Deze boekenwinkel moet je bezoeken als je in China bent

Over de hele wereld zijn prachtige boekenwinkels te vinden. De ene is nog mooier dan de andere! Onlangs is er in China een nieuwe boekenwinkel geopend, de YJY Maike Centre Flagship, en deze is gewoonweg adembenemend. Als jij binnenkort een bezoekje aan China hebt gepland, dan moet je deze boekenwinkel ook even op je bucketlist zetten.

De Japanse designer Tomoko Ikegai heeft de boekenwinkel ontworpen en ervoor gezorgd dat mensen, culturen en boeken van over de hele wereld met elkaar verweven worden. Hij heeft zich voor het design laten inspireren door bibliotheken en galeries. Zodra je de YJY Maike Centre Flagship binnenloopt zie je een 10 meter hoge boekenkast en dit zet meteen de sfeer voor de rest van de boekenwinkel. Met de zwevende papieren boven je hoofd lijkt het net alsof je een sprookje binnen komt lopen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door urdesign (@urdesign) op

Maar de YJY Maike Centre Flagship heeft ook nog een tweede verdieping! Hier vind je bijvoorbeeld een coffeebar waar je gezellig kan kletsen met andere boekenliefhebbers. De tweede verdieping heeft ook meer de sfeer van een galarie, maar past toch ook weer perfect bij de boekenwinkel op de begane grond. Iedere boekenliefhebber kan zich zeker uren vermaken in deze boekenwinkel.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door trc (@trcvm) op

De YJY Maike Centre Flagship is te vinden in de hoofdstad van de provinvie Shaanxi; Xi’an. Het is even reizen, maar dan heb je ook wat. Deze boekenwinkel is echt adembenemend en is dus zeker een bezoekje waard.

Ben jij benieuwd naar de YJY Maike Centre Flagship?

Bron: IKG Inc.

Lees ook: De meest bijzondere boekenwinkels wereldwijd

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Adembenemende bibliotheken waar elke boekenwurm moet zijn geweest 

  • De vijf mooiste bibliotheken ter wereld!

  • Deze boekenkasten willen we allemaal in onze woonkamer

  • De mooiste tweedehands boekenwinkels in Europa

  • Ssst!

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen