8 kinderboeken over vriendschap

Vriendschap is uiteraard heel belangrijk in het leven. Vrienden waarmee je kunt lachen, huilen en gek doen heb je gewoon nodig in je leven. Ook voor kinderen is vriendschap heel belangrijk. Er zijn dan ook vele kinderboeken geschreven over dit thema, zodat kinderen kunnen leren wat een gezonde vriendschap is en wat vrienden voor je kunnen betekenen. Want samen sta je altijd sterker. Wij hebben dan ook 8 kinderboeken over vriendschap op een rij gezet.

kinderboeken over vriendschap

1. Een vriendin voor opa - Vivian den Hollander

De opa van Mila en Tom is heel erg stil nu zijn broer op wereldreis is en hierdoor maken Mila en Tom zich zorgen om hen. Misschien zou het helpen als hij een nieuwe vriendin zou hebben, maar hoe kunnen Mila en Tom dat voor elkaar krijgen?

Samen verzinnen Mila en Tom verschillende manieren om iemand voor opa te vinden. Al snel ontdekken ze dat het nog niet zo gemakkelijk is om de liefde een handje te helpen...

Lees hier de recensie.

kinderboeken over vriendschap

2. Morgen ga ik echt, zei moemf - Annette Herzog

In het Moemf-bos schijnt de zon elke dag een beetje warmer. Maar wat heb je aan warmte als je beste vriend niet bij je is?

Wel zevenentwintig brieven heeft Moemf aan Sneeuwuil geschreven om te laten weten dat hij haar mist - alleen komt geen enkele brief aan. Wat nou als Sneeuwuil denkt dat hij haar en haar gekke ideeën is vergeten?

Moemf besluit zelf op reis te gaan. Nou ja, morgen...

Kinderboeken over vriendschap

3. Mag ik meedoen? - John Kelly

Eend wil graag nieuwe vrienden maken en meedoen met de leeuwen of de olifanten.

Maar hij kan niet Brullen als een leeuw of Trompetteren als een olifant. Hij kan alleen maar kwaken als een eend. Wat moet hij nu toch doen? Hij wil zou ontzettend graag nieuwe vrienden maken!

kinderboeken over vriendschap

4. Een indiaan als jij en ik - Erna Sassen

Aïsha is nieuw in de klas. En Boaz weet zeker dat ze een indiaan is. Aïsha spreekt namelijk een hele andere taal dan hij. Hij verstaat haar niet, maar gelukkig begrijpt hij haar tekeningen wel. Dan besluiten papa en de juf dat Boaz een klas moet overslaan. Omdat hij meer uitdaging nodig heeft op school. Maar wil Boaz dat wel, net nu hij Aïsha gevonden heeft?

Lees hier de recensie.

kinderboeken over vriendschap

5. Kikker vindt een vriendje - Max Velthuijs

Kikker zag iets liggen in het bos. Het was een heel klein beertje.
Hij nam hem mee naar huis, zorgde goed voor hem en leerde hem praten. Ze werden echte vrienden.

Maar op een dag wilde Beertje terug naar waar hij vandaan kwam.Ze moesten afscheid nemen, en Kikker was heel verdrietig. Zou Beertje ooit nog terugkomen?

kinderboeken over vriendschap

6. Amigos! - Annemarie van den Brink

Tijn woont in de Fossielenbuurt en heeft helemaal geen vriendjes, dus verveelt hij zich kapot. Naar het vieze Mammoetpark durft hij niet. Daar loopt De Top Drie van Erg rond, dit zijn de allergrootste pestkoppen die hij kent. Opa Buurt is dan wel zijn praatvriend, maar daar kun je geen boomhut mee bouwen. Tijn kan zijn geluk niet op als de Spaanse Manoe zijn overbuurjongen wordt. Al gauw zijn ze echte amigos. Maar vrienden blijven, dat is niet zo makkelijk.

kinderboeken over vriendschap

7. Het ei van Oom Trotter - Marc de Bel

Alexander voelt zich heel erg alleen. Niet alleen op school wordt hij gepest, maar thuis voelt hij zich ook eenzaam. Hij ziet zijn ouders bijna nooit. Maar dan komt zijn oom Trotter logeren en krijgt hij eindelijk een beetjee plezier in het leven! Helaas moet oom Trotter snel weer weg. Als afscheid krijgt Alexander een heel bijzonder cadeau: een ei. Een magisch ei, dat tijdens een hevige stormnacht openbreekt. Vanaf dan zal Alexanders leven nooit meer hetzelfde zijn...

Lees hier de recensie.

kinderboeken over vriendschap

8. (Gewoon) Anders - Luc Descamps

Samuel is zestien en zwaar autistisch. Hij spreekt niet en vermijdt elke vorm van contact. Wanneer Rani zijn nieuwe buurmeisje wordt, verandert er echter iets. Rani kan prachtig zingen. Met de klank van haar stem bereikt ze iets waar anderen niet in slagen: ze komt binnen in Samuels stille wereld.

Lees hier de recensie.

 

Welke kinderboeken over vriendschap ga jij lezen?

Lees ook: De leukste griezelboeken voor kinderen

Nieuwste artikelen

  • Film & Serie top 6: maart 2024

  • The Finish Line - Kate Stewart

  • Fictie top 6: maart 2024

  • Young adult top 6: maart 2024

  • Tunnel van botten - V.E. Schwab

Gerelateerde artikelen

  • 10x Populaire kinderboekenseries

  • De best verkochte kinderboeken per leeftijd

  • Op bezoek bij Marion van de Coolwijk

  • Nieuws: Weer een boek van Carry Slee verfilmd!

  • Share & win: Ademnood

Zoek in artikelen