10 realityseries die eigenlijk nep zijn

Tegenwoordig zijn er heel erg veel realityseries op de tv (of online) te zien. We genieten er stiekem heel erg van om een kijkje te nemen in iemands privéleven en al het drama dat erbij komt kijken. Hoewel je misschien denkt dat realityseries op de realiteit berusten is dat zeker niet altijd het geval. Soms blijkt het gewoon allemaal in scène te zijn gezet. Ben je benieuwd naar de 10 realityseries die eigenlijk nep zijn? Lees dan snel verder.

1. The Real Housewives

In The Real Housewives worden de levens van een aantal welgestelde huisvrouwen, die woonachtig zijn in verschillende regio's in de Verenigde Staten, gedocumenteerd. Helaas blijkt hier helemaal niks van waar te zijn en wordt alles in scène gezet. Verschillende voorbijgangers hebben de cast uit New York namelijk opnames zien maken in Southampton en dat zag er niet bepaald spontaan uit. Sommige 'scènes' werden bijvoorbeeld meerdere keren opgenomen en het hele proces leek meer op een serie die in een studio opgenomen werd.

realityseries die eigenlijk nep zijnBron: Bravo TV

2. Cribs

In MTV's Cribs kregen wij een kijkje in het huis van verschillende grote internationale sterren. Hierin zagen we dat ze in ontzettend grote huizen woonden en dat ze de meest mooie (en dure) auto's voor de deur hadden staan. Maar eigenlijk blijken niet alle afleveringen geheel op waarheid te berusten. Zo kregen we in de aflevering met 50 Cent te zien dat hij maar liefst 3 Ferrari's bezit. Helaas is hij niet zelf de eigenaar van deze Ferrari's, maar heeft een verzamelaar deze aan hem geleend voor de aflevering van Cribs.

realityseries die eigenlijk nep zijnBron: MTV

3. Keeping Up with the Kardashians

Wegens veiligheidsredenen is ervoor gekozen om de realityserie Keeping Up with the Kardashians niet op te nemen in het echte huis van de Kardashians. Dat betekent dat ze dus niet in 'Jenner House' wonen, maar heel ergens anders (ongeveer 32 kilometer verderop). Daarnaast hebben de Kardashians zeggenschap over alles wat er wel en niet uitgezonden gaat worden. Ze bepalen letterlijk wat de kijkers te zien krijgen (en dat is zeker niet alles)! Ook blijkt bijvoorbeeld de kerstaflevering helemaal niet opgenomen te zijn in december, maar in Augustus!

Bron: E!

4. Man vs. Wild

In de realityserie Man vs. Wild neemt Bear Grylls het op tegen de natuur. Hij moet zien te overleven in de meest barre omstandigheden. Helaas was dit helemaal niet altijd het geval, want soms sliep hij 's nachts niet in het oerwoud of de woestijn, maar in een comfortabele hotelkamer! Sommige scènes werden ook gewoon opgenomen langs een drukke weg en niet in de 'middle of nowhere'. Bear Grylls was dus meestal helemaal niet in gevaar!

realityseries die eigenlijk nep zijnBron: Discovery Channel

5. The Bachelor

In de realityserie The Bachelor wil niet iedereen het hart van de bachelor winnen. Sommige deelneemsters doen alleen mee voor hun '15 minutes of fame'. Een voormalig deelneemster van de serie heeft zelfs verklapt dat veel van de vrouwen gewoon aan het daten zijn met de producers die achter de schermen werken bij The Bachelor. En de vrouwen die er wel echt zijn om het hart van de bachelor te veroveren, worden onder andere dronken gevoerd zodat ze voor betere televisie zorgen. Maar dit gerucht is echter nooit bewezen.

realityseries die eigenlijk nep zijnBron: ABC

6. Pawn Queens

Pawn Queens is een realityserie over vrouwen die een pandjeshuis runnen. Volgens een Reddit-gebruiker is deze serie helemaal nep. Zo zegt ze dat een vriendin van haar auditie heeft gedaan voor een rol in de serie. Ze dacht namelijk dat het ging om een serie zoals The Bachelorette. Op dat moment wist ze de titel van de serie niet, alleen dat ze op zoek waren naar energieke jonge vrouwen die er goed uitzagen. Naar aanleiding van haar 'sollicitatie' werd ze opgebeld om auditie te doen. Ze is een paar keer geïnterviewd en heeft een screentest gedaan. Hierna is haar pas verteld dat ze een pandjeshuis moet runnen met een andere vrouw, terwijl ze hier helemaal geen ervaring in heeft. Maar hier werd natuurlijk voor gezorgd door haar een nep achtergrondverhaal te geven. 

realityseries die eigenlijk nep zijnBron: TLC

7. Bridezillas

In Bridezillas worden verschillende vrouwen, die allemaal binnenkort gaan trouwen, gevolgd. In deze serie komt alles wat met trouwen te maken heeft voorbij. Van het uitzoeken van de bruidsjurk tot het bepalen van de trouwlocatie. Meestal zijn de bruiden echt vreselijke vrouwen en zijn ze de hele aflevering ontzettend hysterisch, boos, koppig en verwend. Achteraf blijkt nu dat niet alle bruiden er blij mee zijn dat ze als een Bridezilla neergezet zijn. Zo laat Cynthia Silver weten dat ze niet eens wist dat ze in het programma Bridezillas te zien zou zijn. De makers lieten haar namelijk denken dat ze meedeed aan Manhattan Brides.

realityseries die eigenlijk nep zijnBron: We TV

8. American Idol

Volgens verschillende bronnen is het eerste seizoen van American Idol nep. De mensen die auditie komen doen hebben meestal hoge verwachtingen en denken dat ze de jury omver kunnen blazen. Maar eigenlijk mogen ze alleen auditie doen zodat de kijkers even goed kunnen lachen om hun slechte optredens. Een echte kans op winst hebben ze nooit gehad. Eigenlijk was de top 20 al bekend voordat de audities van American Idol begonnen. Ook stond Kelly Clarkson, de winnares van het eerste seizoen, al op het punt om een platencontract te tekenen voordat ze auditie ging doen bij American Idol. Het gerucht gaat zelfs dat ze benaderd is door de producer of ze auditie wilde doen voor hun nieuwe show. En dat al vanaf het begin bekend was dat zij zou gaan winnen.

realityseries die eigenlijk nep zijnBron: Fox

9. Long Island Medium

Long Island Medium volgt de hoogblonde, sprankelende Theresa Caputo. Zij is een zelfverklaard medium. In haar realityserie spreekt zij vreemdelingen op straat aan om ze een reading te geven. Toch wordt er door velen getwijfeld aan de oprechtheid van Theresa als medium. Ze schijnt namelijk gebruik te maken van de techniek 'cold reading'. Hierbij roept ze verschillende dingen in de hoop dat iemand deze uitspraken bevestigt en het erop lijkt dat ze met geesten kan praten.

realityseries die eigenlijk nep zijnBron: TLC

10. House Hunters

In de realityserie House Hunters gaan mensen op zoek naar een nieuw huis. Maar eigenlijk is dat helemaal niet het geval. Ze doen namelijk alleen maar alsof ze op zoek zijn naar een nieuw huis en het huis dat ze gaan bekijken is meestal het huis waar ze gewoon al in wonen. De andere huizen die worden bekeken zijn over het algemeen ook niet te koop, maar worden bewoond door vrienden. 

realityseries die eigenlijk nep zijnBron: HGTV

Van welke realityseries had jij niet verwacht dat ze nep zouden zijn?

Bron: The Why, Screenrant

Lees ook: Series voor de fans van YOU

Nieuwste artikelen

  • 17 romantische series die je wil zien

  • Winnaars BAFTA Awards 2021

  • 8 redenen waarom je je niet schuldig hoeft te voelen over je gigantische TBR lijst

  • De leukste Perkamentus memes

  • De beste sterke vrouwelijke hoofdrollen in een fantasyboek

Gerelateerde artikelen

  • Series die te lang doorgingen

  • Beautytips van Lauren Conrad

  • Keeping Up With The Kardashians voor het eerst op TLC

Zoek in artikelen