Waar is de Once Upon a Time cast nu?

Pas op! Spoilers voor de hele serie!

De geweldige serie Once Upon a Time, waarin sprookjesfiguren naar de echte wereld werden verbannen door een magische spreuk, is helaas alweer in 2018 gestopt. Ondanks dat de serie is afgelopen, zit de cast van Once Upon a Time niet stil. Ben je benieuwd wat Emma Swan, Captain Hook en Rumpelstiltskin momenteel doen? Lees dan snel verder!

Jennifer Morrison (Emma Swan)

Jennifer Morrison speelde natuurlijk dé hoofdrol in Once Upon a Time. Ze was niet alleen de dochter van Snow White en Prince Charming, maar ook nog eens de Savior. Jennifer Morrison besloot om aan het begin van seizoen 7 de serie te verlaten, maar ze kwam nog wel terug voor de allerlaatste aflevering.

Sinds Once Upon a Time heeft Jennifer Morrison een aantal projecten gedaan. Zo speelde ze een detective in de film Superfly en was ze te zien in twee dramafilms, namelijk All Creatures Here Below en The Report. Ook heeft ze in 2 afleveringen van de serie This is Us gespeeld.

Once Upon a Time castBron: ABC Studios,Columbia Pictures

Colin O'Donoghue (Captain Hook)

Colin O'Donoghue speelde vanaf seizoen 2 de knappe kapitein Haak. Niet alleen wist hij het hart van Emma Swan te stelen, maar ook die van vele kijkers! Helaas voor de fans is deze knappe acteur al sinds zijn 18de samen met Helen. In 2009 stapten de twee in het huwelijksbootje en hebben ze samen twee kinderen.

Maar waar is deze Ierse acteur nu? Colin O'Donoghue heeft na het einde van de serie niet stilgezeten. Once Upon a Time is pas sinds 2018 gestopt, maar toch is Colin O'Donoghue te zien in verschillende producties. Zo leende hij zijn stem aan een karakter in de serie Trollhunters en speelde hij in films als What Still RemainsWritersphere en Trollhunters: Rise of the Titans (2021). Ook was hij te zien in de tv-serie The Right Stuff (2020). In de film Luck (2022) kun je zijn stem herkennen in het personage Gerry. 

Once Upon a Time castBron: ABC, Strike the Sun Entertainment

Jared Gilmore (Henry Mills)

Jared Gilmore speelde de rol van Henry, de zoon van Emma Swan en de geadopteerde zoon van Regina Mills. Gedurende de serie hebben de kijkers de jonge Jared Gilmore zien opgroeien. Na het einde van de serie is het helaas stil gebleven rondom deze acteur. Hij heeft nog wel de Engelse stem van Shalia ingesproken in de anime film Code Geass: Fukkatsu No Lelouch, maar verder heeft hij geen rollen meer gehad. Hopelijk zal dit in de toekomst veranderen!

Once Upon a Time castBron: ABC 

Lana Parrilla (Regina Mills/Evil Queen)

Het karakter van Lana Parrilla maakte misschien wel één van de grootste ontwikkelingen door in de serie. Ze veranderde van de slechte koningin naar iemand die klaar stond voor haar vrienden en familie. Nadat Once Upon a Time is gestopt heeft Lana Parilla helaas niet veel rollen meer gehad. Wel zal ze binnenkort te zien zijn in de film The Tax Collector waar onder andere ook Shia LaBeouf een hoofdrol in vertolkt. Lana was wel nog te zien in seizoen 2 van Why Women Kill. In 2022 is ze te zien in de documentaire Split at the Root

Lana Parrilla had sinds 2014 een relatie met Alfredo Di Blasio, met wie ze ook getrouwd was. Helaas heeft de actrice in april 2019 op haar Instagram bekend gemaakt dat ze niet langer getrouwd is met Alfredo.

Once Upon a Time castBron: ABC

Ginnifer Goodwin (Mary Margaret Blanchard/Snow White)

Voor Ginnifer Goodwin heeft de serie haar meer gebracht dan alleen een memorabele rol. Op de set leerde ze namelijk haar huidige man kennen! Ze is getrouwd met Josh Dallas (prince Charming) en samen hebben ze ondertussen twee zoons. 

Ginnifer Goodwin heeft na de serie een paar filmrollen gehad. Maar fans van de actrice kunnen haar ook weer op het kleine scherm bewonderen! Ze speelde ook één van de hoofdrollen in de tv-serie Why Women Kill, waar Lana Parrilla ook in gespeeld heeft. Verder is Goodwin de ster èn producer van I Am Somebody's Child, en speelde ze een rol in Heartstrings en The Twilight Zone. Ze is te zien in het eerste seizoen van Pivoting (2022) als Jodie. 

Once Upon a Time castBron: ABC, CBS

Josh Dallas (David Nolan/Prince Charming)

Josh Dallas heeft, zoals hierboven te lezen is, de liefde gevonden op de set. In de serie speelde hij natuurlijk de knappe Prince Charming. Fans van Once Upon a Time hoeven deze acteur gelukkig niet lang te missen! Josh Dallas is namelijk te zien in de serie Manifest. In de serie speelt hij de rol van Ben Stone. Hij is aan boord van een vliegtuig die te maken krijgt met heftige turbulentie. Wanneer het vliegtuig uiteindelijk bij zijn bestemming aankomt blijken er 5 jaar voorbij te zijn gegaan... In november kun je al van het vierde seizoen gaan genieten op Netflix! 

Once Upon a Time castBron: ABC/Compari Entertainment

Robert Carlyle (Mr. Gold/Rumpelstiltskin)

Robert Carlyle had misschien wel één van de meest interessante rollen in Once Upon a time. Hij speelde namelijk de rol van Rumplestiltskin! Of het nu goed of slecht was, Rumple deed meestal wat voor hem het beste uitkwam. Behalve als het om zijn grote liefde Belle gaat.

Robert Carlyle heeft na Once Upon a Time nog in de miniserie Cobra gespeeld waarin hij de rol van een prime minister speelt. Daarnaast was Robert Carlyle te zien zijn in de miniserie War of the Worlds. In de film Yesterday (2019) van Richard Curtis speelde hij niemand minder dan John Lennon!

Once Upon a Time castBron: ABC/Sky

Emilie de Ravin (Belle)

Emilie de Ravin speelde de rol van de mooie Belle. Ze verliet in het begin van seizoen 7 de serie, maar ze kwam nog wel terug voor de allerlaatste aflevering. Nadat Once Upon a Time is afgelopen heeft de actrice helaas niet veel gedaan qua acteren. In 2019 was ze te zien in de tv-film Scorned. Je kan haar ook kennen als Claire in de serie Lost. 

Op persoonlijk gebied was er wel leuk nieuws voor Emilie de Ravin. Samen met haar vriend Eric mochten ze in december 2018 hun tweede kindje verwelkomen. Sinds augustus 2021 is het stel ook verloofd.

Once Upon a Time castBron: ABC/Thinkfactory Media

Sean Maguire (Robin Hood)

Sean Maguire was vanaf seizoen 3 te zien als Robin Hood, de love-interest van Regina. We zagen het karakter van Robin Hood eigenlijk al in seizoen 2, maar toen werd hij gespeeld door een andere acteur, namelijk Tom Ellis van Lucifer! Helaas moesten we Sean Maguire al een tijdje missen in Once Upon a Time. Aan het einde van seizoen 5 kwam Robin Hood helaas aan zijn einde. Hoewel we hem nog wel een paar keer terugzagen, was hij geen vast castlid meer. 

Na Once Upon a Time heeft Sean Maguire niet veel rollen meer gehad. Wel was hij te zien in aflevering 2 en 5 van seizoen 6 van de populaire serie The 100. Daarnaast is hij te zien in de film HeadShop (2022). 

Once Upon a Time castBron: ABC/Warner Bros

Rebecca Mader (Zelena)

Rebecca Mader speelde in de serie de Wicked Witch of the West, Zelena! Ze was tevens de halfzus van Regina. Ze werd in de tweede helft van seizoen 3 in de serie geïntroduceerd en is tot het eind een vast karakter gebleven. 

Na Once Upon a Time heeft Rebecca Mader nog niet veel gedaan, wel zal ze binnenkort in de tv film Like Family te zien zijn. In 2016 is Rebecca Mader getrouwd met de producer Marcus Kayne en in april 2019 heeft het koppel bekend gemaakt dat ze samen een kindje verwachtten. Wist je dat Rebecca een groot fan van Once Upon a Time was, voordat ze zelfs maar een rol in de serie kreeg?

Once Upon a Time castBron: ABC

Michael Raymond-James (Neal Cassidy)

Michael Raymond-James speelde de rol van Neal Cassidy. Hij was de vader van Henry en de zoon van Rumple. Helaas hebben we aan het einde van seizoen 3 afscheid moeten nemen van dit personage! 

Michael Raymond-James is dus al een tijdje uit de serie. Wat heeft hij in de tussentijd gedaan? Hij heeft in ieder geval zeker niet stilgezeten! Zo was hij te zien in de serie Game of Silence en speelde hij in een aantal afleveringen van de serie Frontier. Recent was hij nog te zien in de serie Tell Me a Story (met Paul Wesley). Gelukkig kunnen we deze acteur dus ook na Once Upon a Time nog op het kleine scherm bewonderen!

Bron: ABC/Kapital Entertainment

 

Lees ook: Wat doet de cast van Harry Potter nu?

Nieuwste artikelen

  • Wie schrijft die blijft - Tamara Haagmans

  • Het smalle pad van verlangen - Patrick Rothfuss

  • De prinses - Wendy Holden

  • De vrouwen van het wijndomein - Linda Winterberg

  • Liefs van mij – Jessica Saunders

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

Zoek in artikelen