8 plot holes in Disney films

Als kind vallen plot holes je natuurlijk helemaal niet op, maar als je ouder wordt ga je toch een beetje anders naar films kijken. Dan vallen je opeens hele andere dingen op en blijken sommige details niet echt helemaal te kloppen. Ook in Disney films zitten erg vaak plot holes die je als kind vast nooit zijn opgevallen! Lees snel verder om erachter te komen welke plot holes in Disney films wij hebben ontdekt.

1. Waarom vraagt Zazu zich niet af wat er gebeurd is op de dag van Mufasa’s dood en Simba’s verdwijning?

Zazu zegt tegen Scar dat hij hulp gaat halen voor Mufasa en Simba, maar voordat hij dat kan doen wordt hij bewusteloos geslagen door Scar. Het is toch wel vreemd dat hij zich daarna niet afvraagt wat er precies is gebeurd. Hij was namelijk al achterdochtig met betrekking tot Scar, dus waarom accepteert hij zomaar alles wat Scar tegen hem zegt?

plot holes in Disney filmsBron: Disney

2. Waarom herinnert Woody zich zijn vorige eigenaren niet?

In Toy Story 2 komen we te weten dat Woody een collectible uit de jaren 50 is en dat hij een speeltje van de familie is. Toch lijkt het erop dat Woody zich alleen Andy kan herinneren als zijn eigenaar. Maar hoe zit het dan met de vorige eigenaren? Waarom herinnert Woody zich hen niet?

plot holes in Disney filmsBron: Disney

3. Hoe krijgt Belle het Beest op haar paard getild?

Nadat de wolven hebben aangevallen valt het Beest bewusteloos neer. We zien dat Belle hem bedekt met haar jas en in het volgende shot ligt het Beest opeens op haar paard. Hoe kan dat? Hij is veel groter en zwaarder dan Belle. Ze kan hem nooit in haar eentje op het paard tillen.

plot holes in Disney filmsBron: Disney

4. Waarom gebruikt Jafar niet gewoon zijn magische staf?

In Aladdin zien we dat Jafar de Sultan hypnotiseert met zijn magische staf. Eigenlijk heeft hij de Geest dus helemaal niet nodig om zijn wensen te laten vervullen. Hij kan toch ook met zijn magische staf ervoor zorgen dat Jasmine verliefd op hem wordt en dat Aladdin Agrabah verlaat.

plot holes in Disney filmsBron: Disney

5. Waarom is Aladdin geen prins?

Tegen het einde van de film vertelt Jafar dat prins Ali eigenlijk helemaal geen prins is, maar een jongen van de straat. Maar hoe zit dit dan precies? Aladdin had namelijk gewenst dat hij een prins zou worden bij de Geest. Heeft zijn magie niet gewerkt?

plot holes in Disney filmsBron: Disney

6. Waar zijn de broertjes en zusjes van Barstje?

In Belle & Het Beest zien we dat Barstje niet alleen is. Als mevrouw Tuit hem naar bed brengt blijkt hij allemaal broertjes en zusjes te hebben. Wanneer iedereen weer in zichzelf verandert, krijgen we alleen Barstje als jongen te zien, maar hoe zit het dan met al die andere theekopjes? Zijn die dan niet naar hun menselijke vorm veranderd?

plot holes in disney filmsBron: Disney

7. Waarom schrijft Ariel niet gewoon een briefje aan prins Erik waarin ze zegt wat er aan de hand is?

Tijdens het tekenen van het contract van Ursula zijn we erachter gekomen dat Ariel gewoon kan lezen en schrijven. Dus waarom laat ze prins Erik dan niet op die manier weten dat ze niet kan praten? We zullen er vast nooit achterkomen. Wie weet stond er wel een clausule in het contract dat ze ook niet mocht spreken via het geschreven woord.

plot holes in Disney filmsBron: Disney

8. Waarom verdwijnt het verloren glazen muiltje van Assepoester niet als de klok 12 uur slaat?

Alles wat Assepoester aan heeft op het bal verdwijnt om middernacht, maar waarom haar muiltje dat ze is verloren niet? Zou dat het werk van de goede fee zijn geweest? En we vragen ons ook af hoe Assepoester het muiltje in de eerste plaats is verloren. Ze pasten haar toch perfect?

plot holes in Disney filmsBron: Disney

Waren deze plot holes in Disney films jou al opgevallen?

Bron: Disney, insider.com

Lees ook: Deze details zijn jou vast nooit opgevallen in Disney films

Nieuwste artikelen

  • Zij die achterbleef – Jean Kwok

  • Professor Prank - Jozua Douglas

  • De scheepsdochter - Anne Jacobs

  • Dodelijke wraak - Robert Bryndza

  • IJsbreker - Kristina Ohlsson

Gerelateerde artikelen

  • 15 Disney feitjes die je nog niet wist

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • Top 10 ergste Disney slechteriken

Zoek in artikelen