Netflix hypes die het niet waarmaakten

Met regelmaat brengt Netflix films en series uit. Sommigen zijn natuurlijk ontzettend goed, denk maar aan House of Cards en Orange is the New Black. Maar helaas zitten er af en toe ook een paar Netflix hypes tussen die het uiteindelijk niet waar konden maken. Netflix heeft ze dan op de kaart gezet als ontzettend populaire films en series, maar toch bleken ze niet zo goed te zijn en kregen ze allemaal slechte recensies!

Netflix treedt bijna nooit naar buiten met cijfers over films en series. Hierdoor weten we niet hoe vaak ze precies worden bekeken en of ze echt zo populair zijn als dat Netflix beweert. Ook kunnen er geen gegevens van Netflix worden ingezien. Dus hoeveel waarde kunnen wij eraan hechten als Netflix zegt dat een film of serie heel populair is? Moeten we dat dan geloven of probeert Netflix de film of serie alleen maar te hypen zodat het publiek de film gaat kijken? Wij zijn bang voor het tweede.

1. Bird Box

Onlangs bracht Netflix naar buiten dat Bird Box een groot succes is en dat al meer dan 45 miljoen accounts de veelbesproken thriller, met Sandra Bullock in de hoofdrol, hebben gezien. Helaas zijn de critici iets minder enthousiast over de film waarin een mysterieuze kracht mensen tot zelfmoord drijft. Volgens hen bevat Bird Box een rustig voortkabbelend verhaal zonder dat het echt spannend wordt. Hierdoor is Bird Box niet meer dan een dertien in een dozijn thriller. De recensenten van De Volkskrant noemen het zelfs een kopie van de films The Happening en A Quiet Place. Echt goede kritieken heeft de film tot nu toe niet ontvangen en daardoor maakt Bird Box de verwachtingen die Netflix heeft geschept niet waar.

Netflix hypes die het niet waarmaaktenBron: Netflix

2. Bright

Bright zou de eerste kaskraker van Netflix worden. Ze hadden een flink budget beschikbaar om van de film iets moois te maken, maar helaas mocht dat niet baten. Veel critici zijn namelijk niet tevreden over het eindresultaat. Bright gaat over mensen, orks en elven die naast elkaar leven. In Lord of the Rings is dit geweldig, maar in Bright is het gewoon belachelijk. Critici vinden het een mythische, sprookjesachtige rotzooi die eigenlijk nergens op slaat. En zelfs de charismatische Will Smith kan hier niks aan veranderen. Bright is gewoon een opgeblazen, dure puinhoop.

Netflix hypes die het niet waarmaaktenBron: Netflix

3. Hemlock Grove

In 2013 verscheen de Netflix-serie Hemlock Grove. Grote namen zoals Famke Janssen en Bill Skarsgård verschenen op het toneel. Ook werd de serie door Netflix op de kaart gezet als 'Twin Peaks meets True Blood'. Klinkt als muziek in de oren toch? Niet volgens de critici. De serie maakte een goede start en ontving in het begin zelfs een paar Emmy nominaties. Dit veranderde al snel en de serie daalde tot een dieptepunt. Het verhaal ging maar langzaam vooruit, het was ongeloofwaardig en de dialogen waren stroef en opgeblazen. Ondanks het goede begin kon Hemlock Grove de hype dus zeker niet waarmaken.

Netflix hypes die het niet waarmaaktenBron: Netflix

4. The Ridiculous 6

The Ridiculous 6 is een parodie op de klassieke Western The Magnificent Seven. De film is geproduceerd door Adam Sandler en hij speelt er zelf ook een rol in. Gegarandeerd succes zou je denken, toch? Helaas is The Ridiculous 6 niet goed ontvangen bij de critici en de kijkers van de film. Ze zijn van mening dat het script slecht geschreven is en de verhaallijn niet goed genoeg is. De grappen zijn smakeloos en de film slaat eigenlijk helemaal nergens op. Helaas heeft Adam Sandler als producer van The Ridiculous 6 dus geen succes van de film weten te maken.

Netflix hypes die het niet waarmaaktenBron: Netflix

5. Marco Polo

Tot slot is ook Marco Polo een Netflix serie die de hype uiteindelijk niet waar heeft kunnen maken. Dit was één van de duurste series, die ooit gemaakt is! Er was namelijk een budget van bijna 90 miljoen voor Marco Polo beschikbaar. Het zou dé nieuwe Game of Thrones worden! De verwachtingen waren hierdoor ontzettend hoog, maar die zijn helaas niet uitgekomen. De personages in Marco Polo roepen geen enkele sympathie op bij de kijker, de verhaallijn is absurd en de dialogen zijn stroef. Daarnaast worden er elke keer blote borsten in de strijd gegooid als de serie een beetje saai wordt. Éen ding is in ieder geval zeker; volgens de critici zal Marco Polo nooit kunnen tippen aan Game of Thrones!

Netflix hypes die het niet waarmaaktenBron: Netflix

Welk Netflix hype heeft het volgens jou nooit waargemaakt?

Bron: rottentomatoes.com, demorgen.be, lindanieuws.nl, devolkskrant.nl

Lees ook: Hoogst gewaardeerde series op Netflix

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Once Upon A Time seizoen 7 komt niet op Netflix

  • Deze films en series zijn vanaf januari te zien op Netflix

  • Jane the Virgin stopt na seizoen 5

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen