10x heerlijk romantische filmeinden

Wat is het toch heerlijk om naar een romantische film te kijken. Even helemaal weg zwijmelen bij het liefdesverhaal dat verteld wordt en uiteindelijk hoop je dat de twee hoofdpersonages hun weg naar elkaar toe vinden! Gelukkig is dit meestal ook het geval en sommige films eindigen dan ook ontzettend romantisch. Daar kunnen wij maar geen genoeg van krijgen! Hieronder vind je de meest romantische filmeinden. En wij zullen je alvast waarschuwen: soms is het moeilijk om het droog te houden. Dus pak die zakdoekjes er maar alvast bij.

Pas op: Spoilers!

Pretty Woman

Edward is een rijke zakenman en neemt de prostituee Vivian mee naar zijn hotel. Hij vindt haar erg leuk en besluit haar voor zijn hele verblijf in Los Angeles in te huren. Ze zijn heel erg verschillend, maar kunnen hierdoor natuurlijk erg veel van elkaar leren. Zo leert Edward van Vivian hoe hij een beter mens moet zijn en leert Vivian van Edward hoe ze zich als een echte dame moet gedragen. Langzaam begint de liefde op te bloeien, maar dan laat Edward Vivian gaan. Al snel komt hij erachter dat hij een fout heeft begaan, koopt een bos rode rozen en rijdt naar haar appartement. Hij is nog net op tijd en rent met gevaar voor eigen leven de brandtrap op om Vivian in zijn armen te sluiten waarbij een zoen niet mag ontbreken!

romantische film eindesBron: Touchstone Pictures

Sleepless in Seatle

Sam is een vader, maar ook weduwe. Door zijn zoontje komt hij terecht in het radioprogramma 'Sleepless in Seattle'. Hij maakt zich direct geliefd bij duizenden vrouwelijke luisteraars. Het loopt helemaal uit de hand en hij wordt overspoeld door troostende brieven. Schrijfster Annie Reed is één van de vrouwen die geraakt is door Sams verhaal. Ze is er dan ook van overtuigd dat het hun lot is om elkaar te ontmoeten. Annie stuurt Sam een brief waarin ze vraagt om haar op Valentijnsdag te ontmoeten op het Empire State Building, maar daar heeft hij geen zin in. Gelukkig heeft zijn zoontje Jonah andere plannen en vertrekt naar New York. Sam moet hem dan wel volgen. Op het einde weten Annie en Reed elkaar dus toch te vinden. Het is duidelijk liefde op het eerste gezicht en ontzettend romantisch!

romantische film eindesBron: Tistar pictures

Serendipity

Op een avond springt de vonk tussen Sara en Jonathan over! Samen beleven ze de mooiste avond van hun leven in New York. Het enige probleem is dat ze allebei al een relatie hebben met iemand anders. Daarom scheiden hun wegen na deze perfecte avond. Als het lot wil dat ze bij elkaar komen, dan zal dat uiteindelijk wel gebeuren volgens Sara. Jonathan schrijft zijn naam en telefoonnummer op een briefje van 5 dollar en Sara haar naam en telefoonnummer in het boek Love in the time of Cholera. Wanneer ze een paar jaar later op het punt staan om in het huwelijk te treden slaat de twijfel toe. Ze zijn altijd aan elkaar blijven denken en ze vragen zich af of het meer was dan een vluchtige affaire? Ze gaan naar elkaar op zoek, zonder veel succes. Maar ondertussen heeft Jonathan het boek in handen en Sara het briefje van 5. Het lot is hun gunstig gezind, of toch niet? Aan het einde van de film vinden ze elkaar toch terug op de schaatsbaan waar ze 7 jaar geleden een fantastische avond hebben beleefd. En de zoen waar wij smachtend op aan het wachten waren was ontzettend romantisch en passioneel.

romantische film eindesBron: Miramax

You’ve Got Mail

Kathleen is de eigenaar van een klein, gezellig kinderboekenwinkeltje. Maar dan komt Joe om de hoek kijken en hij bezit één van de allergrootste boekwinkelketens in Manhattan. Door de hoge kortingen die hij op de boeken kan geven wordt hij Kathleens grootste concurrent. Geen wonder dus dat Joe en Kathleen elkaar niet mogen en vijanden van elkaar zijn. Wat ze niet weten is dat ze dagelijks contact hebben via de mail en dat ze verliefd op elkaar aan het worden zijn.. Op het einde vinden Kathleen en Joe elkaar in het park. Kathleen kan het niet helpen en begint te huilen. Joe is een echte heer en veegt haar tranen weg, waarop Kathleen zegt 'I wanted it to be you; I wanted it to be you so badly'. De zoen die daarop volgt is adembenemend. En Brinkley maakt het helemaal af!

romantische film eindesBron: Warner Bros.

Beauty and the Beast

In Beauty and the Beast wordt de vader van Belle gevangengenomen door het Beest. Belle gaat naar haar vader op zoek en al snel vindt ze het kasteel van het Beest. Ze ruilt haar leven voor die van haar vader, waarna Belle gevangengenomen wordt door het Beest. Ze ontdekt dat het kasteel betoverd is en langzaamaan ontdekt ze dat het Beest ook een menselijke kant heeft. Ze kijkt verder dan zijn uiterlijk en ontdekt dat er een prins schuilgaat achter de harde buitenkant. Tijdens de allerlaatste scène van Beauty and the Beast krijgen we altijd kippenvel. Het beest is eindelijk weer veranderd in een mooie prins en samen met Belle danst hij op het prachtige nummer 'Tale as old as time'. Ook alle andere personages vinden hun weg naar elkaar en leefden nog lang en gelukkig! Romantischer dan dit kan het bijna niet worden.

romantische film eindesBron: Disney

Breakfast at Tiffany's

Holly Golightly is gek op geld. Ze laat zich door verschillende mannen in de watten leggen en droomt er al haar hele leven van om ooit bij de juwelier Tiffany's & Co. te gaan winkelen. Eén van de mannen die haar verzorgt is een advocaat, maar wat ze niet weet is dat hij haar gebruikt om boodschappen door te geven aan de crimineel Sally Tomato. Haar enige gezelschap is een kat, totdat er een knappe schrijver haar leven komt binnen wandelen met de naam Paul. Ze groeien steeds dichter naar elkaar toe, maar er is een probleem. Paul is geen rijke man! Toch neemt hij haar mee naar Tiffany's om te gaan winkelen, maar hij kan zich alleen een namaakring veroorloven. Niet veel later worden ze opgepakt door hun connectie met Sally Tomato, maar Holly komt op borgtocht vrij. Na een hevige ruzie in de taxi zet Holly de kat op straat en even later verlaat Paul haar. Holly beseft dat ze een hele grote fout heeft gemaakt en rent de taxi uit op zoek naar de kat en Paul. Uiteindelijk zoenen Holly en Paul met elkaar in de regen. Hoe romantisch is dat?!

romantische film eindesBron: Universal Pictures

The Notebook

Een oude man gaat terug in de tijd en vertelt het prachtige liefdesverhaal van Allie en Noah: Tijdens een vakantie valt de jonge Allie voor de charmes van de ontzettend knappe Noah. Ze beleven samen de mooiste zomer van hun leven, maar helaas wordt Noah niet goedgekeurd door Allie's ouders. Ze laten elkaar achter om door te gaan met hun leven, maar elkaar vergeten doen ze niet. Een tijdje later staat Allie op het punt om te gaan trouwen met een man die wel door haar ouders goedkeuring is gekomen. Maar hij is Noah niet en ze besluit om hem te gaan zoeken! Aan het einde van The Notebook zien we dat Allie en Noah samen oud zijn geworden. Allie is dement geworden en Noah leest haar elke dag voor uit har dagboek zodat ze zich alles weer even herrinnert. Dan vraagt ze aan Noah 'Do you think our love can take us away together?' waarop hij antwoordt 'I think our love can do anything we want to'. Hij kruipt bij Allie in bed en ze liggen hand in hand als ze beiden hun laatste adem uitblazen! Zeker een traantje waard maar ook het ultieme romantische einde. Het einde van het boek is wel anders, daarin blijft Noah namelijk wel leven en sterft alleen Allie.

romantische film eindesBron: 20th Century Fox

When Harry Met Sally

Aan het begin van de film ontmoeten Harry en Sally elkaar. Ze rijden samen naar New York. Onderweg krijgen ze een discussie met elkaar. Volgens Harry kunnen mannen en vrouwen geen vrienden met elkaar zijn, omdat er altijd seks om de hoek komt kijken. Sally is het hier totaal niet mee eens en ze gaan met ruzie uit elkaar. Vijf jaar later komen ze elkaar weer tegen, maar dan zitten ze allebei in een relatie. Weer vijf jaar later ontmoeten ze elkaar in een boekwinkeltje. Ze worden vrienden met elkaar, maar uiteindelijk gaan ze met elkaar naar bed. Tijdens de bruiloft van hun vrienden lopen de emoties tussen Harry en Sally erg hoog op en eindigt in een knallende ruzie. Ondanks Harry's pogingen om het goed te maken wil Sally niks met hem te maken hebben. Maar met Oud & Nieuw noemt alle redenen op waarom hij zo van Sally houdt en ze vergeeft het hem! Ze bezegelen hun liefde met een hartverwarmende zoen!

romantische film eindesBron: 20th Century Fox

Wat vind jij de meest romantische filmeinden?

Lees ook: De 11 beste make-overs in films

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • Harry Potter referentie in Beauty and the Beast

  • 19 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest

  • Deze volwassen grappen heb je gemist in Disney films

  • Disney-prinsessen en hun prinsen doen scènes uit The Notebook na

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen