21 boeken die tv-series zijn geworden

Heel erg veel boeken worden omgetoverd tot films en daar genieten wij volop van. En gelukkig voor ons zijn er ook veel boeken die tv-series worden. Dit betekent meestal niet maar anderhalf uur genieten, maar gewoon seizoenen lang! Wij hebben daarom voor jullie de bekendste en leukste boeken die tv-series zijn geworden op een rijtje gezet.

1. Pretty Little Liars

De boeken waarop Pretty Little Liars gebaseerd is, zijn geschreven door Sara Shepard. Het einde van de boekenserie heeft een heel ander einde dan de tv-serie, dus de boeken zijn een goede tip om een keertje te lezen als je van de serie hebt genoten. Pretty Little Liars gaat over vier vriendinnen die worden gestalkt door de mysterieuze ‘A’, die allerlei geheimen over de meiden weet. Deze ‘A’ lijkt verdacht veel op hun overleden vriendin Alison, maar is zij dit ook of zit er iemand anders achter het masker?

Bron: ABC

2. Gossip Girl

Gossip Girl begon als een boekenreeks die is geschreven door Cecily von Ziegesar. De serie gaat over het leven van een paar rijke tieners die leven in The Upper East Side in New York. Helaas is de serie in 2012 tot zijn einde gekomen. Cecily von Ziegesar schreef ook het boek de It-Girl, een spin-off van de Gossip Girl boeken. Helaas is hier geen serie van gemaakt. 

Bron: The CW

3. The Vampire Diaries

The Vampire Diaries begon als een boekenserie van L.J Smith. De personages in het boek zien er wel wat anders uit dan in de serie. Zo is Elena blond en onze lieve Bonnie roodharig. The Vampire Diaries gaat over Elena Gilbert die verliefd wordt op de knappe vampier Stefan Salvatore. Ze blijkt de dubbelganger te zijn van Stefan zijn ex-vriendin Katherine Pierce. Wist je dat The Vampire Diaries ook hele leuke spin-offs heeft? The Originals is inmiddels ook al aan zijn einde gekomen, maar Legacies is nog helemaal nieuw!

Bron: The CW

4. Game of Thrones

De populaire serie Game of Thrones heeft al veel awards gekregen, maar de serie begon als een boeken serie die is geschreven door George R.R. Martin. Game of Thrones speelt zich af in een mythische wereld met veel geweld, oorlog, verraad en natuurlijk draken.

Bron: HBO

5. The Lying Game

The Lying Game is ook geschreven door Sara Shepard, de auteur van Pretty Little Liars. The Lying Game gaat over twee tweelingzussen die elkaar niet kennen en twee totaal verschillende levens leiden. Ze besluiten van leven te wisselen, als dat maar goed gaat.. Helaas is The Lying Game gestopt in het midden van seizoen twee, wegens de te lage kijkcijfers. 

Bron: ABC

6. The 100

The 100 is gebaseerd op de boeken van Kass Morgan. The 100 gaat over een groep jonge mensen die als enigen de Apocalyps hebben overleefd en nu, 97 jaar na het einde van de wereld, terug naar de aarde worden gestuurd om een nieuwe wereld op te bouwen. 

Bron: The CW

7. True Blood

Deze serie is gebaseerd op de boeken van Charlaine Harris. True Blood gaat over Sookie Stackhouse die verliefd wordt op de vampier Bill. De vampiers hebben nog niet zo lang geleden hun bestaan officieel bekendgemaakt aan de samenleving. Het laatste seizoen van True Blood is in 2014 uitgezonden.

Bron: Foxlife

8. The Secret Circle

The Secret Circle is ook geschreven door  L.J Smit, de auteur van The Vampire Diaries. The Secret Circle gaat over zes tienerheksen die samen een geheime kring vormen. Helaas is The Secret Circle maar één jaar uitgezonden, omdat de serie te weinig kijkcijfers had. 

Bron: The CW

9. Under the Dome

Under the Dome is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King. Under The Dome gaat over een klein dorpje waar ineens een grote koepel op neerdaalt. Niemand kan eruit of erin en slechts een kleine groep mensen weet wat er precies aan de hand is.

Bron: CBS

10. The White Queen

De historische dramaserie The White Queen is gebaseerd op de boeken van Philippa Gregory. De serie heeft helaas maar één seizoen en gaat over de Engelse Rozenoorlog. 

boeken die tv-series zijn gewordenBron: BBC

11. The Walking Dead

The Walking Dead is oorspronkelijk een strip die is geschreven door Robert Kirkman. The Walking Dead gaat over een groep mensen die proberen te overleven in een wereld vol met zombies en hun normale leven hebben moeten opofferen. Ze moeten vechten om te overleven. Niet alleen tegen de zombies, maar soms ook tegen elkaar. 

boeken die tv-series zijn gewordenBron: FOX

12. Dexter

De serie Dexter is gebaseerd op het boek van Jeff Lindsay. Dexter is een seriemoordenaar, maar werkt daarnaast ook als bloedspatpatroononderzoeker bij de politie in Miami. Na acht seizoenen is de succesvolle serie gestopt. 

boeken die tv-series zijn gewordenBron: Showtime

13. Baantjer

Ja, ja er staat ook een Nederlandse serie in het rijtje met boeken die tv-series zijn geworden. Baantjer is een Nederlandse politieserie, gebaseerd op de boeken van Appie Baantjer. De serie is inmiddels gestopt, maar had maar liefst twaalf seizoenen. Toch missen we de Cock, met C-O-C-K nog elke dag!

 Bron: RTL

14. Riverdale

Deze serie is gebaseerd op de Archie Comics. Als een nieuw schooljaar begint is het stadje Riverdale nog niet bekomen van de recente dood van de populaire middelbare scholier Jason Blossom. Archie Andrews en zijn vrienden komen in aanraking met vele mysteriën en spannende avonturen. Riverdale mag er dan uitzien als een slaperig stadje maar er loert gevaar om elke hoek. 

Bron: The CW

15. Sabrina the Teenage Witch

Back to the 90’s. Sabrina the Teenage Witch begon als een stripverhaal dat werd gepubliceerd door Archie Comics. Het stripverhaal werd uiteindelijk een serie en film dat gaat over een tienermeisje die ontdekt dat ze een heks is. De serie is inmiddels gestopt, maar niet getreurd er is nu namelijk een reboot van deze serie te zien genaamd ‘Chilling Adventures of Sabrina’.  

boeken die tv-series zijn gewordenBron: CBS

16.  Sex and the City

Sex and The City is gebaseerd op het gelijknamige boek van Candace Bushnell. Sex and the City gaat over vier vriendinnen met een carrière en ze wonen in Manhattan, New York. De serie is gestopt, maar er zijn daarna gelukkig nog wel films van Sex and the City gemaakt.

Bron: HBO

17. The Carrie Diaries

The Carrie Diaries is ook een boek van Candace Bushnell. The Carrie Diaries gaat over de jeugd van Carrie Bradshaw uit Sex and the City. Hier leert ze haar vriendinnen kennen, maar ook haar jeugdliefde Sebastian Keith. Helaas is de serie na seizoen twee gestopt, wegens te weinig kijkcijfers. Wij begrijpen eigenlijk niet waarom, het was een ontzettend goede serie.

boeken die tv-series zijn gewordenBron: HBO

18. Outlander

Outlander is gebaseerd op de boeken van Diana Gabaldon. Outlander gaat over het leven van Claire Randall, een getrouwde verpleegster die in 1945, kort na de Tweede Wereldoorlog, op mysterieuze wijze verdwijnt en ontwaakt in het Schotland van 1743. In een onbekende en levensbedreigende wereld moet ze het hoofd boven water zien te houden. Wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan Jamie Fraser, een moedige en charmante Schotse strijder, ontstaat er een gepassioneerde affaire.

boeken die tv-series zijn gewordenBron: Starz

19. The Leftovers

The Leftovers is gebaseerd op de gelijknamige roman van Tom Perrotta. The Leftovers vindt plaats drie jaar na een wereldwijde gebeurtenis waarbij vele mensen zijn verdwenen, bekend als het Plotse Vertrek. Dit zorgde ervoor dat 140 miljoen mensen verdwenen, 2% van de wereldbevolking. Het verhaal focust zich vooral op het gezin Garvey en hun kennissen in de fictieve stad Mapleton, New York. Kevin Garvey is het hoofd van de plaatselijke politie. Zijn vrouw Laurie sloot zich aan bij een sekte genaamd de Schuldige Overblijvers. Hun zoon Tommy verliet het ouderlijk huis om te gaan studeren en hun dochter Jill is op een verkeerde manier op zoek naar aandacht.

Bron: HBO

20. 13 Reasons Why

13 Reasons Why is gebaseerd op het boek van Jay Asher en gaat over Clay Jensen, een jongen die op een dag thuiskomt en een mysterieuze doos met z'n naam erop aantreft. De inhoud bestaat uit een stel cassettes waarop zijn klasgenoot Hannah Baker te horen is. Het lugubere aan het geheel is dat Hannah - op wie Clay overigens verliefd was - twee weken eerder zelfmoord heeft gepleegd en op de cassettes legt ze uit dat ze dertien verschillende redenen had om haar leven te beëindigen.

boeken die tv-series zijn gewordenBron: Netflix

21. Madelief

We sluiten het rijtje met boeken die tv-series zijn geworden af met nog een Nederlandse serie. De kinderserie Madelief is gebaseerd op de boeken van Guus Kuijer. De serie gaat over de dingen die Madelief meemaakt met haar vrienden Roos en Jan-Willem. De serie wordt niet meer uitgezonden. 

Bron: Vpro

Wat zijn jullie favoriete boeken die tv-series zijn geworden?

Lees ook: De grootste stijliconen in series

Nieuwste artikelen

  • Recensie: De Jacht - Will Dean

  • Herkomst - Saša Stanišic

  • Het grote voorleesboek over verdwenen sokken - Justyna Bednarek 

  • Moon Tiger - Penelope Lively

  • Dit weten we over Jurassic World 3: Dominion

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Co-acteurs die elkaar haten

  • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

Zoek in artikelen