7 tips om je boekenkast op te ruimen

Wij hebben er heel erg last van. Elke keer als we een boekenwinkel inlopen komen we eruit met minstens één nieuw boek. Hartstikke leuk natuurlijk, maar waar moet je al die boeken laten? Waarschijnlijk begint jouw boekenkast een beetje uit te puilen en wordt het echt tijd om je boekenkast een beetje op te ruimen? Dan hebben wij een aantal hele goede tips voor jou op een rijtje gezet! Binnen de kortste keren heb jij weer een boekenkast waar je altijd van gedroomd hebt.

1. Plan een hele dag in om je boekenkast op te ruimen

Het eerste waarmee je moet beginnen is een datum prikken om jouw boekenkast helemaal op te ruimen. Vraag bijvoorbeeld een vriend of vriendin om jou te komen helpen op die dag, dan kom je er zeker niet meer onderuit.

Bron: giphy.com

2. Wat zijn jouw favoriete boeken?

Natuurlijk heb je een aantal favoriete boeken en die mag (of moet) je ook zeker bewaren. Deze boeken kan je zelfs een ereplaatsje geven in jouw boekenkast. Op die manier krijg je natuurlijk de mooiste boekenkast die er bestaat!

7 tips om je boekenkast op te ruimenBron: shutterstock.com

3. Bepaal jouw favoriete genres

Welke genres lees jij het allerliefst? Zijn dat bijvoorbeeld thrillers, chicklits en Young Adults? Dan bewaar je enkel de boeken die onder deze genres vallen. De rest van de boeken kan je dan wegdoen. Hierdoor zal je vast veel ruimte creëren in je boekenkast voor nieuwe boeken.

Bron: giphy.com

4. Doe al je dubbele boeken weg

Soms ben je zo enthousiast over een boek dat je er zelfs meerdere edities van koopt of misschien heb je een boek dubbel gekregen voor je verjaardag? Er is geen enkele reden om dubbele boeken te bewaren als je niet veel ruimte hebt in je boekenkast. Het beste is om al deze dubbele boeken gewoon de deur uit te doen.

7 tips om je boekenkast op te ruimenBron: istock.com

5. Besluit of je een boek gaat herlezen

Heb je een boek gelezen waarvan je heel erg hebt genoten en waarvan je zeker weet dat je het in de toekomst nog een keertje gaat lezen? Dan mag je dit boek natuurlijk houden! Maar als je twijfelt of je het boek nog gaat herlezen is het beter om het weg te doen.

Bron: giphy.com

6. Doe boeken die al minstens een jaar ongelezen in je boekenkast staan weg

Soms koop je een boek, maar een jaar later staat dit boek nog steeds ongelezen in je boekenkast. De kans is groot dat je dit boek dan niet meer gaat lezen. Ook deze boeken mag je gewoon wegdoen, zodat je voldoende ruimte hebt voor de boeken die je wel gaat lezen!

7 tips om je boekenkast op te ruimenBron: istock.com

7. Geef boeken weg die je niet van plan bent om te gaan lezen

Soms ben je er gewoon vrij zeker van dat je een boek nooit gaat lezen, dus waarom zou je deze in je boekenkast bewaren? Geef deze gewoon weg als een cadeautje! Dan maak je er tenminste nog iemand blij mee en jij hebt weer een plekje vrij voor een ander boek. Dit is toch gewoon een win-winsituatie?!

Bron: giphy.com

Ga jij binnenkort ook je boekenkast opruimen?

Lees ook: De leukste manieren om je boekenkast in te delen

Nieuwste artikelen

  • Schermtijd - Linda van Rijn

  • Monsterjager - Rob Geukens

  • Thin Air - Kellie M. Parker

  • Het piratenmaal - Jonny Duddle

  • Tom Clancy Nul uur - Don Bentley

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • Young Adult top-5: september

  • 100 wereldplekken - Floortje Dessing

Zoek in artikelen