. Sissi

Sissi is een echte klassieker, wie kijkt deze film nu niet tijdens Kerst? In deze film wordt keizer Franz Joseph, die nadat hij de Oostenrijkse troon heeft bestegen verliefd op Elisabeth van Beieren, een vrolijk meisje die door iedereen Sissi genoemd wordt. Franz Joseph weet de aanvankelijke gereserveerdheid van het hof tegen zijn wel heel jonge bruid om te zetten in enthousiasme en Sissi verlaat haar geliefde geboortehuis en haar familie om de man te huwen met wie ze lief en leed zal delen.

prinsessenfilms met echte mensenBron: Erma-Film

3. The Princess Bride

“My name Is Inigo Montoya, you killed my father, prepare to die!” Een andere klassieker in dit lijstje is The Princess Bride. Prinses Buttercup wordt verliefd op de stalknecht Westley. Maar dan wordt Westley vermoedelijk tijdens een zeereis vermoord door een bende piraten. Buttercup wordt overmand door verdriet. Vijf jaar later wordt zij ontvoerd door een stel boeven in opdracht van de duistere prins Humperdinck, die haar tot zijn bruid wil maken. Maar vanuit het niets, verschijnt er een mysterieuze man in zwart en met zijn meesterlijke vechttechniek probeert hij haar te redden.

prinsessenfilms met echte mensenBron: Twentieth Century Fox

4. Enchanted

In deze magische film wordt Giselle, die leeft in een prachtige animatiewereld, verliefd op een knappe prins. Hij vraagt haar meteen ten huwelijk. Echter heerst er een gemene koningin die geen afstand van de troon wilt doen. Door haar toedoen belandt Giselle in het hedendaagse New York. Maar dan ontmoet ze een aantrekkelijke jonge vader en haar wereld verandert ingrijpend. Haar droomprins is haar echter gevolgd, evenals een dienaar van de boosaardige koningin, die haar plannen in het honderd gooit.

prinsessenfilms met echte mensenBron: Walt Disney pictures

5. Ella Enchanted

Toen Ella nog een baby was is ze betoverd door een fee. Ella’s gave en vloek is die van gehoorzaamheid, ze moet alles doen wat je zegt. Ze kan opdrachten niet weigeren en haar stiefzussen maken hier dan ook misbruik van. In een smeekbede om de controle over haar leven terug te krijgen, gaat Ella opzoek naar de fee Lucinda die haar heeft vervloekt. Ze komt terecht in een wereld van mensenetende reuzen en reuzinnen, gestoorde stiefzussen en sprekende boeken. Met een beetje geluk vindt ze daar ook nog de prins van haar dromen.

prinsessenfilms met echte mensenBron: Miramax

6. Princess Protection Program

Het land van prinses Rosalinda wordt overgenomen door een dictator. Rosalinda wordt naar een speciale plaats gebracht waar ze veilig zal zijn. Omdat ze gezocht wordt, wordt ze naar Amerika gestuurd. Hier moet ze zich voordoen als een alledaagse tiener. Terwijl ze zich probeert aan te passen, moet ze haar uiterste best doen om niet ontmaskerd te worden.

prinsessenfilms met echte mensenBron: Disney Channel

7. Roman Holiday

Prinses Ann is in Rome op staatsbezoek. Ze is haar verplichtingen flink beu en besluit op een avond haar kasteel uit te vluchten. Door slaappillen die ze van haar dokter moest innemen, eindigt ze die avond zeer slaperig op een bankje in de stad, waar Gregory Peck, een Amerikaanse journalist na een rotavond poker zich over haar ontfermt. Ze slaapt bij hem, maar zodra hij weet wie ze is, wil hij een exclusief interview (en de 5.000 die daarmee is gemoeid).

prinsessenfilms met echte mensenBron: Paramount pictures

Welke prinsessenfilm is jouw favoriet?

Lees ook: 21 x 'guilty pleasure' films

Nieuwste artikelen

  • Film & Serie top 6: maart 2024

  • The Finish Line - Kate Stewart

  • Fictie top 6: maart 2024

  • Young adult top 6: maart 2024

  • Tunnel van botten - V.E. Schwab

Gerelateerde artikelen

  • 16 romantische fantasy films

  • 12x de beste films over lelijke eendjes

  • Top 10 romantische films op Disney+

  • De ultieme prinsessenfilms

  • Alles wat we weten over The Princess Diaries 3

Zoek in artikelen