10 tekenen dat je een Young Adult verslaving hebt

Ben jij ook zo verslaafd aan het lezen van Young Adult boeken? De hoofdpersonen zijn bijzonder, meerdere jongens vinden hun leuk en vaak zit er een vleugje magie in het verhaal! Young Adult is daarom ook een erg populair genre dat vaak gelezen wordt. Lees jij ook graag young adult boeken en lijkt het erop dat je een verslaving aan het creëeren bent? Lees dan snel verder! Wij hebben 10 tekenen van een Young Adult verlaving op een rijtje gezet. 

1. Als je je liefdesleven verward met een Young Adult boek.

Zo is één jongen gewoonweg niet genoeg. Je moet echt wel keuze hebben uit 2 jongens, waarvan één een bad boy is en de ander je beste vriend.

2. Als je To Read lijstje op Chicklit of Goodreads meer dan 100 Young Adult boeken beslaat.

Elk nieuw Young Adult boek dat uitkomt wil je eigenlijk wel lezen. Oh! En die paar oudere boeken die je nog niet gelezen hebt ook wel... Al snel staan er meer dan 100 boeken op jouw TBR lijstje!

Bron: Giphy

3. Als je meer dan 30 bookstagram accounts volgt met allemaal Young Adult boeken.

Op Instagram zie je de mooiste bookstagram accounts voorbijkomen met allemaal mooie foto's van Young Adult boeken. Hier ontdek je weer allemaal nieuwe boeken... die vervolgens op je overvolle TBR lijstje komen te staan. 

4. Als je alle blogs en websites bijhoudt voor welk Young Adult boek nu trending is.

Als echte Young Adult liefhebber wil je natuurlijk exact weten welke Young Adult boeken je écht moet lezen. Dit doe je door blogs en websites bij te houden zodat je geen enkel boek mist en op de hoogte bent van alle populaire boeken. 

5. Als je maar blijft wachten tot ook jij plotseling magische krachten krijgt.

Stiekem droom jij er ook van om net als Harry Potter te kunnen toveren of net als Clary een Schaduwjager te zijn.

Bron: Giphy

6. Als je van elke boek in de Young Adult Chicklit Top 6 hebt gehoord of thuis hebt liggen.

Elke maand maken wij een top 6 met de Young Adult boeken die je die maand gelezen moet hebben. Jij houdt dit standaard elke maand bij en de meeste heb je natuurlijk al gelezen of thuis liggen om te gaan lezen. 

7. Als je meer dan 20 ongelezen young adult boeken in je kast hebt staan.

Je boekenkast puilt uit, maar toch kon je het niet laten om in de boekhandel dat ene boek met die mooie cover mee te nemen. Heel leuk allemaal, maar ondertussen heb je al 20 young adult boeken ongelezen in je kast staan, oeps!

Bron: Giphy

8. Als je een lijstje bijhoudt met de data wanneer het nieuwe boek in de serie uitkomt. En dat lijstje wel erg lang is...

Met smart wacht je af op het laatste deel in die spannende trilogie, of het vervolg van dat ene leuk boek dat je afgelopen jaar las. Om alles bij te houden heb je een lijstje gemaakt met wanneer welk boek uitkomt, maar zo langzamerhand wordt dat lijstje wel erg lang...

9. Als je niet alleen alle hardcovers koopt maar ook de merchandise die bij het boek hoort.

Wanneer je een boek uit hebt gelezen dat je helemaal geweldig vond struin je meteen het internet af om de leukste fanart, boekenleggers en booksleeves te scoren!

10. Als je nog altijd teleurgesteld bent dat jij niet toegelaten bent tot Zweinstein, de weg hebt gevonden naar Narnia of één van je vrienden geen bovennatuurlijk wezen blijkt te zijn.

De uil met onze Zweinstein brief is waarschijnlijk gewoon verdwaald geraakt...

Bron: Giphy

Lees ook: Young adult boeken met heksen

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen