De zeer diverse beoordelingen van The Lion King

The Lion King is nu een tijdje uit en de recensies en beoordelingen over deze film verschillen als dag en nacht. Bij de meeste films is er altijd wel een lijn in te zien en zijn de critici het meestal wel eens over een film. Maar bij The Lion King lijkt niemand het met elkaar eens te zijn. Hieronder een overzichtje met de belangrijkste beoordelingen.

Bron: Disney

Chicklit.nl

Bij Chicklit krijgt The Lion King de volle 5 hartjes. Volgens onze recensent zien de dieren er zo realistisch uit dat het lijkt alsof je naar echte dieren zit te kijken. Verder zegt onze recensent er het volgende over: "The Lion King grijpt je vanaf het eerste moment en laat je niet meer los tot de allerlaatste minuut. Een geweldige productie van een geweldig verhaal." 

Lees hier onze gehele recensie. 

AD

Het AD geeft de film 4 sterren. Volgens filmrecensent Ab Zagt van het AD lijkt de film haast wel een natuurdocumentaire en is de film 'fotorealistisch'. Volgens de recensent kreeg de film veel kritieken over het feit dat het verhaal van de live-action film eigenlijk exact hetzelfde is als de animatiefilm. Filmrecensent Ab Zagt zegt er het volgende over: "The Lion King is een klassiek verhaal, vol Shakespeare-achtige intriges, dat echt geen enkele wijziging behoeft. De film is een hernieuwde kennismaking, maar dat wel in een heel nieuw, perfect passend en oogverblindend mooi jasje." (Ab Zagt, AD).     

De volkskrant

De volkskrant heeft The Lion King beoordeeld met 3 sterren. Volgens de recensent Bor Beekman zien de dieren er, met name in actie, verbluffend goed uit. Ook het epiek blijft volgens de recensent overeind in de live-action film. Toch heeft de recensent ook een kanttekening. Zo vindt Bor Beekman dat er zodra er wordt gesproken 'een kloof ontstaat tussen fotorealisme en dierendialoog.' Met name de leeuwinnen komen volgens hem niet tot leven. "Té echt voelt soms ook weer onecht" zo zegt Bor Beekman. (Bor beekman, De Volkskrant).

IMDB

Op IMDB wordt de film beoordeeld met een gemiddelde van 7,1. Dit is zeker geen slechte beoordeling gezien de vele mensen die de film kunnen beoordelen op IMDB. Het is lastig om een goede conclusie te trekken wat de mensen precies van de film vonden. De meeste mensen die een reactie hebben achtergelaten vonden de film niet zo goed. Ze vinden het vooral een onnodige remake die ook nog eens zonder emotie is. Ook vinden ze de animaties te realistisch waardoor de emoties van de dieren wegvallen. Toch moet een grote groep mensen de film ook wel goed vinden, aangezien het gemiddelde relatief hoog is. (Bron: IMDB)

New York Times

De New York Times heeft een gemixde recensie. Aan de ene kant vertelt recensent Scott hoe ontzettend mooi de film eruit ziet. Ze hebben alles tot in de puntjes perfect geanimeerd. Zelfs de kleinste bewegingen zien er levensecht uit. Aan de andere kant doet dit, volgens Scott, afbreuk aan het verhaal en de liedjes. Hij zegt dat er veel professionaliteit te zien is in de film, maar geen ziel. Dit kan volgens hem komen omdat het moeilijk is om met de dieren een connectie te krijgen omdat ze er zo realistisch uitzien. (Bron: The New York Times)

Bron: Disney

Rotten tomatoes

Wat opvalt bij Rotten Tomatoes is het verschil tussen de recensenten en het publiek. Waar de recensenten de film maar met 52% beoordelen, wordt de film door het grote publiek beter ontvangen met maar liefst 88%. De recensenten zeggen dat de film toch een hart en ziel mist, terwijl het publiek juist lyrisch is over de realistische animaties in de film. (Bron: Rotten Tomatoes). 

Indiewire

Indiewire heeft The Lion King beoordeeld met slechts 2,5 ster. De recensent David Ehrlich is positief over de casting van de film. Zo vindt hij Seth Rogan perfect als Pumbaa. Ook vindt hij de opening wanneer het nummer Circle of Life te horen is erg mooi. Vooral de wijde shots werken volgens hem erg goed voor deze film. Echter, zodra de dieren beginnen te praten wordt volgens de recensent de kwaliteit minder en lijken de dieren zelfs slecht nagesynchroniceerd. Hij concludeerd dat de industrie hongerig is naar het ophalen van zoveel mogelijk geld en dat The Lion King niet zozeer aanvoelt als een remake, maar als een saaie snuff film. 

Variety

Variety heeft The Lion King met een 8,0 beoordeeld. Recensent Peter Debruge is over het algemeen overwegend positief over de live-action film. Zo zegt hij dat het Jon Favreau's taak was om de remake niet te verpesten. Volgens Peter Debruge heeft hij dat ook zeker niet gedaan, maar hij heeft het wel op 'safe gespeeld', waardoor de film niks vernieuwends meebrengt. Desalniettemin vindt hij de film wel erg indrukwekkend. (Bron: Variety)

The Hollywood reporter

The Hollywood Reporter heeft The Lion King met een 6,0 beoordeeld. Recensent Todd McCarthy is erg te spreken over hoe alles er in de film uitziet, maar hij zegt dat de film zo goed als een een-op-een remake is van het origineel. Ze hebben het zo 'veilig' gemaakt, dat er geen enkele verrassing in de film zit. (Bron: The Hollywood Reporter)

IGN

IGN geeft The Lion King een 8.0. Recensent Rosie Knight is heel enthousiast over de film. Zo zegt ze dat The Lion King een sterke cast en prachtige visuele effecten heeft. Volgens haar is dit een van de betere remakes van de laatste tijd. Als enige minpuntje benoemt de recensent dat de film te dicht bij het origineel blijft en dat de mensen die zoeken naar iets nieuws niet aan hun trekken zullen komen. (Bron: IGN)

Wall Street Journal

Wall Street Journal heeft het met een 4,0 beoordeeld. Ook recensent Joe Morgenstern van de Wall Street Journal vindt dat de bijna fotorealistische animaties de film verarmen in plaats van verrijken. (Bron: Wall Street Journal)

Entertainment Weekly

The Lion King krijgt van Entertainment Weekly een 8,3.Volgens de recensent Leah Greenblatt zijn de liedjes en het verhaal trouw aan het origineel. Ondanks dat een reboot eigenlijk niet echt nodig was, blijft het volgens de recensent een goede film. (Bron: Entertainment Weekly)

Wat vond jij van The Lion King?

Bron: AD. Volkskrant, IMDB, New York Times, Rotten Tomatoes, Indiewire, Variety, The Hollywood reporter, IGN, Wall street journal, Entertainment Weekly. 

Lees ook: Alle aankomende Disney live-action films

Nieuwste artikelen

  • Recensie: Venom: Let there be Carnage

  • Recensie: Pretty Smart - seizoen 1

  • Recensie: You - Seizoen 3

  • Centaur - Chris Polanen

  • Top 10 Dreamworks films die nog steeds geweldig zijn

Gerelateerde artikelen

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • 19 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest

  • 8 plot holes in Disney films

Zoek in artikelen