Boekevenementen in 2019

Elk jaar worden er ontzettend veel boekevenementen georganiseerd. Van sommige evenementen was jij vast allang op de hoogte, maar het kan ook zijn dat in 2018 een paar evenementen aan jouw aandacht zijn ontsnapt. Om in 2019 helemaal niks mis te lopen hebben wij voor jullie een overzicht gemaakt van alle grote boekenuitjes in Nederland en België. Dit zijn de boekevenementen in 2019! 

boekevenementen 2019Bron: iStock

Boekenbeurs België (datum nog niet bekend)

Op de Boekenbeurs in Antwerpen draait het om, hoe kan het ook anders, boeken! Op Boekenbeurs staan allemaal stands van uitgevers, importeurs en boekhandelaren. In de stands worden allemaal boeken verkocht en zijn ook heel veel auteurs bekend. Zowel uit Nederland als uit het buitenland. Elk jaar wordt er een heel programma samengesteld met lezingen, auteursgesprekken, workshops en er zijn speciale themadagen.

Boekenbal (22 maart)

Het Boekenbal is zeker wel één van de belangrijkste (en leukste) boekevenementen in 2019! Ieder jaar wordt de Boekenweek georganiseerd. In 2019 vindt deze plaats van zaterdag 23 maart tot en met zondag 31 maart 2019. Voordat de Boekenweek officieel begint wordt deze ingeluid met het Boekenbal.  Op dit exclusieve feest viert schrijvend en uitgevend Nederland het begin van de Boekenweek. Meer informatie over de Boekenweek 2019 vind je hier.

boekevenementen in 2019Bron: cpnb

De Utrechtse Boekenmarkt (datum nog niet bekend)

De Utrechtse Boekenmarkt is één van onze nieuwe favoriete boekevenementen in 2019. In Utrecht wordt een jaarlijkse boekenmarkt georganiseerd op het Vredenburg. In 2018 werd de alleereerste editie van de Utrechtse Boekenmarkt gehouden tijdens het Uitfeest en de start van het ILFU International Literature Festival Utrecht. Op de boekenmarkt vind je verschillende kraampjes met de mooiste boeken.

Deventer Boekenmarkt (4 augustus 2019 - van 9.30 tot 17.30 uur)

Één van de boekevenementen in 2019 die jij niet mag missen is de Deventer boekenmarkt! Ieder jaar wordt in het centrum van Deventer langs de IJsselkade de allergrootste boekenmarkt van Europa georganiseerd. Hier vind je kraampjes van uitgeverijen met nieuwe boeken, maar ook kraampjes met allemaal tweedehands boeken! Dus ben je nog op zoek naar een speciaal boek dat nergens meer te vinden is? Dan is de Deventer Boekenmarkt the place to be! 

boekevenementen in 2019Bron: iStock

Amsterdam International Antiquarian Book & Map Fair (datum nog niet bekend)

De Amsterdam International Book & Map Fair is een beurs die ieder jaar in het Marriott Hotel van Amsterdam wordt georganiseerd. Het is een beurs vol met zeldzame en oude boeken, prenten en kaarten.

Boekenfestijnen 2019

Het boekenfestijn is de droom van iedere boekenliefhebber en mag niet in ons lijstje met boekevenementen in 2019 ontbreken. Achttien keer per jaar strijkt Het Boekenfestijn neer in verschillende steden in Nederland en België. Elk Boekenfestijn rijden zo’n twaalf trailers vol strips, kinder-, kook-, computerboeken, romans in het Nederlands en Engels en een uitgebreid aanbod hobby-artikelen naar een beurslocatie. Elke dag tijdens de beurs wordt het assortiment opnieuw aangevuld. 

Ahoy Rotterdam (24 - 27 januari )

Brabanthal Leuven (7 - 10 maart)

WTC EXPO Leeuwarden (21 - 24 maart)

Kortrijk Xpo (11 - 14 april)

boekevenementen in 2019Bron: iStock

Dordtse Boekenmarkt 2019 (7 juli 2019)

Tot slot is ook de Dordtse Boekenmarkt één van de boekevenementen in 2019 die op jouw lijstje moet staan! Ieder jaar is de historische binnenstad van Dordrecht het gastvrije decor voor de Dordtse Boekenmarkt. Een lint van bijna 600 boekenkramen slingert zich door de stad. Voor alle bezoekers is er naast de keus uit alle boeken ook een muzikaal en literair programma en gezellige gastvrije terrassen.

Welke boekenevenementen 2019 ga jij bezoeken?

Bron: cpnb.nl, boekenbeurs.be, boekenfestijn.nl, ifu.nl

Lees ook: Deze boeken hebben het langst in de bestseller lijst gestaan

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 10 november Meet & Greet met Chantal van Gastel!

  • Heleen van Royen overhandigt Verboden vruchten

  • Boekenweek 2012: vriendschap en andere ongemakken

  • Jan Terlouw schrijft het boekenweekessay voor boekenweek 2018

  • Alles over de Boekenweek 2019

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen