30 Stranger Things feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

Stranger Things is vanaf het allereerste seizoen meteen een gigantische hit! Niet zo gek aangezien de acteurs stuk voor stuk erg getalenteerd zijn en het verhaal goed in elkaar zit. Denk jij dat je alles weet over Demogorgons, de Upside Down en over het stadje Hawkins? Wij wedden dat jij niet al deze 30 Stranger Things feiten weet!

Pas op! Spoilers voor het eerste en tweede seizoen van Stranger Things!

Stranger Things feiten     Stranger Things feiten      Stranger Things feiten       Stranger Things feiten    Stranger Things feitenBron: Netflix

1. Volgens Matt en Ross Duffer, de makers van de serie, is Stranger Things 15 tot 20 keer afgewezen, voordat het werd opgepakt door Netflix.

2. Netflix daarentegen zag meteen een potentieel in de serie. 24 uur nadat de broers hun idee hadden gepitched heeft Netflix het gekocht. 

3. De titel van de serie zou eigenlijk 'Montauk' gaan heten, naar de plaats waar het zich in eerste instantie zou afspelen. 

4. Er bestaat een boek van dertig pagina's over 'The Upside Down'. Er staat in wat 'The Upside Down' nu eigenlijk is en waar het monster vandaan komt. 

5. The Upside Down heet eigenlijk de Nether, maar volgens Millie Bobby Brown (die Eleven speelt), bleef de naam 'The Upside Down' hangen op de set. 

6. Er hebben maar liefst 906 jongens en 307 meisjes auditie gedaan voor de 5 hoofdrollen. 

7. Matt en Ross Duffer wisten na Gaten Matarazzo's (Dustin) eerste auditie al dat ze hem wilden casten. 

8. Stephen King 'ontdekte' in 2014 Millie Bobby Brown (Eleven) al. Hij tweette dat hij haar acteerprestatie geweldig vond in Intruders

9. Eleven is gebaseerd op E.T. De pruik en de jurk in seizoen 1 waren een verwijzing naar E.T., evenals haar magische krachten en het feit dat Eleven weinig zegt. 

Bron: Netflix, Universal Pictures

10. Finn Wolfhard had de rol van Mike bijna gemist omdat hij al gecast was voor IT en het opnameschema niet te combineren was met de serie. Maar IT werd uitgesteld en Finn Wolfhard kon de rol van Mike alsnog spelen. 

11. Millie Bobby Brown kwam een keer aan op de set toen ze volledig onder de glitter zat. Hoe dit is gebeurd heeft ze nooit gezegd, maar de opnames moesten hierdoor wel even worden stilgelegd. 

12. De vijf kinderen die de hoofdrollen spelen zijn goed bevriend met elkaar. Ze hebben een groepsapp genaamd Stranger Texts en ze zijn samen gaan trick-or-treat'en. 

13. Er is ongeveer 540 kilogram zout gebruikt om Millie Bobby Brown te laten drijven in het zwembad in seizoen 1. 

14. De Duffer broers hebben het nep lichaam van Will uit seizoen 1 gebruikt om de moeder van Noah Schnapp (Will) te laten schrikken. Na de eerste schok kon ze er gelukkig wel om lachen!

15. De Demogorgon is een echte animatronic (een soort robot). De kleine kinderen op de set, met name de actrice die Holly Wheeler speelt, vond hem doodeng. De Duffer broers hebben haar ervan overtuigd dat de Demogorgon eigenlijk een monster uit Monstropolis van Monsters Inc. is. 

16. Gaten Matarazzo heeft Dustins 'purr' zelf bedacht. Hij baseerde dat op zijn Chewbacca imitatie. 

Stranger Things feiten     Stranger Things feiten      Stranger Things feitenBron: Netflix

17. Het karakter Dustin heeft cleidocranial dysplasia, een aandoening die de ontwikkeling van botten en tanden beïnvloed. Gaten Matarazzo heeft in het echt ook deze aandoening en daarom hebben de makers dit in de serie geschreven. 

18. Het karakter van Bob zou eigenlijk in aflevering 4 van seizoen 2 al doodgaan. Maar de makers vonden Sean Astin zo leuk dat ze hem pas in aflevering 8 lieten doodgaan. 

19. Will zou eigenlijk degene zijn die Bob zou vermoorden. Hij zou aan het begin van seizoen 2 'Evil Will' worden en Bob ombrengen.

20. Sean Astin wilde zelf een gruwelijk einde voor zijn karakter.

21. De serie zou eigenlijk elk seizoen een andere cast krijgen en elk seizoen zou zich in een ander jaar afspelen. 

22. Voor de auditie moesten de jongens een scène uit de jaren '80 film Stand by me spelen. 

23. De makers hebben voor de serie inspiratie gehaald uit de films The thing, E.T. en A Nightmare on Elm Street.

24. De kindacteurs kregen nadat ze gecast waren als huiswerk mee om de films Poltergeist en The Goonies te kijken om de jaren '80 sfeer te begrijpen. 

25. Holly Wheeler wordt gespeeld door een tweeling. Deze tweeling speelde ook de rol van Judith in The Walking Dead. 

26. Dacre Montgomery (Billy) had zo'n gekke auditie opgestuurd dat de makers hem meteen hebben gecast als Billy. In zijn auditietape begon hij ineens te dansen en eindigde hij met een snor en zonder shirt. 

27. Natalia Dyer (Nancy) en Charlie Heaton (Jonathan) hebben in het echt ook een relatie. 

Bron: Netflix

28. Gaten Matarazzo's stem was zo veranderd nadat de opnames waren afgerond, waardoor het geluidsteam geen dialogen meer met hem konden opnemen. 

29. Steve wordt gedurende de serie op de middelbare school vaak King Steve genoemd. Dit is een eerbetoon en verwijzing naar Stephen King, wiens verhalen een grote inspiratiebron waren voor de serie. 

30. Eigenlijk zou het karakter van Steve veel gemener zijn, hij zou zelfs Nancy verkrachten! Nancy zou ook eigenlijk niet naar Steve terug keren aan het eind van seizoen 1. Joe Keery, de acteur die Steve speelt, bleek echter juist erg charmant te zijn en zijn karakter werd herschreven. 

Welk van deze 20 Stranger Things feiten wist jij nog niet?

Lees ook: 15 dingen die je gemist hebt tijdens het bingen van Stranger Things.

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • 10 Netflix tips die je moet weten

 • De leukste vrouwen series op Netflix

 • Pikante films op Netflix

 • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

 • Once Upon A Time seizoen 7 komt niet op Netflix

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen