5x Disney die zijn tekeningen hergebruikt

Wie houdt er nu niet van Disneyfilms? Of je nu jong of oud bent, deze films blijven eigenlijk altijd wel leuk om te kijken! Maar wist je dat niet elke scène uit elke Disneyfilm helemaal uniek is? Disney hergebruikt namelijk nog wel eens zijn tekeningen. Hierdoor zijn sommige scènes uit twee verschillende films exact hetzelfde! Wij hebben 5x dat Disney zijn tekeningen hergebruikte voor je op een rijtje gezet. 

Robin Hood en The Jungle Book

Op het eerste gezicht zou je denken dat Robin Hood en The Jungle Book niet heel veel met elkaar gemeen hebben, op het feit na dat veel van de hoofdrolspelers dieren zijn. Maar toch hebben ze meer gemeen dan je denkt! Zo is de scène dat Kleine Jan aan het dansen is ook te zien in The Jungle Book, alleen is Kleine Jan dan vervangen door de beer Baloo. Kijk zelf maar:

Bron: Giphy

Bron: Giphy

Doornroosje en Belle en het Beest:

In zowel Doornroosje als Belle en het Beest zien we de prinsessen met hun prins dansen. Is het je wel eens opgevallen dat die dansen wel héél erg op elkaar lijken? Dit is namelijk ook weer een scène die Disney heeft hergebruikt. 

Bron: Giphy

Bron: Giphy

101 Dalmatiërs en The Jungle Book

In 101 Dalmatiërs zien we drie van de Dalmatiërs al kwispelend naar de tv staren. Deze scène doet erg denken aan een scène uit The Jungle Book waarin we drie jonge wolven zien. 

Bron: Giphy

Bron: Giphy

Robin Hood en Sneeuwwitje

Robin Hood heeft niet alleen een sterke overeenkomst met The Jungle Book, maar ook met Sneeuwwitje! In de tekenfilm Sneeuwwitje zien we Sneeuwwitje klappen als de dwergen aan het dansen zijn. In de film Robin Hood zien we Marian eigenlijk exact hetzelfde doen. Dit heeft Disney dus hergebruikt van Sneeuwwitje

Bron: Giphy

Bron: Giphy

Robin Hood heeft nog een overeenkomst met Sneeuwwitje. Zowel Maid Marian als Sneeuwwitje worden meegenomen om te gaan dansen. Ook deze scène is hergebruikt, kijk zelf maar!

Bron: Disney

Bron: Disney

Welke scène die Disney heeft hergebruikt was jou al opgevallen?

Bron: Disney

Lees ook: 12 x Disney quizzen

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • 19 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • 8 plot holes in Disney films

  • 10 dingen die je misschien gemist hebt in Frozen 2

Zoek in artikelen