14 onbekende 'Gossip Girl' feitjes

Hoewel de serie een aantal jaar terug al ten einde kwam, hebben we het verlies ervan nog steeds niet helemaal kunnen verwerken (gelukkig is er een Gossip Girl reboot onderweg). Ook dé Gossip Girl-onthulling doet onze mond nog altijd openvallen. Maar denk niet dat dit de enige onthulling is. Er zijn namelijk nog heel wat dingen die je waarschijnlijk niet wist over Gossip Girl!

onbekende Gossip Girl feitjesBron: The CW

Vandaag nemen we de rol van Gossip Girl even op ons en onthullen we álles over de serie wat je waarschijnlijk nog niet wist. You’re welcome! 

1. 26 januari is het Gossip Girl Day in New York. Deze dag werd officieel zo benoemd door voormalig burgemeester Michael Bloomberg. Hij vond het fantastisch hoe de stad werd weergegeven in de show.

2. De makers van de serie waren bezig met een spin-off. Hierin wilden ze inzoomen op het leven van de jonge Lily en Carol Rhodes. The CW zag het alleen niet zitten en de pilotaflevering werd gebruikt in seizoen twee.

3. In eerste instantie wilden de makers van de serie niet dat Ed Westwick Chuck Bass zou spelen. De reden? Ze vonden dat hij meer op een serie moordenaar leek dan een romanticus. 

onbekende Gossip Girl feitjesBron: The CW

4. Penn Badgley is vernoemd naar een tennisbal bedrijf genaamd Penn.

5. Ed Westwick wilde eigenlijk de rol van Nate vertolken.

6. Leighton Meester, die van nature blond is, moest haar haar bruin verven om überhaupt auditie te kunnen doen voor de rol van Blair Waldorf.

onbekende Gossip Girl feitjesBron: The CW

7. Blake Lively en Penn Badgley, die Serena en Dan spelen, kennen elkaar al van vroeger. Ze kregen als kinderen samen thuis les.

8. In Turkije waren ze zo enthousiast over de serie dat ze besloten een eigen versie te maken genaamd: Küçük Sirlar.

9. Dorota, Miss Blair's huishoudster, had ook haar eigen miniserie genaamd Chasing Dorota! Deze miniserie volgt het leven van Dorota en laat zien wat ze doet wanneer de kat van huis is. Het is erg verfrissend om te zien hoe Dorota met de huishoudsters van Nate en Chuck roddelt over de bazen. 

onbekende Gossip Girl feitjesBron: The CW

10. Het was eerst de bedoeling dat Gossip Girl een film zou worden waarin Lindsay Lohan de rol van Blair op zich zou nemen.

11. Kristen Bell die de stem van Gossip Girl insprak, hoefde helemaal geen auditie te doen voor deze rol. Ze belde simpelweg de producers om te laten weten dat zij het graag wilde doen. Ging alles maar zo simpel!

12. De look van Blair is geïnsereerd op die van Audrey Hepburn. En de look van Serena op die van Sienna Miller en Kate Moss.

Onbekende Gossip Girl feitjesBron: The CW

13. Weet je nog dat Jenny opeens verdewenen was omdat ze naar boarding school ging? Ja, inderdaad. Opeens was ze weg. Dit was eigenlijk helemaal niet de bedoeling, maar Taylos Momsen wilde aan de slag gaan als zangeres van The Pretty Reckless. O, oh, little J.

14. Vergat je soms ook even om op te letten omdat je werd afgeleid door het mooie New York? Gossip Girl werd natuurlijk opgenomen op de meest prachtige locaties. En daarvoor mochten de producten ook wel diep in de buidel tasten. Om hier te mogen filmen, gaven ze ongeveer $10.000 tot $60.000 uit per dag!

Bron: The CW

Lees ook: 11 verhaallijnen uit de Gossip Girl boeken die de serie niet hebben gehaald

Nieuwste artikelen

  • Recensie: De Jacht - Will Dean

  • Herkomst - Saša Stanišic

  • Het grote voorleesboek over verdwenen sokken - Justyna Bednarek 

  • Moon Tiger - Penelope Lively

  • Dit weten we over Jurassic World 3: Dominion

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Co-acteurs die elkaar haten

  • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

  • Series met de mooiste mannen

  • 10 redenen waarom Ed Westwick een lekker ding is

Zoek in artikelen