De knapste mannelijke vampieren

Vampieren. Je hebt ze in alle soorten en maten. Er zijn goede vampieren, slechte vampieren, knappe vampieren en lelijke vampieren. En vooral de knappe vampieren trekken de aandacht. Speciaal voor alle fans hebben wij daarom de knapste mannelijke vampieren op een rijtje gezet. Gewoon, omdat het kan. Maar pas op! Na het lezen van dit artikel wil jij hoe dan ook al deze films en series gaan bingewatchen om even lekker weg te zwijmelen.

Damon Salvatore - The Vampire Diaires

Natuurlijk mag Damon Salvatore niet ontbreken in het rijtje met de knapste mannelijke vampieren. Op het moment dat Damon tegen Stefan 'Hello, Brother' zegt, krijgen de meeste (vrouwelijke) fans knikkende knieën. Dat is natuurlijk niet zo gek, want hij heeft een hele verleidelijke stem. En dat in combinatie met zijn knappe kop en gespierde lichaam is gewoon perfectie!

de knapste mannelijke vampierenBron: The CW

Stefan Salvatore - The Vampire Diaires

Maar ook de broer van Damon, Stefan Salvatore, mag er wezen. Hij heeft gewoon alles wat een man moet hebben; hij is knap, zorgzaam, lief, sterk en stoer. Geen wonder dat The Vampire Diaries zo een verslavende serie is. Het is natuurlijk geen straf om acht seizoenen lang naar de knappe gebroeders Salvatore te kijken!

De knapste mannelijke vampierenBron: The CW

Vlad The Impaler - Dracula (Untold)

Die woeste blik en prachtige lokken van Vlad in Dracula Untold kunnen de meeste vrouwen natuurlijk wel waarderen. En dat is eigenlijk al reden genoeg om een plekje te verdienen tussen de knapste mannelijke vampieren. Maar daarnaast heeft hij gewoon een heel lekker lijf en doet hij alles voor degenen van wie hij houdt. Hij is simpelweg onweerstaanbaar.

de knapste mannelijke vampierenBron: Universal Pictures

Eric Northman - True Blood

Eric Northman is eigenlijk een beetje de bad boy uit de serie True Blood. En mede daardoor is hij zeker één van de knapste mannelijke vampieren. Vanaf het eerste moment dat hij in True Blood verschijnt, op zijn troon in Fangtasia, blijft hij maar door onze gedachten spoken! Die prachtige lange blonde lokken zijn gewoon erg verleidelijk. 

de knapste mannelijke vampierenBron: HBO

Bill Compton- True Blood

Toch is Eric Northman niet de enige knappe vampier uit True Blood. Ook Bill Compton wist het hart van velen te veroveren. Met zijn zwoele blik kan hij echt bijna iedereen verleiden tot een romantische avondwandeling. En wie weet blijft het daar niet bij.

De knapste mannelijke vampierenBron: HBO

Angel - Buffy the Vampire Slayer

Het is alweer een tijdje geleden dat we van Angel konden genieten in de serie Buffy the Vampire Slayer, maar dat neemt niet weg dat hij één van de knapste mannelijke vampieren ooit is. Het is nog steeds onbegrijpelijk dat Buffy hem heeft laten gaan!

de knapst mannelijke vampierenBron: 20th Century Fox

Spike- Buffy the Vampire Slayer

Ben jij 'Team Angel' of 'Team Spike'? Het hangt er natuurlijk maar net vanaf op wat voor soort mannen jij valt, want Spike is een echte slechterik (maar met een klein hartje!). En die kaaklijn, pff.. wat is het hier opeens warm? Of ligt dat alleen aan ons? Zijn intense blik zorgt zeker voor vlinders in je buik!

De knapste mannelijke vampierenBron: 20th Century Fox

Edward Cullen - Twilight

Edward Cullen a.k.a. 'The Hair' is waarschijnlijk één van de eerste vampieren waarvoor vele vrouwen zijn gevallen. Ondanks Bella's woorden 'I wasn't planning on it' wist iedereen dat zij Edward niet zou kunnen weerstaan. En we geven haar helemaal gelijk; Edward Cullen is gewoon een lekker ding! Die blik, dat haar... Wie zou hem nou wel kunnen weerstaan?

de knapste mannelijke vampierenBron: Warner Bros.

Graaf Dracula - Dracula 2000

Het is alweer bijna 20 jaar geleden dat Gerard Butler de rol van Graaf Dracula vertolkte in de horrorfilm Dracula 2000. Hij joeg iedereen de stuipen op het lijf als vampier, maar was toch ook wel weer ontzettend sexy en onweerstaanbaar knap.

de knapste mannelijke vampierenBron: We Cravem Films

Louis de Pointe du Lac - Interview with a Vampire

Tot slot mag Louis de Pointe du Lac ook zeker niet missen tussen de knapste mannelijke vampieren. Brad Pitt ziet er altijd goed uit, maar als Louis de Pointe du Luc is hij toch wel erg charmant. In zijn mooie lichtgroene ogen kan iedere vrouw toch verdrinken?!

knapste mannelijke vampierenBron: Warner Bros.

Wie vind jij de knapste mannelijke vampier?

Lees ook: De leukste vampier boeken

Nieuwste artikelen

  • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

  • Film & Serie top 6: december 2023

  • Young adult top 6: december 2023

  • Fictie top 6: december 2023

  • Koffers vol liefde - Marli Elisa

Gerelateerde artikelen

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • V-Wars: de nieuwe Netflix-vampierenserie met Ian Somerhalder

  • Winnen: The Vampire Diaries goodiepakket van Storytel

  • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

Zoek in artikelen