26 onbekende feitjes over Gossip Girl

Pas op: Spoilers!

In 2012, dat is alweer 6 jaar geleden, was de allerlaatste aflevering van Gossip Girl op de televisie te zien. Toch spookt deze populaire serie nog erg vaak door ons hoofd en blijven we hem bingewatchen. Hoewel we denken alles te weten over de geheimen en intriges van deze serie kan het natuurlijk zijn dat je toch een aantal leuke feitjes gemist hebt. Daarom hebben wij voor jou 26 onbekende feitjes over Gossip Girl op een rijtje gezet.

onbekende feitjes over Gossip Girl Bron: The CW

1. Gossip Girl zou eigenlijk een film worden.

Voordat besloten werd dat er een serie zou komen van Gossip Girl, zou er een film van de boeken gemaakt worden. Lindsay Lohan zou dan de rol van Blair Waldorf gaan spelen.

2. Designers stonden in de rij om hun kleding te laten dragen door de acteurs in Gossip Girl.

Na het eerste seizoen van Gossip Girl wilden verschillende designers erg graag dat hun kleding werd gedragen door Serena van der Woodsen of Blair Waldorf.

3. Blake Lively is als Serena van der Woodsen gecast, omdat de fans van de boeken haar perfect voor de rol vonden.

De makers konden niet echt veel meisjes vinden die aan het beeld van Serena voldeden, het moest namelijk een meisje zijn waarvan je dacht; ja, die zou uiteindelijk vooraan bij de Fashion Week kunnen zitten. En dat was Blake Lively!

4. Blake Lively wilde eigenlijk stoppen met acteren en terug naar school gaan toen haar de rol van Serena werd aangeboden.

De makers van de serie hebben Blake Lively er eigenlijk een beetje ingeluisd. In eerste instantie zei ze nee tegen de rol van Serena, omdat ze wilde gaan studeren. Echter, de makers beloofde haar dat ze 1 dag in de week naar de Columbia University kon gaan. Na één jaar zou het een beetje rustiger worden rondom de show en dan zou ze alle tijd hebben om te studeren. Natuurlijk gebeurde dit niet en moest Blake Lively zich helemaal op Gossip Girl concentreren.

Onbekende feitjes over Gossip GirlBron: The CW

5. Leighton Meester deed eerst auditie voor de rol van Serena van der Woodsen, maar kreeg uiteindelijk de rol van Blair Waldorf.

Eigenlijk was het Leighton Meester zelf die met het idee kwam om haar de rol van Blair Waldorf te geven, omdat ze perfect was voor die rol.

6. Leighton Meester wilde de rol van Blair Waldorf uiteindelijk zo graag dat ze zelfs haar haar verfde.

Toen Leighton Meester binnenkwam had ze blond haar, perfect voor de rol van Serena. Maar helaas niet voor die van Blair, zij had namelijk bruin haar. Daarom besloot ze om haar haar te verven, zodat ze de rol van Blair Waldorf zou krijgen.

7. Chase Crawford (Nate Archibald) en Ed Westwick (Chuck Bass) waren kamergenoten.

Tijdens het filmen van Gossip Girl deelden de twee jongens een appartement in Chelsea met elkaar.

8. Ed Westwick deed eigenlijk auditie voor de rol van Nate Archibald.

Wat zijn wij blij dat hij uiteindelijk de rol van Chuck Bass in Gossip Girl speelt, hij is er echt geknipt voor met zijn intense blik!

Onbekende feitjes over Gossip GirlBron: The CW

9. De makers van Gossip Girl wilden Ed Westwick eerst helemaal niet casten.

Ze vonden dat Ed Westwick eruit zag als een seriemoordenaar en niet als een romanticus. Daarom wilden ze hem eigenlijk niet casten als Nate of Chuck. Gelukkig hebben ze zich bedacht.

10. Ed Westwick en Chase Crawford werden door meisjes belaagd.

Zelfs voordat de pilot van Gossip Girl werd uitgezonden op de televisie werden Ed Westwick en Chade Crawford al door meisjes herkend. Ze waren gek op de boeken dus hielden ze alles over de serie in de gaten! 

11. De Gossip Girl set werd achtervolgd door fans en pers.

Volgens Michelle Trachtenberg (Georgina Sparks) stonden er soms wel 40 fotografen voor de trailers die een glimp probeerden op te vangen van de cast.

12. Leighton Meester had niet verwacht dat Gossip Girl een groot succes zou worden.

Voor Leighton Meester was het gewoon een typische auditie, niks meer en niks minder. Daarom had ze nooit verwacht dat zoveel mensen naar Gossip Girl zouden gaan kijken.

Onbekende feitjes over Gossip GirlBronL The CW

13. Blake Lively wist wel dat ze na Gossip Girl niet meer over straat zou kunnen zonder herkend te worden.

Eigenlijk is Blake Lively een erg verlegen persoon en het idee dat ze overal herkend zou worden joeg haar een beetje angst aan. Toen ze het script las wist ze direct dat de show een grote hit zou worden.

14. Mannen keken naar Gossip Girl zodat ze een vrouw aan de haak konden slaan.

Zuzanna Szadkowski (Dorota) heeft van verschillende mannen vernomen dat zij in hun vrije tijd naar Gossip Girl keken, omdat het een goede manier was om met vrouwen een praatje aan te knopen.

15. Er gingen geruchten dat er een spin-off zou komen over Jenny Humphrey.

Spoiler! Op een gegeven moment vertrekt Jenny naar een kostschool. Er gingen geruchten dat daar mogelijk een spin-off over gemaakt zou worden. Echter, stopte de actrice er helemaal mee om haar muziek carrière op te starten.

16. Blake Lively en Leighton Meester hadden hellemaal geen ruzie op de set van Gossip Girl.

In de roddelbladen werd voortdurend gezegd dat Blake Lively en Leighton Meester ruzie met elkaar hadden, maar dat is niet waar. Volgens Michelle Trachtenberg werd er sowieso aldoor gezegd dat iedereen elkaar haatte, maar eigenlijk was iedereen gewoon heel chill met elkaar op de set.

onbekende feitjes over Gossip GirlBron: The CW

17. Maar ze waren ook geen beste vriendinnen.

Volgens de makers waren Blake Lively en Leighton Meester ook geen beste vriendinnen zoals Serena en Blair. Ze waren gewoon vriendelijk tegen elkaar. En zodra ze op de set kwamen leek het wel alsof ze echt goede vriendinnen waren!

18. Leighton Meester was erg teruggetrokken op de set van Gossip Girl

Je zou het misschien niet zeggen, omdat Blair Waldorf een erg uitgesproken personage is. Maar Leighton Meester was het tegenovergestelde van haar, ze was erg stil op de set.

19. Blake Lively was juist extrovert.

Hoewel Blake Lively van zichzelf zegt dat ze redelijk verlegen is, was ze op de set juist extrovert.

20. Blake Lively en Penn Badgley (Dan Humphrey) waren er erg goed in om hun relatie privé te houden.

Ze waren al maanden uit elkaar voordat iedereen erachter kwam dat ze geen relatie meer met elkaar hadden. Zelfs de crew van Gossip Girl wist niet dat ze uit elkaar waren gegaan.

Onbekende feitjes over Gossip GirlBron: The CW

21. Penn Badgley vond het niet leuk om in Gossip Girl te spelen.

Maar er was niemand perfecter voor de rol van Dan dan hij. Niemands persoonlijkheid kwam zo dicht bij het karakter dat ze speelden als die van Penn Badgley.

22. De Gossip Girl in de serie zou nooit een meisje zijn geworden.

Spoiler! Uiteindelijk was Dan natuurlijk Gossip Girl, maar eerder dachten de makers aan Nate Archibald en Eric van der Woodsen.

23. De identiteit van Gossip Girl was bijna onthuld in de pilot aflevering.

Spoiler! In de eerste aflevering is Dan aan het typen als de voice-over van Gossip Girl te horen is. Hiermee suggereerden ze dat hij de enige echte Gossip Girl was. Ze hebben toen snel de aflevering veranderd.

24. Penn Badgley wist de hele serie lang niet wie Gossip Girl was.

Spoiler! Pas vlak voordat de scène gefilmd werd, wist Penn Badgley dat Dan Gossip Girl was. Dit is dus een erg goed bewaard geheim gebleven, zelfs voor de cast.

onbekende feitjes over Gossip GirlBron: The CW

25. Dat Chuck en Blair uiteindelijk met elkaar trouwen was vanaf het begin van de serie al zeker.

De makers van Gossip Girl wisten altijd al dat Chuck en Blair samen zouden eindigen. Maar ons hielden ze in spanning. Gemeen!

26. Blake Lively en Leighton Meester staan allebei open voor een reünie.

Nou, laten we hopen dat dit ooit nog eens gaat gebeuren!

Welke onbekende feitjes over Gossip Girl verbazen jou het meest?

Bron: The CW, Buzzfeed.com, Elle.com

Lees ook: 11 verhaallijnen uit de Gossip Girl boeken die de serie niet hebben gehaald

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

  • 10 redenen waarom Ed Westwick een lekker ding is

  • De leukste tv-series voor Young Adult liefhebbers

  • De nieuwe verslavende serie 'You' verschijnt binnenkort op Netflix

  • GROOT NIEUWS! Er komt een vervolg op Gossip Girl met de originele cast

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen