De 11 beste serie finales

Het blijft natuurlijk altijd moeilijk als jouw favoriete serie stopt. Het maakt niet uit of deze serie nou 5 of 10 seizoenen telt, van jou mogen er zo nog 20 bij. Helaas is dit niet de praktijk, dus moet je een voor een afscheid nemen van de, in jouw ogen, beste series ooit. Wat wel heel belangrijk is in dit proces, is dat je een gevoel van afsluiting hebt. Hier is een knallende en perfecte serie finale voor nodig. Wij hebben de beste voor jullie op een rijtje gezet!​

Gossip Girl

De serie finale van Gossip Girl was in één woord: GEWELDIG. De laatste aflevering van seizoen 6 “New York, I Love You XOXO”, gaf fans eindelijk wat ze wilden: een Chair bruiloft! En belangrijker nog, eindelijk antwoord op de belangrijkste vraag van ons leven: wie is Gossip Girl. Gossip Girl is… Dan Humphrey! Schokkend, right? We know. En dat was nog niet eens alles, want na deze onthulling sprong de serie naar Dan en Serena’s bruiloft 5 jaar later. We kregen even een kijkje in het leven van onze favoriete personages na het Gossip Girl tijdperk. Nate is in de race voor burgemeester en te zien aan zijn privévliegtuig is de NY Spector behoorlijk succesvol. Chuck en Blair zijn getrouwd en hebben het schattigste zoontje ooit! Eric en Jenny zijn terug en zien er beide gelukkig uit. Ook Rufus en Lilly zijn terug, maar niet samen helaas. En dan misschien wel het meest schokkende van de aflevering: Georgina en Jack zijn een stel. Zo raar en toch passen ze zo goed bij elkaar. Alles lijkt mooi afgesloten, maar is het ooit echt afgelopen? “You may be rid of Dan Humphrey, but you'll never be rid of me. There's always someone on the outside. … Who am I now? That's one secret I'll never tell.” *Gebruikt Gossip Girl stem*

beste serie finales             beste serie finales             beste serie finales             beste serie finales             beste serie finales             beste serie finales             beste serie finales             beste serie finales             beste serie finales             beste serie finales             beste serie finalesBron: Giovanni Rufino, The CW Network

90210

De laatste aflevering van 90210 was er één van happy endings... hoewel, niet voor iedereen. In de aflevering voorafgaand aan de serie finale werd Adrianna bijna verpletterd door rondvliegend puin. Dit klinkt als een probleem, maar het bleek precies de juiste situatie om iedereen nog één keer bij elkaar te krijgen voor de laatste aflevering. Navid kreeg de kans om de held uit te hangen en redde Adrianna uit haar benarde situatie. Naomi gebruikte de tragedie om een relief concert te organiseren om zo haar reputatie weer wat op te poetsen. Ook eindigde ze op het eind met haar guy-of-the-moment, Jordan. Hoewel we er niet helemaal zeker van zijn dat dit ook dé guy voor haar is, zijn we blij dat ze gelukkig is. Liam maakte zich zorgen om Annie en besloot zijn reis naar Australië te annuleren, om te kijken of alles goed met haar was. Nadat Savannah hem ervan wist te overtuigen het einde van Annies boek "Undressed" te lezen zodat hij zou weten dat Annie de ware voor hem was, snelde hij op zijn motor naar het vliegveld om haar vliegtuig te achtervolgen. Nadat ze uit het vliegtuig stapte om hem te vragen wat hij wel niet aan het doen was, vroeg hij haar ten huwelijk en ze zei JA! *zucht* Zo romantisch. Helaas kreeg niet iedereen zijn of haar happy end. Silver kreeg namelijk via een telefoontje te horen dat ze inderdaad kanker had. Waarom? Wrede wereld. Het enige lichtpuntje in de hele situatie is dat Dixon en Silver nog wel een ship waardig momentje hadden.

beste serie finalesBron: CBS Television Studios

Friends

Na 10 jaar Friends konden we ons eigenlijk geen leven meer zonder voorstellen. Maar op 6 mei 2004 brak de noodlottige dag aan: de laatste aflevering van Friends. In aflevering 17 en 18 van seizoen 10 (The Last One) was het tijd om afscheid te nemen van Phoebe, Chandler, Rachel, Ross, Monica en Joey. Het viel ons zwaar, maar uiteindelijk hebben ze er een prachtige laatste aflevering van gemaakt. Ross en Rachel waren voorgoed bij elkaar (yay), Monica en Chandler kregen een tweeling, Phoebe was gelukkig getrouwd met Mike en Joey had een nieuwe “chick”... en een eend. Perfect, we know. Met nieuwe doelen voor de toekomst, leek het erop dat de karakters zover waren om verder te gaan met hun leven. Voor ons geldt dat helaas niet, maar we kunnen altijd nog van begin af aan beginnen en lekker een weekendje binge-watchen!

beste serie finalesBron: Warner Bros. Television

Glee

De serie finale van Glee was er een waarbij we meerdere keren een traantje weg moesten pinken. Het eerste uur was een terugblik naar hoe de New Directions nou eigenlijk precies tot stand kwamen in 2009, met een prachtig eerbetoon aan Cory Monteith. Het tweede uur begon met de uitslag van de 2015 National Show Choir Championships en zien we hoe de New Directions de beker mee naar huis mogen nemen. Door de aflevering heen komen we erachter hoe het verder gaat met onze favoriete karakters. Mercedes gaat op tour met Beyoncé, maar komt helaas niet meer samen met Sam. Sam is de nieuwe director van de New Directions en McKinley High wordt een school voor de performing arts en niemand minder dan Will Schuester is de directeur! Vervolgens kijken we 5 jaar vooruit, waar Rachel een Tony Award wint en getrouwd is met Jesse St. James *doet vreugdedansje* en zwanger is van het kindje van Kurt en Blaine. Tina en Artie zijn weer samen en Sue is de Vice President van de Verenigde Staten. Of course she is. In de laatste seconden van de aflevering zie je hoe de naam van het McKinley High theater wordt veranderd in het Finn Hudson Auditorium. En dit alles gaat natuurlijk gepaard met een heleboel geweldige liedjes.

beste serie finalesBron: Fox Broadcasting Co, 20th Century Fox Television

One Tree Hill

De laatste aflevering van One Tree Hill bevatte veel van de kwaliteiten die de serie in de eerste plaats zo geweldig maakten. De aflevering opende met Nathan die zijn verleden overdenkt bij het bekende river court. Brooke en Julian staan op de set van Julians nieuwe tv-show, die sprekend lijkt op Brookes oude school en ook een replica van Peytons kamer bevat. Brooke besloot haar Baker Man winkel te openen tegenover Karens Café en het plaatje was compleet toen bleek dat Julian haar oude huis had gekocht om daar hun kinderen op te kunnen laten groeien. Clay en Quinn werden in een uur zowel man en vrouw als ouders en Mouth kreeg een onverwacht cadeau dat hem eindelijk de afsluiting gaf die hij zo hard nodig had na de schietpartij in de school. Aan het eind van de finale hoor je nog één laatste keer het welbekende “I Don’t Wanna Be” van Gavin DeGraw, wat net zo bepalend was voor de show als de personages zelf. Daarna zien we de hele cast samen in Karens Café. Hierna springen we nog één keer verder in de tijd en zien we de gehele cast samen bij de basketbalwedstrijd van Jamie. Millie is zwanger en de kinderen van de andere stellen zijn een stuk ouder geworden. En dan eindigen we met het laatste shot van de Tree Hill groep, juichend op de tribune.

beste serie finalesBron: Fred Norris, The CW, Warner Bros. Television

Private Practice

De laatste aflevering van Private Practice (In Which We Say Goodbye) was a happy one. Het belangrijkste: onze Addie is eindelijk gelukkig! Addison trouwde met Jake en zoals in iedere serie was dat niet het enige wat er gebeurde op de bruiloft. Sam en Naomi zijn met elkaar naar bed geweest en Naomi bleek achteraf zwanger te zijn. In eerste instantie was ze niet van plan om dit aan Sam te vertellen, maar met een beetje hulp van Addison kwamen de twee EINDELIJK bij elkaar. Bedankt Addison, we owe you one! Ondertussen brak Sheldons verhaallijn met Miranda ons hart, maar het was fijn om te zien dat hij na al die tijd zijn grote liefde had gevonden. Cooper kwam erachter dat het leven van een huisvader toch niet helemaal was wat hij ervan had verwacht en uiteindelijk wist hij Charlotte over te halen een nanny aan te nemen. Violet wist na zes jaar eindelijk haar patiënt Holly ervan te overtuigen dat ze klaar was om door te gaan met haar leven. Nadat Holly werd aangenomen op een culinaire school in Parijs, besloot ze dat het inderdaad tijd was. Het was het perfecte einde!

beste serie finalesBron: Ron Tom, American Broadcasting Companies

E.R.

Het maakt niet uit hoeveel nieuwe dokters ze ook toevoegden aan het team van County General in de 15 jaar dat de serie liep, het was altijd de manier van vertellen die ervoor zorgde dat we meeleefden. Dat gezegd hebbende, het einde van de serie gaf ons precies wat we wilden. Een groot, alles omvattend medisch noodgeval en een kans om afscheid te nemen van al onze favoriete karakters die we door de jaren heen zo goed hebben leren kennen. We konden herinneringen ophalen over Dr. Mark Greene toen zijn dochter Rachel door het ziekenhuis toerde en uiteindelijk in een café eindigde met enkele cast-leden die de show voor ons definieerden, waaronder John Carter, Peter Benton, Kerry Weaver, Elizabeth Corday en Susan Lewis. Het was het perfecte vaarwel.

beste serie finalesBron: Warner Bros. Television

Revenge

Emily Thornes zoektocht naar wraak eindigde in de laatste aflevering van seizoen vier, “Two Graves”. Ze ontsnapte uit de gevangenis met het idee te bewijzen dat Victoria nog steeds leefde. Maar toen ook Jack in gevaar bleek te zijn, besloot ze haar vijand voor eens en voor altijd om te brengen en geef haar eens ongelijk! Zowel Margaux als Louise keerden zich tegen Victoria en hielpen Emily met haar plannen. Hoewel Emily niets liever wilde dan Victoria neerschieten, redde David haar ziel door de trekker als eerste over te halen. Ook Victoria wist er nog een schot uit te krijgen en voor even waren we allemaal bang dat Emily dat tweede graf zou vullen. In plaats daarvan was het David die uiteindelijk stierf aan de gevolgen van kanker, nadat een rechter hem clementie verleende voor het vermoorden van Victoria en hem zijn laatste dagen liet doorbrengen met zijn dochter. Emily kreeg uiteindelijk haar happy end en trouwde met Jack, terwijl Nolan de taak op zich nam om andermans fouten te herstellen.

beste serie finalesBron: ABC Studios

Hart of Dixie

In de laatste aflevering van Hart of Dixie werden we getrakteerd op een uur waarin alle verhaallijnen netjes werden afgesloten. Levon en Lemon hadden eindelijk die geweldige bruiloft waar we al zo lang op wachten, AnnaBeth en George gaven aan elkaar toe dat ze van elkaar hielden en ondanks de afstand zouden ze er voor de volle 100% voor gaan, Crickett en Jacine gingen samenwonen en ook Zoe en Wade trouwden en kregen een zoontje die voor altijd bekend zal staan als TBD Hart-Kinsella omdat hij te vroeg geboren werd en ze geen keuze konden maken over een naam. Meer kunnen we er niet van maken. Het was simpel, perfect en precies hoe Hart of Dixie is. Was. *Cries eyeballs out*

beste serie finalesBron: The CW, Warner Bros. Television

Buffy the Vampire Slayer

Buffy the Vampire Slayer eindigde zeven seizoenen van butt-kicking met Sunnydale gezonken in een krater, Spike die de prijs van verlossing met zijn leven betaald en Angel die nu niet meer is dan slechts een dierbare herinnering. Buffy en haar “Scoobies” zetten de strijd voort, maar dan gewoon ergens anders.

beste serie finalesBron: 20th Century Fox Television

Desperate Housewives

In de serie finale van Desperate Housewives gebeurt er een hoop in twee uur. In het eerste uur zag je de uitkomst van Bree’s rechtszaak, waarbij Trip misleid werd door Mrs. McCluskey en haar toeliet om te getuigen. De volgende dag bekende ze de moord en Bree werd vrijgesproken. De Officier van Justitie besloot Mrs. McCluskey niet te vervolgen vanwege haar vergevorderde ziekte en de waarschijnlijkheid dat ze de zaak zou verliezen als ze verder in Gaby’s misbruik zouden duiken. Lynette en Tom eindigden samen nadat Tom Lynette in een emotionele scène stopt op straat en haar vertelt dat zij de liefde van zijn leven is waarop Lynette antwoord dat hij de andere man waar ze van houdt is. In het tweede uur keert Katherine terug en vraagt ze Lynette met haar mee terug te gaan naar New York. Het aanbod heeft zeker haar charmes en nadat ze op de bruiloft van Rene en Ben een speech geeft over ware liefde, besluit Tom dat hun relatie ook wel een verhuizing naar New York aankan. Gaby krijgt een promotie en nadat Carlos eindelijk zijn rol in huis heeft weten te accepteren, helpt hij haar met het ontwikkelen van een personal-shopping bedrijf en verlaten ze samen Wisteria Lane. Dankzij Mrs. McClusky komen ook Bree en Trip bij elkaar en later kom je erachter dat ze getrouwd zijn en verhuisd zijn van Fairview naar Louisville. Bree wordt een conservatieve politica en een lid van de Kentucky Legislature. De kersverse grootmoeder Susan vertelt de andere huisvrouwen dat ze haar huis verkoopt en verhuist om Julie te helpen met haar Ph.D. Voordat ze vertrekt besluit Susan nog een laatste keer een rondje te rijden rond Wisteria Lane met haar kinderen en terwijl ze wegrijdt zien we degenen die hun leven hebben verloren in de straat toekijken. De serie eindigt, maar niet zonder eerst een shot te laten zien van de huisvrouwen die samen een mysterieuze doos opbergen in één van de kastjes.

beste serie finalesBron: ABC Studios

 

Bron: The Hollywood reporter

Lees ook: 19 tv-series gebaseerd op boeken

Nieuwste artikelen

 • Twisted Lies - Ana Huang

 • Koude harten - Gunnar Staalesen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

 • Legendes & Lattes - Travis Baldree

 • De Rode Woestijn - Paula Isphording

Gerelateerde artikelen

 • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

 • Co-acteurs die elkaar haten

 • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

 • Top 12 beste young adult fantasy series

 • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

Zoek in artikelen