Populaire tv-series die slecht begonnen

Sommige series zijn natuurlijk onwijs populair. Ze hebben ontelbaar veel fans en de seizoenen stapelen zich op. Denk onder andere maar aan Supernatural, Buffy the Vampire Slayer en The Office. Naast hun populairiteit hebben deze series nog iets met elkaar gemeen, namelijk een slecht begin! Hoewel je het misschien niet zou verwachten was het voor sommige series al bijna afgelopen voordat het goed begonnen was! Gelukkig hadden de makers genoeg vertrouwen om nog een seizoen te bestellen en dat was maar goed ook.

Supernatural

Supernatural is op dit moment één van de populairste bovennatuurlijke series en heeft inmiddels een hele schare fans verzameld. Maar zo is het niet altijd geweest, want de serie heeft een moeilijke start gehad. In het begin was er namelijk niet echt een connectie te vinden tussen de afleveringen. Pas vanaf het vierde seizoen wist Supernatural aan populariteit te winnen, toen het personage Castiel werd geïntroduceerd. Toen kwam er eindelijk een beetje vaart in de serie en volgden de afleveringen elkaar goed op.

Populaire tv-series die slecht begonnenBron: The CW

Breaking Bad

Toen Breaking Bad in 2008 in première ging, ontving het nogal verschillende reacties. Matthew Gilbert, van The Boston Globe, vond dat de serie te hard zijn best deed om sociaal relevant te zijn. Het was allemaal net een beetje te geforceerd en te akelig. Maar dit neemt niet weg dat de volgende seizoenen van Breaking Bad enorm succesvol zijn geworden.

Populaire tv-series die slecht begonnenBron: Sony Pictures

Seinfeld

De maker van Seinfeld, Larry David, heeft heel veel problemen gehad met de pilotaflevering van de serie. De aflevering werd namelijk helemaal niet goed ontvangen door het testpubliek. Ze waren van mening dat de serie op deze manier alleen mensen uit New York zou aanspreken. Larry David besloot het roer om te gooien en hij heeft toen Julia Louis-Dreyfus gecast als Elaine Benes. En de rest is natuurlijk geschiedenis!

Populaire tv-series die slecht begonnenBron: Sony Pictures

Buffy the Vampire Slayer

In Buffy the Vampire Slayer moest Buffy Summers het natuurlijk iedere aflevering tegen een ander monster opnemen. Hierdoor miste het eerste seizoen een beetje samenhang, konden de karakters niet echt groeien en  werd de aandacht van de kijkers niet goed vast gehouden. Gelukkig wist de laatste aflevering van het eerste seizoen een hoop goed te maken! Hierna is Buffy the Vampire Slayer steeds populairder geworden en uiteindelijk kwam er pas na seizoen 7 een einde aan Buffy's avonturen.

Populaire tv-series die slecht begonnenBron: 20th Century Fox

Angel

Buffy the Vampire Slayer werd zo een groot succes dat er een spin-off over de vampier Angel werd gemaakt. Angel werd neergezet als een duistere, mysterieuze vampier, die eigenlijk gewoon goed wilde zijn. In het begin van Angel werd hier veel te veel op gefocust en dat werd een beetje vermoeiend voor de kijkers. De omslag kwam toen Doyle zichzelf opofferde en zijn krachten aan Cordelia gaf. Hierdoor veranderde Angel van een spin-off in een stand-alone serie!

Populaire tv-series die slecht begonnenBron: 20th Century Fox

Bones

Critici deden het eerste seizoen van Bones af als weer een nieuwe politieserie om het netwerk mee op te vullen. Dana Stevens, filmrecensent bij Slate, zei zelfs dat het niet per se interessant is om aantrekkelijke mensen in een schedel te zien porren. Toch wist Emily Deschanel de harten van de kijkers te veroveren als de forensisch antropoloog Temprance Brennan, die sociaal een beetje onhandig was. Zij wist van Bones een succes te maken en de serie kreeg uiteindelijk 12 seizoenen!

Populaire tv-series die slecht begonnenBron: 20th Century Fox

Agents of SHIELD

De Avengers films waren zo een groot succes dat er besloten werd om ook Marvel tv-series te gaan maken. Aan Agents of SHIELD de eer om af te trappen! De verwachtingen waren hoog, maar konden niet waargemaakt worden. In het eerste seizoen keerde Agent Phil Coulson namelijk terug en hij was al eerder doodgegaan in het MCU. Dit zorgde voor een ongemakkelijke start van de serie.

Populaire tv-series die slecht begonnenBron: Marvel

The Office

De Amerikaanse remake The Office heeft veel langer stand gehouden dan zijn Britse voorganger. Aan het begin van de serie probeerden de makers ook veel te veel aan de oorspronkelijke serie vast te houden en dit deed The Office geen goed. De kijkers vonden het maar niks. Maar The Office wist zich uiteindelijk toch los te maken van zijn voorganger. Michael Scott (Steve Carell) werd niet meer als een klootzak neergezet, maar als een geliefde 'doofus'. En ook de andere personages vielen op hun plek, waardoor The Office aan populariteit wist te winnen!

Populaire tv-series die slecht begonnenBron: Universal Pictures

Parenthood

Critici waren van mening dat er in het eerste seizoen van Parenthood te veel personages en verhaallijnen opgenomen waren. Er was geen duidelijke focus, waardoor het maar een rommelig geheel werd. Gelukkig wist de serie zichzelf te herpakken en het tweede seizoen kreeg zelfs een score van 100% op Rotten Tomatoes!

Populaire tv-series die slecht begonnenBron: Universal Studios

South Park

South Park is natuurlijk altijd wel een beetje controversieel geweest. Het eerste seizoen heeft dan ook heel veel slechte recensies gehad. De kijkers vonden het maar raar dat een groepje jonge kinderen, die nog op de basisschool zaten, politieke onderwerpen aan de kaak stelden. Zoiets was nog nooit eerder gedaan. Toch wist South Park later heel erg populair te worden. We zouden ons nu geen wereld meer kunnen voorstellen zonder Stan Marsh, Kyle Broflovski, Kenny McCormick en Eric Cartman!

Populaire tv-series die slecht begonnenBron: Comedy Central

Parks and Recreation

Het eerste seizoen van Parks and Recreation had zeker een hele moeilijke start. De hoofdpersonages werden namelijk niet zo heel erg sterk neergezet en er werden dezelfde filmtechnieken gebruikt als bij The Office. Deze combinatie viel niet echt goed bij de kijkers. Daarom besloten de makers grote veranderingen door te voeren in het tweede seizoen. Zo onderging Leslie Knope een metamorfose: van een beetje dommig naar serieus en intelligent. Mark werd uit de serie geschreven en zijn plek werd ingenomen door Rob Lowe en Adam Scott. Hierna is Parks and Recreation heel populair geworden.

Populaire tv-series die slecht begonnenBron: NBC

Grace & Frankie

Voor de release van Grace & Frankie had iedereen al hoge verwachtingen. De hoofdrollen waren namelijk weggelegd voor Jane Fonda en Lily Tomlin. Daarnaast hadden ze de maker van Friends, Marta Kauffman, weten te strikken voor Grace & Frankie. Toch werd het eerste seizoen niet heel goed ontvangen. Critici vonden de actrices uitmuntend, maar het script was helaas betreurenswaardig. Gelukkig kwam daar vanaf seizoen 2 verandering in!

Populaire tv-series die slecht begonnen

Bron: Rotten Tomatoes, Reddit, IMDB

Lees ook: 10 onmisbare Netflix tips

Nieuwste artikelen

  • Hier zal Bridgerton seizoen 3 en 4 over gaan

  • Actievolle Army of the Dead trailer onthuld door Netflix

  • Bridgerton seizoen 3 én 4 aangekondigd

  • Recensie: It Takes Two | 5 hartjes

  • Best beoordeelde BBQ boeken

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

  • TV-series: must-see volgens de redactie!

Zoek in artikelen