Waar is 'The Vampire Diaries' cast nu?

Pas op: Spoilers!

In 2017 hebben we, met pijn in ons hart, helaas afscheid moeten nemen van de serie The Vampire Diaries (TVD)! Na 8 seizoenen kwam er een einde aan het verhaal van o.a. Elena, Stefan, Damon, Bonnie en Caroline in Mystic Falls... Maar eigenlijk zijn wij nu wel heel erg benieuwd waar The Vampire Diaries cast op dit moment mee bezig is. Hebben ze alweer nieuwe rollen in de wacht weten te slepen? Of zijn ze misschien wel gestopt met acteren?

Nina Dobrev (Elena Gilbert)

In de eerste 6 seizoenen van TVD was Nina Dobrev te zien als Elena Gilbert (maar ook als bijvoorbeeld Katherine). In seizoen 7 & 8 lag Elena in een diepe slaap en daardoor was ze alleen in de laatste aflevering te zien! Tijdens de opnames van TVD begon de liefde tussen haar en Ian Somerhalder op te bloeien, maar helaas heeft hun relatie geen stand gehouden. Haar carriére als actrice gaat als een speer. Zo is ze na TVD in de films XXX: Return of Xander Cage, Flatliners, Dog Days en Then Came You te zien. Daarnaast heeft ze ook één van de hoofdrollen in de tv-serie Fam bemachtigd. In 2021 speelde ze in de romcom Love Hard. We kunnen dus zeker nog van haar genieten!

The Vampire Diaries cast  The Vampire Diaries cast  The Vampire Diaries castBron: The CW, LD Entertainment

Ian Somerhalder (Damon Salvatore)

Ian Somerhalder was maar liefst 8 seizoenen lang te zien als Damon Salvatore in TVD. Hij was echt de bad boy (met een kleine hartje) van de serie! Nadat zijn relatie met Nina Dobrev stukliep, vond Ian Somerhalder liefde bij Nikki Reed (Rosalie uit Twilight). In 2015 is hij met haar in het huwelijksbootje gestapt en inmiddels hebben ze samen een dochtertje gekregen! Verder is hij de oprichter van de ISFoundation, waarmee hij zich inzet voor mens, dier en de planeet. Ook is hij nog steeds te vinden in de acteerwereld. Hij speelt de hoofdrol in de film Time Framed en in de Netflix-serie V-Wars.

The Vampire Diaries cast  The Vampire Diaries cast  The Vampire Diaries castBron: The CW

Paul Wesley (Stefan Salvatore)

Paul Wesley vertolkte de rol van Stefan Salvatore in TVD. Hij is het jongere broertje van Damon. Na zijn rol in TVD heeft hij vooral korte rollen in een aantal (tv)series gespeeld. Pas in 2018 wist hij weer een grote rol in de wacht te slepen voor de de duistere sprookjesserie Tell Me A Story! in 2022 kunnen we hem zien in de miniserie Flowers in the Attic: The Origin. Helaas voor alle vrijgezelle dames, ook Paul Wesley is al bezet. Hij trouwde in 2019 met Ines de Ramon en ze houden hun relatie verder erg privé. 

The Vampire Diaries cast  The Vampire Diaries cast  The Vampire Diaries castBron: The CW, CBS

Candice King (Caroline Forbes)

In alle seizoenen van TVD was Candice King te zien als Caroline Forbes, één van Elena's beste vriendinnen. Al snel veranderde ze in een vampier toen Katherine haar vermoordde mét het bloed van Damon in haar lijf, maar ze bleef toch haar vrolijke zelf. Candice King is in 2014 getrouwd met Joe King en samen hebben ze een dochtertje, Florence May King. Na TVD is ze nog een aantal afleveringen, als Caroline, in The Originals verschenen en daarna werd het een beetje stil rondom Candice King. In 2020 speelde ze de  rol van Kim in de After sequel: After We Collided, en in 2021 had ze de rol van Belle in de televisiefilm Christmas in Tune.

The Vampire Diaries cast  The Vampire Diaries cast  The Vampire Diaries castBron: The CW

Kat Graham (Bonnie Bennett)

In TVD was Kat Graham te zien als de heks Bonnie Bennet, ook één van Elena's beste vriendinnen! Ze had het niet altijd even makkelijk en moest erg veel doorstaan. Kat Graham heeft zeker niet stilgezeten na TVD. Ze is in best wel veel films te bewonderen, zoals All Eyez On Me, Where's the Money, How It Ends en The Poison Rose. Ook heeft ze de hoofdrol gespeeld in de Hallmark kerstfilm The Holiday Calendar (deze moeten jullie zeker kijken op Netflix)! Ook in 2022 kunnen we van haar genieten. In de film Heatwave speelt ze de rol van Claire Valens en de film Love in the Villa staat op de planning!

The Vampire Diaries cast  The Vampire Diaries cast  The Vampire Diaries castBron: The CW

Zach Roerig (Matt Donovan)

Zach Roerig was in TVD te zien als de knappe Matt Donovan. Het is hem als enige gelukt om altijd gewoon een mens te blijven, terwijl iedereen om hem heen een vampier was of erin veranderde. Na het stoppen van de serie heeft Zach Roerig eigenlijk geen grote rollen meer gehad. Hij is 2 afleveringen te zien als Pulse in The Gifted (een serie over mutanten) en 2 afleveringen als Matt Donovan in Legacies. Daarnaast heeft hij nog twee kleine rolletjes gehad in de films The Outer Wild en The Year of Spectacular Men. In 2021 speelde hij in A Christmas to Savour.

The Vampire Diaries cast  The Vampire Diaries cast  The Vampire Diaries castBron: The CW

Michael Trevino (Tyler Lockwood)

In TVD vertolkt Michael Trevino de rol van Tyler Lockwood. Hij is een weerwolf, die door toedoen van Klaus verandert in een hybride (half weerwolf/half vampier) en uiteindelijk weer een weerwolf wordt. Michael Trevino heeft 3 jaar lang een relatie gehad met Jenna Ushkowitz (Glee), maar is op dit moment single. Wat betreft zijn carriére gaat het nog steeds de goede kant op! Hij heeft de hoofdrol gespeeld in de film Sunset Park en is nu te zien als Kyle Valenti in Roswell, New Mexico! Deze tv-serie draait om een aantal inwoners uit New Mexico, waar Aliens onder de mensen leven. Ook leuk om te weten: Tyler Blackburn (Caleb Rivers uit Pretty Little Liars) is in dezelfde serie te zien als Alex Manes. Dubbelop genieten dus!

The Vampire Diaries cast  The Vampire Diaries cast  The Vampire Diaries castBron: The CW

Steven R. McQueen (Jeremy Gilbert)

Steven R. McQueen is in TVD te zien als Jeremy Gilbert, het 'broertje' van Elena. En wat heeft Jeremy het zwaar gehad, hij is maar liefst 5 keer doodgegaan en is uiteindelijk geëindigd als vampierjager! Na TVD heeft Steven R. McQueen helaas niet zoveel acteerklussen meer gehad. Wel is hij te zien in de romantische dramafilm Home by Spring en is hij voor één aflevering van Legacies weer in de huid van Jeremy Gilbert gekropen. In 2018 was hij te zien in de documentaire Medal of Honor en in 2020 in de film The Warrant. In zijn privéleven is Steven R. McQueen verloofd geweest met het model Allie Silva, maar helaas ging het huwelijk niet door.

The Vampire Diaries cast  The Vampire Diaries cast  The Vampire Diaries castBron: The CW

Sara Canning (Jenna Sommers)

Jenna Sommers is de tante van Elena en Jeremy. Ze wordt gespeeld door de actrice Sara Canning. Na TVD is ze in ontzettend veel (korte) films of series te zien. We zullen ze niet allemaal opnoemen, dat wordt namelijk wel een erg lange lijst. Maar ze is onder andere te horen als de chimpansee Lake in de film War for the Planet of the Apes. En daarnaast vertolkt ze de rol van Jacquelyn in de Netflix-serie A Series of Unfortunate Events. Meer recentelijk speelde ze in de serie 9-1-1 (2021) en de film A Christmas Star

The Vampire Diaries cast  The Vampire Diaries cast  The Vampire Diaries castBron: The CW, Netflix

Matthew Davis (Alaric Saltzman)

In de 9de aflevering van TVD seizoen 1 werd Alaric Saltzman geïntroduceerd. Deze rol werd vertolkt door Matthew Davis. Na zijn optreden in deze serie is hij de rol van Alaric blijven spelen in de spin-offs The Originals en Legacies! Ook zal er op 17 november 2019 nog een kerstfilm (gebaseerd op het gelijknamige boek van Janny Hale) verschijnen waarin Matthew Davis te zien is als Nick Sinclair, genaamd Christmas Wishes & Mistletoe Kisses. Hij is vorig jaar getrouwd met Ozark-actrice Kiley Casciano!

The Vampire Diaries castBron: The CW

Jodi Lyn O'Keefe (Dr. Jo Laughlin)

Jodi Lyn O'Keefe is in TVD te zien als Dr. Jo Laughlin. Ze is de grote liefde van Alaric Saltzman, maar helaas komt ze tragisch aan haar einde. Hierna heeft ze in de film Edge of Fear de rol van Gina vertolkt en ze is te zien in de tv-serie Hit the Floor als Lionel Davenport, waarin het draait om een dansteam met meisjes. Ook is ze in één aflevering van Legacies te zien in haar rol van Dr. Jo Laughlin. In 2021 speelde ze de rol van Vivian in Hip Hop Family Christmas.

The Vampire Diaries castBron: The CW, VH1

Michael Malarkey (Lorenzo 'Enzo' St. John)

Ondanks dat Lorenzo 'Enzo' St. John pas in 9de aflevering van TVD seizoen 5 verschijnt, vinden wij dat hij ook nog in dit rijtje thuishoort. De rol van Enzo wordt gespeeld door Michael Malarkey. Hij is getrouwd met actrice Nadine Lewington (The Poison Rose) en ze hebben samen twee zoontjes! Na TVD heeft Michael Malarkey niet stilgezeten en heeft hij twee rollen in de wacht weten te slepen. Hij is namelijk te zien als Sam Foster in de serie The Oath en als Captain Michael in de serie Project Blue Book! In 2022 staat de film Two Roads 2022 op de planning die nu in post-productie is.

The Vampire Diaries castBron: The CW

Annie Wersching (Lily Salvatore)

Damon en Stefan hadden natuurlijk ook een moeder in TVD en dat was Lily Salvatore (één van de slechteriken). Deze rol werd vertolkt door Annie Wersching. In 2009 trouwde zij met de acteur Stephen Full (Santa Clarita Diet) en samen hebben ze 3 zoons. Na TVD heeft Annie Wersching ook zeker niet stil gezeten, zo is ze onder andere te zien in Bosch als Julia Brasher, in Timeless als Emma Whitmore en in Runaways als Leslie Dean. Ze had in vier afleveringen van de Rookie de rol als Rosalind Dyer en in 2022 een rol in een aflevering van de tv-serie Star Trek: Picard.

The Vampire Diaries castBron: The CW, NBC

Chris Wood (Kai Parker)

Net als Lily Salvatore is Kai Parker één van de slechteriken in TVD. Deze rol werd gespeeld door Chris Wood. Nadat hij voorgoed vaarwel had gezegd in het laatste seizoen heeft hij nog een paar acteerklussen in de wacht weten te slapen. Zo is hij te zien als Tommy Moran in The Flash en als Mon-El in Supergirl. Hier heeft hij Melissa Benoist, zij speelt in Supergirl de rol van Kara Danvers, ontmoet en in 2019 zijn de twee met elkaar getrouwd. In 2021 was hij een aantal keer te zien in Masters of the Universe: Revelation en speelde hij de rol van Kevin in de korte film Snowshoe.

The Vampire Diaries castBron: The CW, Netflix

Misschien mis je in dit artikel wel een aantal van de slechteriken, zoals Klaus, Elijah, Rebekah en Kol? Omdat zij te zien zijn in de spin-off van TVD hebben wij besloten een apart artikel over hen te maken! Dus ben je benieuwd wat de cast van The Originals tegenwoordig allemaal doet? Bekijk dat dan HIER.

The Vampire Diaries castBron: The CW

Lees ook: Zo had The Vampire Diaries eigenlijk moeten eindigen

Nieuwste artikelen

 • Schrikkeldag - Inge Spaan

 • Dwaalspoor - Colin Dexter

 • De terugkeer van Rachel Price - Holly Jackson

 • Het hart van een giraf is ongelooflijk groot - Sofia en Amanda Chanfreau

 • Al het blauw van de hemel - Mélissa Da Costa

Gerelateerde artikelen

 • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

 • V-Wars: de nieuwe Netflix-vampierenserie met Ian Somerhalder

 • 10 redenen waarom Ian Somerhalder een lekker ding is

 • Paul Wesley pakt hoofdrol in duistere sprookjesserie Tell Me A Story

 • 17 hartverwarmende Steroline momenten in The Vampire Diaries

Zoek in artikelen