De negen meest shocking onthullingen in Disney films

Disney films, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Ook al zijn de films vaak bedoeld voor het iets jongere publiek, toch doe je de gemiddelde volwassene er stiekem een groot plezier mee. De films zijn vaak vrolijk en vol positiviteit. Maar af en toe zijn er van die fragmentjes die ons flink raken. Wij zetten de negen meest shocking onthullingen in Disney films op een rijtje!

De wereld van Disney is fan-tas-tisch. Veel mooier dan de echte wereld als je het ons vraagt! Lekker vanuit je luie stoel een aantal Disney films kijken is dan ook geen énkel probleem. Maar je vergist je als je denkt dat je bij deze films niet af en toe flink schrikt of dat er een spontane huilbui wordt veroorzaakt. Vooral wanneer je de films voor het eerst bekijkt. Wij zetten de negen meest shocking onthullingen in Disney films op een rijtje, van minst naar meest shocking. Let op: *SPOILER ALERT*.

9. Rapunzel

Los van het haar dat ons ontzettend fascineert (welke shampoo gebruikt zij in godsnaam?), is het fragment waarbij Flynn Rider zijn echte naam aan Rapunzel onthult erg lief. Hij heet namelijk 'Eugene Fitzherbert' en hij vertrouwt Rapunzel genoeg om zijn verleden met haar te delen.

onthullingen in Disney filmsBron: Disney

8. De prinses en de kikker

Ah, wie kent deze klassieker niet? Maar vergis je niet, Disney geeft een verrassende twist aan dit verhaal. In de film zijn Tiana en Naveen allebei een kikker tot ze elkaar kussen en uiteindelijk trouwen.

onthullingen in Disney filmsBron: Disney

7. Mulan

Voor de kijkers van de film is het geen verrassing dat Mulan eigenlijk een vrouw is, vermomd als man. Maar hier weet Shang niets van, dus voor hem is dit wel even schrikken!

onthullingen in Disney filmsBron: Disney

6. De Kleine Zeemeermin

Ook dit zagen we van een kilometer of 978 aankomen, maar dan nog. Die Erik heeft het toch niet makkelijk. Zo komt hij erachter dat Ariel een zeemeermin is en Vanessa een zeeheks. Respect Erik!

onthullingen in Disney filmsBron: Disney

5. De Leeuwenkoning

Wie zat er niet op het puntje van zijn of haar stoel toen Scar zijn jaloezie ten aanzien van Mufasa en Simba liet zien? Zo lokt hij de lieve Simba naar het ravijn en gooit uiteindelijk Mufasa van de klif. Reken er maar op dat je het niet droog gaat houden tijdens deze scène.

onthullingen in Disney filmsBron: Disney

4. Belle en het Beest

Suckers for love stories: pay attention! Jaaaa tranen van geluk wanneer Belle uiteindelijk en net op tijd de betovering doorbreekt door het Beest te vertellen dat ze van hem houdt! 

onthullingen in Disney filmsBron: Disney

3. Wreck-it Ralph

Bah, wat hebben wij een hekel aan King Candy! We vertrouwden hem vanaf het begin al niet, maar als hij later Turbo in vermomming blijkt, heeft hij het pas echt verpest bij ons! 

onthullingen in Disney filmsBron: Disney

2. Zootropolis

Nooit iemand beoordelen op zijn of haar uiterlijk. Is dat niet vroeger heel vaak tegen je gezegd? Dit kon niet meer waar zijn dan in deze film. Wie blijkt het brein achter de bende? Juist, het lieve schattige lammetje!

onthullingen in Disney filmsBron: Disney

1. Frozen

Aan de top van het lijstje staat Frozen en meer precies: Het moment waarop Hans, die eerst de liefde van Anna leek te zijn, Anna bedriegt en haar enorm teleurstelt.

onthullingen in Disney filmsBron: Disney

Bron: Oh My Disney

Lees ook: 15 Disney feitjes die je nog niet wist

Nieuwste artikelen

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

  • Wat vrouwen willen - Maxine Mei-Fung Chung

  • Schoon - Alia Trabucco Zerán

  • De zussen van Fjällbacka - Åsa Hellberg

Gerelateerde artikelen

  • 15 Disney feitjes die je nog niet wist

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • Top 10 ergste Disney slechteriken

Zoek in artikelen