Door deze plaatsen hebben auteurs zich laten inspireren

Misschien denk je dat auteurs echt alles in een verhaal helemaal zelf bedenken. Maar niks is minder waar. De meeste auteurs laten zich namelijk inspireren door de meest prachtige plaatsen op aarde. En het leukste van alles is dat je deze plaatsen zelfs een keertje zou kunnen bezoeken als je op reis gaat. Benieuwd welke plaatsen dit zijn? Wij hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

1. Forest of Dean in Engeland (Harry Potter - J. K. Rowling)

Op haar 9de verhuisde J.K. Rowling naar Tutshill in Engeland en dat is aan de rand van het Forest of Dean. Ze is op deze plek opgegroeid en het is dan ook geen wonder dat ze zich erdoor heeft laten inspireren voor de boeken over Harry Potter. Vooral in Harry Potter en de Relieken van de Dood komt deze plek regelmatig terug, zoals bijvoorbeeld op het moment dat Harry Potter in het meer duikt om het zwaard van Gryffindor te pakken.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door rengel (@ralfengel66) op

2. Moseley Bog in Birmingham, Engeland (In de ban van de Ring - J.R.R. Tolkien)

J.R.R. Tolkien woonde als kind dichtbij Moseley Bog in Birmingham. Hij heeft deze plek als inspiratie gebruikt voor de oude bossen, die voorkomen in zijn boeken In de ban van de Ring en De Hobbit. Het is een prachtige, magische omgeving en het is dan ook zeker geen verrassing dat J.R.R. Tolkien zich heeft laten inspireren door deze plek.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Claire H (@luna_ideas) op

3. Pench National Park in Madhya Pradesh, India (The Jungle Book - Rudyard Kipling)

The Jungle Book van Rudyard Kipling is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In 1831 vond Luitenant Moor een jongetje in Pench National Park dat bleek te zijn opgevoed door de wolven. Dit inspireerde Rudyard Kipling om The Jungle Book te gaan schrijven. Hierdoor vereeuwigde hij het wolvenjongetje als Mowgli en de rest is eigenlijk geschiedenis. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lallan Goap Pench (@lallangoappench) op

4. Ashdown Forest in East Sussex, Engeland (Winnie de Poeh - A.A. Milne)

A.A. Milne woonde in het kleine dorpje Hartfield. Dit ligt vlakbij het Ashdown Forest en dit is dan ook de grote inspiratiebron voor het bos in het verhaal van Winnie de Poeh. A.A. Milne liep vaak naar het betoverde bos samen met zijn zoon Christopher, voordat hij hem naar de kostschool stuurde. Het bos uit Winnie de Poeh is dan ook identiek aan Ashdown Forest.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BBC South East (@bbcsoutheast) op

5. Bath in Engeland (Jane Austens boeken)

Van 1801 tot 1806 woonde Jane Austen in het stadje Bath in Engeland. Op dat moment was Bath een opbloeiende, populaire badplaats en iedereen wilde er gezien worden. Ze liet zich door deze stad inspireren voor haar boeken Northanger Abbey en Persuasion. De badplaats staat hierin namelijk echt centraal. Alle gebeurtenissen in deze boeken spelen zich in en rondom Bath af.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Elaine Abbott (@wordyelaine) op

6. Dublin in Ierland (Ulysses - James Joyce)

In het boek Ulysses van James Joyce gaat Leopold op reis door Dublin op 16 juni 1904 (beter bekend als Bloomsday). Natuurlijk passeren er allemaal bekende plaatsen de revue in het verhaal, zoals de National Library en Sandymount Strand. James Joyce woonde zelf in Dublin dus kon hij alles tot in de details beschrijven!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sam 🌺 (@__sam.photography) op

7. Mount Kenya National Park and Forest Reserve (The Lorax - Dr. Seuss)

Dr. Seuss (Theodor Geisel) had een beetje moeite met zijn eerste versie van The Lorax. Hij besloot om samen met zijn vrouw in 1970 naar Mount Kenya Safari Club af te reizen en hier vond hij de inspiratie die hij nodig had om het verhaal van The Lorax perfect te maken. Hij liet zich vooral inspireren door de Acacia drepanolobium en de Huzaaraap!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mount Kenya Trust (@mountkenyatrust) op

8. Hobbiton, Alexander Farm in New Zealand (De Hobbit - J.R.R. Tolkien)

Oké, technisch gezien is Hobbiton niet J.R.R. Tolkiens inspiratie geweest voor De Hobbit. Dat was namelijk Moseley Bog in Birmingham. Maar Hobbiton is speciaal gebouwd voor de verfilming van Tolkiens boeken en dit plaatsje kan je dus echt bezoeken! Er zijn 43 Hobbit huisjes te vinden en het lijkt gewoon net alsof je in de Shire rondloopt. Dus ook al is dit geen inspiratiebron geweest, we vonden toch dat Hobbiton een plaatsje in dit artikel verdiende.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Best Shots Here (@travelpathz) op

Welke plek heeft jou weleens geïnspireerd?

Bron: National Geographic, Bustle

Lees ook: Op deze manier herken je zeldzame boeken

Nieuwste artikelen

  • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

  • De beterweter – Marc-Uwe Kling

  • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

  • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

  • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • De top 10 beste boekverfilmingen

Zoek in artikelen