De 11 beste make-overs in films

Als je een lelijk eendje voorbij ziet komen in een film weet je al bijna zeker hoe laat het is, namelijk make-over time! Het kleine lelijke eendje verandert dan in mum van tijd in een hele mooie zwaan. Het is altijd leuk om deze verandering te zien en daarom hebben wij de 11 beste make-overs in films op een rijtje gezet. Met al deze films kan je jezelf echt wel uren vermaken!

1. The House Bunny

Shelley is een Playboy Bunny en leidt een heerlijk leventje, maar dan moet ze opeens de Playboy Mansion verlaten. Wanneer ze  wanhopig op zoek is naar een dak boven haar hoofd, belandt ze in het Zeta Alfa Zeta meisjesstudentenhuis. De meisjes die daar wonen zijn een beetje apart en ze moeten nieuwe leden aantrekken. Lukt dit niet dan dreigen zij hun huis te verliezen. Shelley besluit de meisjes te helpen en geeft ze een totale make-over. Daarnaast leert zij hen alles over kleding, make-up, mannen en de kunst van het verleiden!

make-overs in filmsBron: Columbia Pictures

2. My Big Fat Greek Wedding

In My Big Fat Greek Wedding volgen we het verhaal van de Griek-Amerikaanse Toula. Op haar 30ste is ze nog niet in het huwelijksbootje gestapt en heeft ze nog steeds geen kinderen. Al snel is ze de bemoeienissen van iedereen om haar heen ontzettend zat en wanneer ze de knappe Ian ontmoet, die overigens niet Grieks is, besluit ze haar leven dramatisch te veranderen. Ze ondergaat een totale make-over, verlaat het oude vertrouwde Griekse restaurant van haar vader en wil trouwen met Ian. Binnen haar familie ontstaat daardoor de grootste paniek!

make-overs in filmsBron: Gold Circle Films

3. The Devil Wears Prada

Andy Sachs weet een baan te scoren waar iedere vrouw van droomt. Ze wordt de assistente van de gevreesde en veeleisende mode-redactrice Miranda Priestly. Helaas blijkt  Andy niks meer te zijn dan de voetveeg van Miranda en is de baan niet helemaal wat ze verwacht had.  Toch besluit ze om door te zetten en ondergaat ze een heuse make-over. Van een stil, verlegen meisje zonder gevoel voor mode verandert ze in een echte fashionista! 

make-overs in filmsBron: Fox 2000 Pictures​

4. Maid In Manhattan

Marissa is niet alleen lief en charmant, maar ook een alleenstaande moeder. Ze werkt als kamermeisje in het meest dure en mooie hotel van Manhattan. Als Marissa de kleren van een rijke gast aantrekt, wordt ze betrapt door de politicus Chris Marshall. Hij denkt dat zij in het hotel logeert en al snel slaat de vonk tussen hen over. Marissa probeert zich anders voor te doen dan ze is, maar wanneer haar gevoelens sterker worden moet ze het Chris wel vertellen...

make-overs in filmsBron: Hughes Entertainment​

5. The Princess Diaries

De 16-jarig Mia wordt opgevoed door haar alleenstaande moeder. Op school is ze niet het knapste meisje van de klas, maar op een een dag komt ze erachter dat ze de prinses is van een klein Europees landje, genaamd Genovia. Al snel reist ze af naar Genovia en wordt ze omgetoverd tot een mooie prinses. En daar horen natuurlijk ook prinses-lessen van haar grootmoeder bij. Nu zal ze een keuze moeten maken tussen haar oude vertrouwde leven in San Francisco, of haar nieuwe leven als prinses in Europa.

make-overs in filmsBron: Disney

6. Clueless

Clueless gaat over Cher Horowitz en Tai Fraiser. Cher heeft het allemaal goed voor elkaar; ze is populair, haalt goede cijfers en komt uit een rijk gezin. Haar stiefbroer Josh vertelt Cher plagerig dat hij haar oppervlakkig en egoïstisch vindt. Cher besluit goede daden te gaan verrichten en wil, de totaal niet modebewuste, Tai een make-over geven. Het plan loopt alleen niet helemaal zoals Cher in gedachten had: Tai wordt populairder dan Cher zelf, Cher zakt voor haar rij-examen en kan dit resultaat niet manipuleren zoals ze gewend is en daarnaast blijkt Tai gevoelens te hebben voor haar stiefbroer Josh. Cher heeft stiekem zelf ook gevoelens voor Josh en is even totally clueless. Het is tijd dat ze zelf verandert en haar eigen wensen en prioriteiten op een rijtje gaat zetten!

make-overs in filmsBron: Universal Pictures

7. Mrs. Doubtfire

Daniel is samen met zijn vrouw Miranda Hillard een gelukkig stel met drie kinderen. Op een dag krijgen ze ruzie en besluiten ze te scheiden. De kinderen worden aan Miranda toegewezen, omdat Daniel in een nieuw huis gaat wonen en hij alles eerst op orde moet hebben. Hij mag ze 1 keer in de week op zaterdag zien. Hij vindt dit echter veel te weinig. Al snel blijkt dat Miranda het veel te druk heeft met haar werk en dat ze een oppas nodig heeft. Daniel kan deze kans niet aan zich voorbij laten gaan en verkleedt zich als oud vrouwtje om zo de oppas van zijn eigen kinderen te worden. Deze make-over is echt verbluffend.

make-overs in filmsBron: Twentieth Century Fox​

8. Pretty Woman

Edward is een rijke zakenman en neemt de prostituee Vivian mee naar zijn hotel. Hij vindt haar erg leuk en besluit haar voor zijn hele verblijf in Los Angeles in te huren. Ze zijn heel erg verschillend, maar kunnen hierdoor natuurlijk erg veel van elkaar leren. Zo leert Edward van Vivian hoe hij een beter mens moet zijn en leert Vivian van Edward hoe ze zich als een echte dame moet gedragen en ondergaat ze een make-over. Door alle tijd die ze samen doorbrengen worden ze verliefd op elkaar.

make-overs in filmsBron: Touchstone Pictures​

9. She's All That

Zach Stiller is ontzettend populair, maar dan wordt hij door zijn vriendinnetje gedumpt voor een slijmerige tv-ster. Om zijn imago te redden gaat hij een weddenschap aan met zijn vriend Dean. Hij denkt namelijk dat hij van elk willekeurig meisje de koningin van het eindbal kan maken. Dean kiest Laney Boggs uit. Ze is een buitenbeentje en draagt geen make-up. Zach gaat de uitdaging aan om Laney een make-over te geven en ondertussen begint hij verliefd op haar te worden..

make-overs in filmsBron: Miramax

10. Catwoman

Patience Philips ontdekte het grote geheim achter een crème waardoor je niet meer ouder wordt. Dit heeft haar het leven gekost, maar toch is ze nog steeds springlevend. Een paar mysterieuze katten hebben haar weer tot leven gewekt en met superkrachten gezegend. Haar wraak zal zoet zijn. En een make-over kan daarbij natuurlijk niet ontbreken. 

make-overs in filmsBron: Warner Bros.

11. Miss Congeniality

FBI-agente Gracie Hart is een vrouw, maar voelt zich eigenlijk precies hetzelfde als haar mannelijke collega's. Ze loopt, drinkt, eet en praat net zoals hen. Maar daar moet verandering in komen als er gedreigd wordt met een aanslag op de verkiezing van Miss United States. Zij wordt aangewezen als undercoveragent en moet een echte miss worden! Hiervoor ondergaat ze met de hulp van Victor, een exepert als het gaat om missverkiezingen, een ware metamorfose.

make-overs in filmsBron: Warner Bros.

Wat is jouw favoriete make-over?

Lees ook: Leukste meiden series op Netflix

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Sterke vrouwenfilms voor een 'anti-valentijn'

  • Zie hier Kate Winslet haar Titanic screentest!

  • 13x de beste American high school films

  • Acteurs wagen zich aan een komische scene uit Clueless

  • Er wordt gewerkt aan een Clueless tv-serie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen