24 onbekende kerstfilm weetjes

Sommige kerstfilms hebben wij echt al ontzettend vaak gezien, misschien wel zo vaak dat we ons de film bijna letterlijk kunnen herinneren. Toch zijn er nog heel veel weetjes over kerstfilms die niet iedereen weet en wij hebben ze in dit artikel allemaal voor je op een rijtje gezet. Sommige onbekende kerstfilm weetjes zijn echt verbazingwekkend.

1. Bill Murray improviseerde heel erg veel in de film Scrooged.

onbekende kerstfilm weetjesBron: Paramount Pictures

2. We zouden ons Elf niet voor kunnen stellen zonder Will Ferrell, maar de rol was toch echt bijna naar Jim Carrey gegaan.

onbekende kerstfilm weetjesBron: New Line Cinema

3. In The Nightmare Before Christmas duurde het een week om een stukje van 1 minuut te filmen. Uiteindelijk heeft het 3 jaar geduurd voordat de hele film klaar was.

onbekende kerstfilm weetjesBron: Touchstone Pictures

4. In Miracle on 34th Street werden de parade scènes gefilmd tijdens de Macy’s Thanksgiving Day Parade in 1946. Dit betekende dat de scènes in één ochtend opgenomen moest worden.

onbekende kerstfilm weetjesBron: Twentieth Century Fox

5. Eigenlijk heeft Disney een heel strikt beleid en geven ze ex-veroordeelden geen rollen in hun films. Voor Tim Allen werd een uitzondering gemaakt. In 1978 werd hij opgepakt omdat hij een halve kilo cocaïne in zijn bezit had, maar toch kreeg hij de rol van de kerstman in The Santa Clause.

onbekende kerstfilm weetjesBron: Disney

6. Hero Boy in The Polar Express is door twee verschillende acteurs tot stand gekomen. Josh Hutcherson (Peeta uit The Hunger Games) deed alle motion-captures en Daryl Sabara (Spy Kids) sprak de stem in.

onbekende kerstfilm weetjesBron: Imagemovers

7. In Love Actually waren er nog verschillende verhaallijnen, die de film niet gehaald hebben. In één van de verhaallijnen volgen we het liefdesverhaal van de schooldirecteur en haar partner, zij is terminaal ziek.

onbekende kerstfilm feitjesBron: Universal Pictures

8. Uiteindelijk speelde Jim Carrey The Grinch, maar ook Eddie Murphy en Jack Nicholson werden overwogen voor de rol van het grote groene monster dat Kerstmis wil stelen.

onbekende kerstfilm weetjesBron: Universal Pictures

9. Weet je nog dat er een vogelspin over Marvs gezicht heen liep in Home Alone? Dit was een echte! Gelukkig hebben vogelspinnen geen oren, anders was deze scène vast niet zo heel gemakkelijk opgenomen.

onbekende kerstfilm weetjesBron: Twentieth Century Fox

10. In The Holiday gebruiken Amanda en Iris een website om voor even van huis te ruilen, deze website bestaat echt!

onbekende kerstfilm weetjesBron: Sony Pictures

11. In de film Elf zit een scène waarin Buddy en de kerstman uit het winkelcentrum met elkaar vechten. Dit gebeurt in een etalage die helemaal versierd is voor de kerst. De crew is weken bezig geweest om de set helemaal in kerstsfeer te brengen, het gevecht moest dus wel in één keer goedgaan! Van de regisseur mochten de acteurs helemaal los gaan.

onbekende kerstfilm weetjesBron: New Line Cinema

12. De hoofdrol in Bad Santa wordt gespeeld door Billy Bob Thornton, maar eigenlijk was Bill Murray de eerste keuze voor deze rol.

Bron: Columbia Pictures Corporation

13. Dagelijks moest Jim Carrey 8,5 uur in de make-up om zichzelf om te toveren tot The Grinch. Hiervoor moest hij eerst de training van de CIA voltooien om het vol te kunnen houden.

Bron: Universal Pictures

14. Peter Billingsley speelt in wel 3 verschillende kerstfilms. Hij is de ticketverkoper in Four Christmases, Ming Ming uit Elf en Ralphie uit A Christmas Story!

onbekende kerstfilm weetjesBron: New Line Cinema

15. In Elf is geen gebruik gemaakt van CGI of special effects. De makers waren gewoon heel erg creatief met het perspectief waaruit gefilmd werd.

Bron: New Line Cinema / abcnews.go.com / buzzfeed.com

16. It's a Wonderful Life is gefilmd tijdens de zomer van 1946. Soms werd het zo warm dat de productie van de film een paar dagen gestopt moest worden.

Bron: Liberty Films (II)

17. John Payne speelde de rol van Fred Gailey in Miracle on 34th Street. Hij was zo verliefd op de film dat hij zelfs een vervolg erop geschreven heeft toen hij iets ouder was.

Bron: Bron: Twentieth Century Fox

18. Je zou het niet zeggen, maar ook Die Hard is een kerstfilm. Bruce Willis speelt daarin de hoofdrol en omdat hij op de set steeds in glasschreven stond, draagt hij rubberen voeten in de film!

onbekende kerstfilm weetjesBron: 20th Century Fox / buzzfeed.com

19. In Home Alone 2: Lost in New York mocht er alleen gefilmd worden in het Plaza Hotel als de makers Donald Trump een rol in de film zouden geven. Op dat moment was hij de eigenaar van het Plaza Hotel.

Bron: Twentieth Century Fox

20. In Elf zit een scène waarin Buddy mensen in New York aanspreekt en naar ze zwaait. Wist jij dat deze mensen daar gewoon toevallig liepen en dus wildvreemden waren voor Will Ferrell?

Bron: New Line Cinema

21. Queen Latifa speelt in The Last Holiday de rol van Georgia en zij verblijft in het Grandhotel pupp. Dit hotel bestaat echt in de Tsjechische Republiek.

Bron: Paramount Pictures

22. In Meet Me in St. Louis moest de moeder van Margaret O’brien ervoor zorgen dat ze ‘echt' ging huilen. Dit deed zij door te zeggen dat de rivaal van haar dochter veel beter kon huilen in films. 

Bron: MGM

23. Will Ferrell is gevraagd om een vervolg te maken op Elf, maar hier heeft hij helaas nee tegen gezegd. Waarom Will?

Bron: New Line Cinema

24. In het boek over The Grinch is hij zwart-wit met roze accenten, maar de makers lieten zich inspireren door een huurauto en maakten The Grinch groen!

Bron: Universal Pictures

Wist jij al deze onbekende kerstfilm feitjes al?

Bron: buzzfeed.com, mentalfloss.com

Lees ook: Dit is waar de kinderen uit kerstfilms nu zijn

Nieuwste artikelen

  • Johanna Mo - Het donkere woud

  • Niki - Christos Chomenidis

  • Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar 2023: dit is de top 3

  • Chicklit.nl Fictie boek van het jaar 2023: dit is de top 3

  • Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2023: dit is de top 3

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • De meest iconische romcoms

  • Dit zijn de aankomende Hallmark kerstfilms

  • 25 feiten over populaire kerstfilms die je nog niet wist

  • Eindelijk staat het vervolg op Love Actually, Red Nose Day, Actually online

Zoek in artikelen