15 overeenkomsten tussen Friends en How I Met Your Mother

Als je gek bent op sitcoms, dan heb je vast Friends en How I Met Your Mother wel gezien. Deze twee hilarische sitcoms lijken op het eerste gezicht erg verschillend, maar als je goed kijkt dan blijken er juist veel overeenkomsten tussen deze series te zijn! Zo worden bijvoorbeeld in beide series de hoofdpersonen verliefd op het nieuwe meisje dat er komt wonen (Ted wordt verliefd op Robin en Ross op Rachel). Zo zijn er nog veel meer overeenkomsten tussen de twee sitcoms. Wij hebben 15 overeenkomsten tussen Friends en How I Met Your Mother op een rijtje gezet. 

1. Zowel Ted als Ross worden verliefd op het nieuwe meisje

Oké toegegeven, in Friends ligt dat iets anders want Ross kent Rachel al voordat ze bij hen in New York komt wonen. Maar alsnog is de overeenkomst groot met How I Met Your Mother. Daar wordt Ted namelijk verliefd op Robin, het nieuwe meisje dat we in de eerste aflevering van de serie leren kennen. En in Friends is te zien dat Ross stapelverliefd wordt op Rachel als ze elkaar na jaren weer zien. 

Bron: 20th Century Fox, Warner Bros

2. Ross en Chandler en Ted en Marshall hebben elkaar leren kennen op de universiteit

Een andere overeenkomst tussen de twee series is dat zowel Ross en Chandler als Ted en Marshall elkaar hebben leren kennen op de universiteit en sindsdien beste vrienden zijn.

Bron: 20th Century Fox, Warner Bros

3. Lily en Monica waren eigenlijk op zoek naar een andere (bed)partner

Deze moeten we misschien even uitleggen. In How I Met Your Mother zijn Marshall en Lily het ultieme koppel. Ze kennen elkaar al vanaf de universiteit en krijgen al snel een relatie. Maar eigenlijk was Lily de nacht dat ze wat met Marshall kreeg helemaal niet op zoek naar Marshall, maar naar Ted! In Friends gebeurt eigenlijk hetzelfde. Monica raakt aangeschoten in Londen en gaat naar de hotelkamer van Joey. Alleen treft ze niet Joey, maar Chandler aan! De twee duiken met elkaar het bed in en een nieuw liefdeskoppel is geboren. 

Bron: 20th Century Fox, Warner Bros

4. In beide vriendengroepen weten de vrienden niet wat Barney en Chandler voor werk doen.

"He's a transponster!" Deze bekende uitspraak kent iedere Friends-fan wel! Wanneer Rachel en Monica een quiz aangaan met Joey en Chandler waarbij hun appartement op het spel staat, is één van de vragen die er wordt gesteld wat voor werk Chandler doet. Rachel antwoordt hierop dat hij een 'transponster' is. Dit blijkt uiteraard niet te kloppen en de meiden verliezen het appartement aan de jongens. In How I Met Your Mother heeft Barney een goed betaalde baan waardoor hij in een mooi luxe huis kan leven. Niemand van de vrienden weet wat hij doet. 

Bron: 20th Century Fox, Warner Bros

5. Ross en Ted

Ross en Ted lijken eigenlijk heel erg veel op elkaar. Zo worden ze allebei verliefd op het nieuwe meisje en worden ze gedurende de serie een leraar op een universiteit. Beide daten ze ook met een student. Daarnaast hebben beide mannen een vrouw gedate die later een lesbische relatie is aangegaan. Ted en Ross lijken dus eigenlijk wel heel erg veel op elkaar!

Bron: 20th Century Fox, Warner Bros

6. Zowel Phoebe als Barney gebruiken vaak nepnamen

Eén van Phoebe's bekendste namen die ze gebruikt is misschien wel Regina Phalange. Ook Barney gebruikt vaak nepnamen, dit doet hij om vrouwen te versieren en ze het bed in te krijgen. Hij gebruikt verschillende namen, zoals Arnie Linson. Ook heeft hij een keer de naam van Ted Mosby gebruikt om vrouwen op te pikken. 

Bron: 20th Century Fox, Warner Bros

7. Zowel Chandler en Monica als Marshall en Lily worden getrouwd door één van hun beste vrienden.

Chandler en Monica worden op hun bruiloft door Joey in de echt verbonden. Marshall en Lily worden getrouwd door Barney. 

Bron: 20th Century Fox, Warner Bros

8. In beide series proberen Joey en Barney een vrouw naakt te verleiden

In How I Met Your Mother is de zogeheten 'The Naked Man' een move van Barney om een vrouw het bed in te krijgen. In Friends leren we in een flashback dat Joey Monica het bed in probeert te krijgen terwijl hij naakt in de kamer staat. 

Bron: 20th Century Fox, Warner Bros

9. In beide series proberen de mannen vrouwen op te pikken met baby's

In Friends passen Chandler en Joey op baby Ben en al snel hebben ze door dat ze daardoor veel aandacht van de vrouwen krijgen. Ze gebruiken Ben vervolgens om met vrouwen in gesprek te raken. Ted en Barney gebruikten in How I Met Your Mother ook een baby om vrouwen op te pikken. 

Bron: 20th Century Fox, Warner Bros

10. In zowel Friends als How I Met Your Mother wordt er een relatie verzwegen

Monica en Chandler proberen hun relatie geheim te houden voor de rest van de vriendengroep. Wanneer Rachel en Phoebe er toch achter komen, leidt dit tot hilarische situaties. Ook Barney en Robin proberen in het begin hun relatie geheim te houden. Ze eindigen namelijk op een avond samen in bed en aangezien Robin en Ted een geschiedenis samen hebben wilden ze het voor hem geheim houden om hem niet van streek te maken. 

Bron: 20th Century Fox, Warner Bros

11. Chandler en Marshall staan niet goed op foto's

In beide series komt er in een aflevering naar voren dat Chandler en Marshall niet goed op de foto kunnen staan. Wat ze ook doen, ze trekken altijd een gek gezicht. 

Bron: 20th Century Fox, Warner Bros

12. Dubbelgangers

In Friends date Rachel eventjes met een man genaamd Russ. Deze man lijkt heel erg op Ross. In How I Met Your Mother zijn dubbelgangers een terugkerend thema. Elk lid van de vriendengroep heeft namelijk een dubbelganger rondlopen. Zo is Lily's dubbelganger bijvoorbeeld een stripper. 

Bron: 20th Century Fox, Warner Bros

13. Ted en Ross krijgen allebei een ultimatum

Nadat Ross en Emily getrouwd zijn stelt Emily hem het ultimatum dat hij Rachel nooit meer mag zien. Victoria vraagt voordat ze met Ted gaat trouwen aan hem of hij Robin nooit meer zou willen zien. 

Bron: 20th Century Fox, Warner Bros

14. Zowel Ted als Mike dumpen hetzelfde meisje op haar verjaardag

Ik hoor je denken 'hetzelfde meisje?' Ja dat klopt! In How I Met Your Mother dumpt Ted zijn vriendin op haar verjaardag. Mike doet hetzelfde in Friends. Maar nu komt het: de meisjes die op hun verjaardag gedumpt worden, wordt gespeeld door dezelfde actrice!

Bron: 20th Century Fox, Warner Bros

15. Lobsters

Ten slotte heeft de lobster (oftewel kreeft) een bijzondere betekenis. De echte Friends-fans kennen deze term als iets wat Phoebe zegt tegen Ross: "She's your lobster!" Hiermee bedoelt ze dat Ross en Rachel voor elkaar bestemd zijn. In How I Met Your Mother zegt Lily tegen Robin dat Barney haar Lobster is. Dat lijkt bijna wel een directe verwijzing naar Friends!

Bron: Giphy, Warner Bros

Welke overeenkomst tussen Friends en How I Met Your Mother vind jij het meest opvallend?

Lees ook: 15 x de beste sitcoms

Nieuwste artikelen

  • 40 Hallmark kerstfilms die we kunnen verwachten!

  • Dromen aan zee - Sherryl Woods

  • De onbekende man - Chantal van Mierlo

  • Het reservaat - Barbara Jurgens

  • De Gorgeltjes trakteren de dieren - Jochem Myjer

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Friends fouten die je waarschijnlijk nooit zijn opgevallen

  • Deze acteurs werden tijdens de opnames vervangen

  • 10 x series om samen met je vriend te kijken

  • 17 romantische series die je wil zien

Zoek in artikelen