Waar is de 'Pretty Little Liars' cast nu?

Pas op: Spoilers!

"Got a secret, can you keep it? Swear, this one you'll save!" Wij weten bijna zeker dat je dit aan het zingen was in je hoofd. Wij kunnen niet anders dan aan dit liedje denken als we de cast van Pretty Little Liars (PLL) voorbij zien komen! Maar er schuilt meer achter deze acteurs en actrices, want er is zeker ook nog een leven na de populaire serie. In dit artikel hebben wij op een rijtje gezet waar de Pretty Little Liars cast zich tegenwoordig mee bezighoudt.

Sasha Pieterse (Alison DiLaurentis)

Sasha Pieterse vertolkte van 2010 tot en met 2017 de rol van Alison DiLaurentis in PLL. Alison was eigenlijk een beetje de 'Queen Bee' van de vriendengroep, die bestond uit Hanna, Aria, Spencer, Emily en zijzelf. Aan de ene kant was Alison ontzettend manipulatief en geheimzinnig, maar ze kon ook zorgzaam en lief zijn. Na PLL heeft Sasha Pieterse zeker niet stil gezeten. Zo is ze onder andere te zien in de film The Honor List en vertolkt ze wederom de rol van Alison DiLaurentis, maar dan in de spin-off Pretty Little Liars: The Perfectionists. Ook op persoonlijk vlak gaat het erg goed met Sasha Pieterse. Ze is sinds 2018 getrouwd met Hudson Sheaffer.

Pretty Little Liars cast  Pretty Little Liars castBron: ABC

Lucy Hale (Aria Montgomery)

Lucy Hale was maar liefst zeven jaar te zien in de rol van Aria Montgomery in PLL. Aria was het artistieke en alternatieve meisje uit de vriendengroep. Na de laatste aflevering van het laatste seizoen van PLL heeft Lucy Hale verschillende rollen aangenomen. Zo speelt ze de rol van Olivia Barron in de horrorfilm Turth or Dare, en is ze te zien in de dramafilm Dude en de tv-serie Life Sentence. Maar dat is nog niet alles! Ze wist namelijk ook de hoofdrol te pakken in de Riverdale spin-off Katy Keene. Hierin vertolkt ze de rol van Katy, een meisje die het helemaal wil gaan maken in de mode-industrie in New York!

Pretty Little Liars cast  Pretty Little Liars castBron: ABC, The CW

Ashley Benson (Hanna Marin)

Ashley Benson was vanaf 2010 tot 2017 te zien als de modieuze Hanna Marin. Ze stond altijd een beetje in de schaduw van Alison, maar wist toch ontzettend succesvol te worden. Helaas is het na PLL een beetje stil geworden rondom Ashley Benson. Eigenlijk is ze niet in heel veel films of series te zien, behalve een klein rolletje in de film Her Smell. Hierin is ze samen met Cara Delevingne te zien, waarmee ze inmiddels een romantische relatie heeft.

Pretty Little Liars cast  Pretty Little Liars castBron: ABC

Shay Mitchell (Emily Fields)

Shay Mitchell was elk seizoen van PLL te zien als de sportieve Emily Fields. Ze was een beetje verlegen en introvert, maar stond toch ook altijd wel haar mannetje tegenover 'A'. Na haar rol in PLL is ze blijven hangen in de acteerwereld. Ze wist de rol van Peach Salinger (één van Becks vriendinnen) in de hitserie YOU aan de haak te slaan en pakte de hoofdrol in de horrorfilm The Possesion of Hannah Grace, waarin ze het op moest nemen tegen een meisje dat bezeten bleek te zijn.

Pretty Little Liars cast  Pretty Little Liars castBron: ABC, Netflix

Troian Bellisario (Spencer Hastings)

Troian Bellissario heeft natuurlijk zeven seizoenen lang de rol van Spencer Hastings op zich genomen in PLL. Ze was een beetje het strebertje van de vriendengroep en haalde altijd hoge cijfers. In 2009 liep Troian Bellisario Patrick J. Adams tegen het lijf en uiteindelijk zijn ze in 2016 met elkaar getrouwd. Inmiddels hebben ze samen een dochtertje! Nadat er een einde kwam aan PLL is ze blijven acteren. Inmiddels heeft ze de dramafilm Feed, de sciencefictionfilm Clara en de komedie Where'd You Go, Bernadette? aan haar CV toe kunnen voegen. 

Pretty Little Liars cast  Pretty Little Liars castBron: ABC, USA Network

Janel Parrish (Mona Vanderwaal)

Janel Parrish was alle seizoenen van PLL te zien als Mona Vanderwaal. Zij behoorde helaas niet tot het vriendengroepje (wat ze wel ontzettend graag had gewild) en was altijd een beetje het buitenbeentje. Zowel haar privéleven als haar carriére gaan erg goed na het stoppen van PLL. In 2018 trouwde ze met de voetballer Chris Long. En wist ze de rol van Margot, de oudere zus van Lara, in de romantische komedie To All The Boys I've Loved Before te bemachtigen. Inmiddels is ze, in Pretty Little Liars: The Perfectionists, weer terug in haar oude vertrouwde rol Mona Vanderwaal.

Pretty Little Liars cast  Pretty Little Liars castBron: ABC

Ian Harding (Ezra Fitz)

Ian Harding speelde de rol van de knappe leraar Ezra Fitz in PLL. Hij was de 'love interest' van Aria Montgomery en stiekem droomden wij er allemaal van om zo een leraar voor de klas te hebben staan! Sophie Hart wist het hart van Ian Harding te veroveren, maar ze houden hun relatie een beetje privé. Tegenwoordig is hij nog steeds bezig met acteren en kunnen we hem zien schitteren in de films People You May Know en Office Uprising. Ook speelt hij de rol van Philip Davis in de tv-serie Chicago Med.

Pretty Little Liars cast  Pretty Little Liars castBron: ABC

Keegan Allen (Toby Cavanaugh)

Keegan Allen was in PLL te zien als Toby Cavanaugh, de 'love interest' van Spencer Hastings. Hij is nogal verlegen en heeft zijn hart op de juiste plaats zitten. Na PLL is het echt een beetje stil geworden rondom Keegan Allen in de filmwereld. Hij is alleen in twee afleveringen te zien van de Netflix-serie WHAT/IF als Billy. Verder heeft hij geen rollen in andere series of films gespeeld. Wel is hij ook fotograaf en in 2016 bracht hij het boek Life.Love.Beauty uit, waarin hij zijn leven door middel van foto's vertelt.

Pretty Little Liars cast Bron: ABC

Tyler Blackburn (Caleb Rivers)

Tyler Blackburn vertolkte de rol van Caleb Rivers in PLL en de spin-off Ravenswood. Hij was toch wel een klein beetje de bad boy van de serie en de 'love interest' van Hanna Marin. Na het einde van PLL heeft hij nog in verschillende films en series gespeeld. In 2017 verscheen Hello Again, een musicalfilm, waarin Tyler Blackburn de rol van Jack speelde. Daarnaast is hij te zien in de thriller Capsized: Blood in the water. En sinds 2019 vertolkt hij een grote rol, als Alex Manes, in Roswell, New Mexico. Deze tv-serie draait om een aantal inwoners uit New Mexico, waar Aliens onder de mensen leven. Ook leuk om te weten: Michael Trevino (Tyler Lockwood uit The Vampire Diaries) is in dezelfde serie te zien als Kyle Valenti. Dubbelop genieten dus! 

Pretty Little Liars cast Bron: ABC

Brant Daugherty (Noel Kahn)

Brant Daugherty was te zien als Noel Kahn in PLL. Hij was een typisch rijkeluiskindje, die wilde feesten gaf. Hij kon heel erg charmant zijn, maar had toch ook wel een slechte kant. Nadat hij onthoofd werd in PLL is hij blijven acteren. Hij wist zelfs een rol te bemachtigen in Fifty Shades Freed, als de beveiliger Sawyer. En verder is hij te bewonderen in de kerstfilm Mingle All The Way, waarin hij de hoofdrol vertolkt. Helaas voor alle vrijgezelle dames: Brant Daugherty is getrouwd met actrice Kimberly Hidalgo.

Pretty Little Liars cast Bron: ABC

Julian Morris (Wren Kingston)

Julian Morris vertolkte de rol van Wren Kingston in PLL. Hij veranderde van een knappe dokter in een wrede man en dit heeft hij helaas met de dood moeten bekopen. Na de serie heeft hij een aantal kleine rollen in series gespeeld, waaronder de aankomende Apple TV+ serie The Morning Show. Daarnaast is hij ook te zien in de films Viper Club en Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House.

Pretty Little Liars cast Bron: ABC

Nia Peeples (Pam Fields)

Nia Peeples was te zien als Emily's moeder, Pam Fields, in PLL. Na het stoppen van deze serie heeft ze hard aan haar acteer carriére gewerkt. Zo is ze te zien als Kristen Rhodes in de romantische dramafilm Mistrust en als Chatarina in de komedie The Untold Story! Maar daar blijft het niet bij, want Nia Peeples vertolkt ook de rol van Susan in The Fosters. Een tv-serie over Callie Jacob die terecht komt in een pleeggezin met een lesbisch koppel.

Pretty Little Liars castBron: ABC, Freeform

Tammin Sursok (Jenna Marshall)

In PLL was Tammin Sursok te zien als het stiefzusje van Toby, Jenna Marshall. Door een uit de hand gelopen grap van Alison werd Jenna blind en begon ze de Liars te haten. Tammin Sursok is in 2011 getrouwd met de producer/schrijver Sean McEwan en samen hebben zij twee dochtertjes! Op dit moment is zij te zien in Aussie Girl, een tv-serie dat losjes gebaseerd is op het leven van Tammin Sursock zelf. Ook heeft ze de rol van Christa weten te bemachtigen in de thriller Killer in a Red Dress.

Pretty Little Liars castBron: ABC

Drew van Acker (Jason DiLaurentis)

In het eerste seizoen van PLL werd Jason DiLaurentis (de broer van Alison) gespeeld door Parker Bagley, maar vanaf het tweede seizoen heeft Drew van Acker deze rol op zich genomen. Nadat er een einde aan de serie kwam, heeft Drew van Acker de rol van Tommy Campbell in de tv-serie Training Day gespeeld. Verder is hij te zien als James in de film Life Like. Dit is een sciencefiction thriller waarin Sophie en James een levensechte robot in huis halen. Voor zover wij weten is Drew Acker nog steeds single!

Pretty Little Liars castBron: ABC

Vanessa Ray (CeCe Drake - Charlotte DiLaurentis)

In het derde seizoen van PLL maken we kennis met CeCe Drake a.k.a. Charlotte DiLaurentis, haar rol wordt vertolkt door Vanessa Ray. In het zesde seizoen kwam er helaas een einde aan het verhaal van Charlotte DiLaurentis. Hierna heeft Vanessa Ray de rol van Eddie Janko in de politieserie Blue Bloods gespeeld. Sinds 2015 is Vanessa Ray getrouwd met de muzikant Landon Beard.

Pretty Little Liars castBron: ABC, CBS

Laura Leighton (Ashley Marin)

Laura Leighton was in PLL te zien als Ashley Marin, de moeder van Hanna. Van alle moeders was zij in de meeste afleveringen te zien! Nadat er een einde kwam aan de populaire serie is Laura Leight niet in heel veel films of series te zien, alleen in de kerstfilm Christmas on Honeysuckle Lane. Hierin is zij te zien als Andie!

Pretty Little Liars castBron: ABC

Overige personages

Niet iedereen van de Pretty Little Liars cast heeft na het stoppen van de serie nog veel acteerklussen gehad. Zo hebben Holly Marie Combs (Ella Montgomery), Andrea Parker (Jessica DiLaurentis), Lesley Fera (Veronica Hastings) en Lindsey Shaw (Paige McCullers) helaas geen (noemenswaardige) rollen meer vertolkt.

Lees ook: 25 geheimen over Pretty Little Liars

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • 10 Netflix tips die je moet weten

 • Startdatum seizoen 7 Pretty Little Liars bekend!

 • De leukste vrouwen series op Netflix

 • Antwoorden op al je PLL vragen

 • De première datum van PLL is bekend!

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen