Powerkoppels in Young Adult boeken

Pas op: Mogelijke spoilers!

In veel Young Adult boeken staan echte powerkoppels centraal. Ze redden samen de wereld van de ondergang of verslaan een grote boze tovenaar! De liefde spat van de bladzijdes af en je hoopt de hele tijd dat ze uiteindelijk toch hun weg naar elkaar toe vinden. Wij hebben daarom de sterkste powerkoppels in Young Adult boeken op een rijtje gezet in dit artikel.

Feyre & Rhysand - Hof van Doorns en Rozen

Wij kunnen maar geen genoeg krijgen van Feyre & Rhysand, ze zijn echt een ontzettend sterk koppel. De onstuitbare Edelheer en Edelvrouwe van het Nachthof hebben ons hart gestolen toen ze samen de strijd aangingen tegen de koning van Hybern. Beiden zouden ze hun leven voor elkaar en voor hun volk geven. Dan ben je gewoon een echt powerkoppel en verdien je het om tussen de powerkoppels in Young Adult boeken te staan!

Ten & Killian - Eerste Leven

Al bijna vanaf het eerste moment dat Ten & Killian elkaar ontmoeten weet je dat het een powerkoppel gaat worden. Beiden hebben ze voor verschillende werelden gekozen. De één voor Myriad en de ander voor Troika. Ze kunnen niet samen zijn, maar houden ontzettend veel van elkaar. Ze doen er allebei alles aan om toch een manier te vinden om samen te kunnen zijn en daarvoor zetten ze veel op het spel. Ten & Killian hebben een onbreekbare liefde waar de meeste koppels jaloers op zouden zijn.

powerkoppels in young adult boeken

Clary & Jace - De kronieken van de Onderwereld

Clary & Jace hebben veel moeilijke momenten in hun relatie meegemaakt. Ze dachten dat ze elkaars broer en zus waren, Jace werd door Lilith gebruikt en soms leek hun liefde gewoon gedoemd om te mislukken. Toch hebben de leugens en listen van anderen hen nooit echt uit elkaar kunnen drijven. Om dit als koppel allemaal te overleven moet je uit ontzettend goed hout gesneden zijn! Clary & Jace staan dus zeker met recht tussen onze powerkoppels in Young Adult boeken.

Hermelien & Ron - Harry Potter

Natuurlijk worden Hermelien & Ron pas op het einde van Harry Potter een echt koppel. Maar van een liefde zoals die van hen droomt toch ieder meisje?! Door hun jarenlange vriendschap hebben ze een hele sterke basis opgebouwd voor hun relatie. Samen kunnen ze de wereld (en Voldemort) aan! Ron & Hermelien zijn zeker één van de mooiste powerkoppels in Young Adult boeken uit dit rijtje.

Katniss & Peeta - De Hongerspelen

Katniss & Peeta nemen samen deel aan de 74ste Hongerspelen. Aan het einde waren ze zelfs bereid om samen te sterven! Daarna hebben ze een aantal ups & downs meegemaakt, maar uiteindelijk vonden ze toch hun weg weer naar elkaar terug. Katniss heeft het ontzettend vaak erg moeilijk gehad en Peeta was altijd degene die haar met zijn optimisme weer hoop gaf om door te vechten. En Katniss heeft op haar beurt Peeta nooit opgegeven en is voor hem blijven vechten! 

powerkoppels in young adult boeken

Tris & Four - Divergent

De liefde tussen Tris & Four is de meeste epische, avontuurlijkste en dapperste liefde uit dit rijtje. Hun liefde heeft zelfs de wereld veranderd. Ze waren niet alleen geliefden, maar ook bondgenoten en beschermers. Zelfs een simulatie kon Tris & Four niet uit elkaar krijgen, hun liefde was gewoon veel sterker dan dat en zijn zijn dus zeker wel een powerkoppel.

Cinder & Kai - The Lunar Chronicles

Cinder & Kai's liefde heeft in The Lunar Chronicles heel veel moeten doorstaan. Ondanks dat ze allebei heel verschillend leken, vielen ze toch voor elkaar. Hij was van koninklijke bloede en zij een simpele monteur. Je zou denken dat deze liefde gedoemd is om te mislukken, maar Cinder & Kai hadden andere plannen. Zij aan zij vochten zij tegen de gemene koningin Levana. Alleen een echt powerkoppel kan alles doorstaan wat Cinder & Kai hebben meegemaakt.

Powerkoppels in Young Adult boeken

Rowan & Aelin - De Glazen Troon

Rowan en Aelin hebben een moeilijke start. Ze ontmoeten elkaar in Erfgenaam van vuur en kunnen het niet echt met elkaar vinden. Eigenlijk kunnen ze elkaar niet uitstaan. Toch beginnen ze steeds meer naar elkaar toe te groeien wanneer ze elkaar beter begrijpen. Eerst worden ze goede vrienden en later leidt dit tot liefde. Een sterkere basis voor een relatie is er eigenlijk niet. Samen kunnen ze het opnemen tegen iedereen!

Powerkoppels in Young Adult boeken

Juliette & Warner - Vrees me

In het begin durft Juliette haar gevoelens voor Warner niet toe te geven. Ze is bang voor de reacties van anderen en dan vooral voor de reactie van Adam. Uiteindelijk beseft ze dat Warner niet immuun is voor haar gave, maar dat ze hem zelf onder controle heeft. Hierdoor kan ze haar gevoelens voor Warner niet langer ontkennen en worden ze een echt powerkoppel.

Powerkoppels in Young Adult boeken

Alec & Magnus - De kronieken van de Onderwereld

In het begin houden Alec en Magnus hun relatie geheim, omdat homoseksualiteit niet geaccepteerd wordt in de schaduwwereld. Gelukkig is hun relatie sterk genoeg om dit te overleven en uiteindelijk vertellen ze iedereen dat ze een koppel zijn. Toch werden hierdoor niet al hun problemen één keer opgelost en hebben ze een aantal hele zware momenten meegemaakt. Uiteindelijk bleek hun liefde voor elkaar onoverwinnelijk! Alec & Magnus zijn echt één van de sterkste powerkoppels in Young Adult boeken.

 

Wie zijn jouw favoriete powerkoppels in Young Adult boeken?

Lees ook: De 10 zoetste Young Adult liefdesboeken

Nieuwste artikelen

  • Alles wat beweegt - Susan Smit

  • De terugkeer - Tina van Dijk

  • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

  • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

  • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

Zoek in artikelen