De verschillen tussen de stripboeken en de serie van Riverdale

Één van onze favoriete series op dit moment is toch echt wel Riverdale. Het zit vol met mysteries, geheimen, intriges en drama! We kunnen maar geen genoeg krijgen van Archie, Veronica, Betty en Jughead. En wisten jullie al dat Riverdale eigenlijk gebaseerd is op de stripboeken, de Archie Comics!

De makers van Riverdale volgen niet letterlijk de stripboeken en hebben hier hier en daar een aantal aanpassingen gedaan waardoor er best veel verschillen zitten tussen de serie Riverdale en de stripboeken. Wij hebben daarom 9 verschillen tussen de stripboeken en de serie van Riverdale op een rijtje gezet.

1. Jason Blossom gaat dood in Riverdale. In de stripboeken wordt hij eruit geschreven.

Riverdale heeft een bewogen start met de dood van Jason Blossom. Hier begint het hele verhaal. Hoe anders is dat in de stripboeken? In de Archie Comics blijft Jason Blossom leven. Hij en zijn zusje, Cheryl worden uit de serie geschreven. Maar Cheryl krijgt later wel een eigen sstripboeken-serie waarin Jason Blossom regelmatig op het toneel verschijnt.

De verschillen tussen de stripboeken en de serie van RiverdaleBron: The CW

2. Mevrouw Grundy is jong en single in Riverdale, maar niet in de stripboeken.

In de Archie Comics is mevrouw Grundy een oudere vrouw met grijs haar en droeg ze ouderwetse jurken. In Riverdale is mevrouw Grundy echter een mysterieuze, sexy, jonge, single vrouw. En dan heeft ze ook nog een geheime affaire met Archie Andrews. Toch heeft mevrouw Grundy ook een andere stillere kant. Als lerares is ze namelijk vrij verlegen en draagt ze een bril en een knotje!

De verschillen tussen de stripboeken en de serie van RiverdaleBron: The CW

3. Archie Andrews is een hunk in plaats van een nerd in Riverdale.

In de Archie Comics ziet Archie Andrews er eigenlijk nerderig uit met zijn sproetjes. Hij is een beetje onhandig en vooral met zijn gitaar bezig. De Archie uit de stripboeken is dus lang niet zo gespierd en stoer als de Archie uit de serie Riverdale. Zijn karakter is daarentegen wel hetzelfde gebleven. Hij wil altijd het goede doen, maar neemt vaak de verkeerde weg ernaartoe.

De verschillen tussen de stripboeken en de serie van RiverdaleBron: The CW

4. Veronica Lodge is aardig in Riverdale, maar een bitch in de stripboeken.

Veronica is het klassieke voorbeeld van een bitch in de Archie Comics, ze is helemaal niet zo aardig. In Riverdale is ze natuurlijk nog steeds het rijke meisje uit New York, maar ze is wel aardig en vormt een team tegen de echte bitch in seizoen 1, Cheryl Blossom.

De verschillen tussen de stripboeken en de serie van RiverdaleBron: The CW

5. Het is Betty ft. Veronica en niet Betty vs. Veronica, zoals in de stripboeken.

Één van onze favoriete vriendschappen uit Riverdale is toch wel die van Veronica en Betty. Ze hadden een moeilijke start, maar nu steunen ze elkaar door dik en dun. Als het aan de Archie Comics had gelegen dan was dat niet het geval geweest. Hierin staan ze altijd lijnrecht tegenover elkaar en hebben ze vaak ruzie om Archie Andrews.

De verschillen tussen de stripboeken en de serie van RiverdaleBron: The CW

6. Betty heeft een sprankelende persoonlijkheid gekregen in Riverdale

In de Archie Comics is Betty een beetje oppervlakkig. Ze is het blonde, vrolijke meisje van hiernaast, terwijl ze in Riverdale veel complexer in elkaar zit.

De verschillen tussen de stripboeken en de serie van RiverdaleBron: The CW

7. Kevin Keller had maar een kleine rol in de stripboeken.

In het begin van de Archie Comics, de stripboeken stammen uit 1939, bestaat Kevin Keller nog helemaal niet, hij wordt pas in 2010 geïntroduceerd als het eerste openlijke homo karakter in de geschiedenis van de stripboeken. In Riverdale is hij natuurlijk één van Betty’s beste vrienden en de zoon van de sheriff!

De verschillen tussen de stripboeken en de serie van RiverdaleBron: THe CW

8. Jughead staat in Riverdale veel meer op de voorgrond

In de Archie Comics is Jughead de beste vriend van Archie, een beetje een buitenstaander. Natuurlijk is dat hij ook een wel in Riverdale, maar hij staat toch veel meer op de voorgrond. Hij helpt bij het oplossen van moordmysteries.

De verschillen tussen de stripboeken en de serie van RiverdaleBron: The CW

9. Moose Mason is meer geïnteresseerd in Kevin dan in Midge

In Riverdale is Moose stiekem verliefd op Kevin, maar in de Archie Comics is hij helemaal geobsedeerd door Midge. In Riverdale komt ze wel voor, maar hij heeft geen obsessie voor haar.

De verschillen tussen de stripboeken en de serie van RiverdaleBron: The CW

Wat vind jij van de verschillen tussen Riverdale en de stripboeken?

Bron: teenvogue.com, blog.tvtime.com

Lees ook: 10 redenen waarom Riverdale bingewatchwaardig is

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • Deze acteurs werden tijdens de opnames vervangen

  • De leukste tv-series voor Young Adult liefhebbers

  • Waar kennen we de Riverdale cast nog meer van?

  • Release datum seizoen 2 van Riverdale op Netflix is bekend

  • Deze films en series verschijnen in mei op Netflix

Zoek in artikelen