10 regels die Disney sterren moeten volgen

Hannah Montana, Wizards of Waverly Place, Tru Confessions en zo kunnen we nog wel even doorgaan; Disney maakt de leukste films en series! We genieten er volop van, maar wist je al dat Disney sterren het niet altijd even gemakkelijk hebben. Ze moeten zich namelijk aan best wel veel regels houden om het imago van Disney hoog te houden. In dit artikel zetten we 10 regels die Disney sterren moeten volgen op een rijtje!

1. Ze hebben een dresscode

Natuurlijk is het niet zo heel vreemd dat Disney bepaalt wat voor kleding de Disney sterren in een film of serie dragen. Zo mogen de rokjes of jurkjes niet te kort zijn. Helaas houdt het hier niet op, want Disney bepaalt ook wat voor kleding de sterren dragen naar openbare gelegenheden. Op die manier wil Disney ervoor zorgen dat hun imago niet geschaad wordt. Het is dus geen verrassing dat sommige Disney sterren zich op latere leeftijd (wanneer ze niet meer verbonden zijn aan Disney) helemaal laten gaan qua kledingkeuze!

Bron: Giphy

2. Ze moeten er jong uitzien

Sommige Disney sterren zijn in het echte leven iets ouder dan de leeftijd van de rol die ze vertolken in een Disney film of serie. Het is dus heel belangrijk dat ze er jong uitzien. Zo moest bijvoorbeeld Joe Jonas, in de sit-com Jonas, zich iedere dag scheren om eruit te zien als een tiener, terwijl hij eigenlijk al de leeftijd had van een student (20 jaar).

Bron: Giphy

3. Het maken van muziek

De meesten weten natuurlijk wel dat Disney bekend staat om de muziek en liedjes die ze in hun films en series verwerken. Het is dus een echte must dat Disney sterren muziek maken en Disney pusht ze ook in die richting. Voor bijvoorbeeld Miley Cyrus (Hannah Montana), Justin Timberlake, Christina Aguilera en de Jonas Brothers heeft dit goed uitgepakt. Hun muziekcarriére is ontzettend succesvol geworden nadat ze voor Disney hebben gewerkt. Maar het kan ook het tegenovergestelde effect hebben, zoals bij Shia Labeouf (Tru Confessions). Hij is helemaal gestopt met muziek!

Bron: Giphy

4. Er mag niet gerookt worden

Oké, technisch gezien is dit geen 'echte' regel die de Disney sterren zelf moeten volgen. In hun persoonlijke leven mogen ze namelijk gewoon roken, maar in Disney films is dat een echte no-go! In de eerste Disney films, zoals Pinokkio en 101 Dalmatiërs, wordt er nog wel gerookt, maar tegenwoordig zorgt Disney ervoor dat ze geen negatieve invloed hebben op kinderen en dat betekent dus niet roken!

Bron: Giphy

5. Ze moeten moeilijke vragen in interviews ontwijken.

In ieder interview worden er weleens vragen gesteld die een beetje moeilijk te beanwoorden zijn. Zo kan een interviewer vragen om iets uit een film of serie te spoilen. Volgens Joe Jones werden de Disney sterren daarom gecoacht om zich van de domme te houden. Ze leerden bijvoorbeeld het onderwerp te veranderen in iets dat totaal niet relevant is. Op die manier konden ze onder moeilijke vragen uitkomen! 

Bron: Giphy

6. Daten met andere Disney sterren

Disney kan natuurlijk niet bepalen met wie de sterren een relatie aangaan, maar ze moedigen het wel aan om met elkaar te daten. Als er dan relaties tussen de sterren ontstaan, levert dit weer veel positieve publiciteit op voor Disney. Helaas zijn deze relaties meestal maar van erg korte duur.

Bron: Giphy

7. Ze moeten op de juiste manier praten

Volgens Bella Thorne (Shake It Up) moest zij met een hogere stem praten dan dat ze van nature heeft. Disney vond namelijk dat haar stem te laag was voor de rol van CeCe in Shake It Up. Daarom moest ze zowel in haar rol als in interviews met een hogere stem praten. 

Bron: Giphy

8. Het gebruik van social media

Tegenwoordig is social media niet meer weg te denken en het is een echte must-have. Maar Disney sterren mogen niet zomaar alles posten op hun social media accounts, omdat ze Disney als merk vertegenwoordigen. Ze moeten dus eerst toestemming krijgen van Disney voordat ze iets mogen posten op social media. Daarnaast krijgen ze een cursus over social media en het voorkomen van schandalen.

Bron: Giphy

9. Ze mogen niet alles zingen

Disney sterren mogen zichzelf wel uitdrukken in liedjes, maar dit mag niet ten koste gaan van Disney's imago. Er wordt dus bepaald wat ze wel en niet mogen verwerken in hun songteksten. Het is bijvoorbeeld niet de bedoeling dat Disney sterren over seks en intimiteit zingen. Vooral veel liedjes van de Jonas Brothers zijn daarom aangepast voordat ze gereleased werden.

Bron: Giphy

10. Het volgen van de moraliteitsclausule 

Voordat je aan de slag gaat als Disney ster moet je een contract tekenen waarin een moraliteitsclausule is opgenomen. Hierin staat dat als een Disney ster iets doet dat moreel gezien niet past binnen de maatstaven die Disney aan moraliteit verbindt het contract ontbonden kan worden.

Bron Giphy

Wat vind jij van de regels die Disney sterren moeten volgen?

Lees ook: De echte gezichten achter Disney prinsessen

Nieuwste artikelen

  • Schrikkeldag - Inge Spaan

  • Dwaalspoor - Colin Dexter

  • De terugkeer van Rachel Price - Holly Jackson

  • Het hart van een giraf is ongelooflijk groot - Sofia en Amanda Chanfreau

  • Al het blauw van de hemel - Mélissa Da Costa

Gerelateerde artikelen

  • 15 Disney feitjes die je nog niet wist

  • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

  • Bizarre Disney feitjes

  • 8 plot holes in Disney films

  • Deze volwassen grappen heb je gemist in Disney films

Zoek in artikelen