16 romantische fantasy films

Eén van de combinaties in films waar wij nooit genoeg van krijgen is romantiek en fantasy! Het is namelijk heerlijk om naar een andere wereld te reizen waar elfen, draken, feeën en trollen leven. Maar fantasy films worden over het algemeen nog beter door een vleugje romantiek. Want het is toch gewoon heel erg fijn om de prinses verliefd te zien worden op een 'gewone' boerenjongen! Hieronder vind je 16 romantische fantasy films.

1. Stardust

De tiener Tristan reist, door een gat in de muur, naar het magische land Stormhold om een gevallen ster op te halen voor het meisje waar hij verliefd op is geworden. De ster is echter niet zoals hij had verwacht. In plaats van een stuk steen vindt hij de mooie vrouw Yvaine. In Stormhold lopen ze veel gevaren tegen het lijf en zo wordt het een avontuur dat Tristan nooit had verwacht.

romantische fantasy filmsBron: Universal Pictures

2. Enchanted

Giselle is een prinses in wording. Voor haar is het leven een sprookje, maar dan wordt ze van het animatieland Andalasia verbannen. Ze komt terecht in de, alles behalve magische, echte wereld van het moderne Manhattan. Wanneer een cynische en nuchtere scheidingsadvocaat haar te hulp schiet, heeft hij er nog geen idee van dat dit vrolijke en onschuldige meisje op het punt staat hem te betoveren. De romantiek spat zeker van het verhaal af in deze geweldige fantasy film!

romantische fantasy filmsBron: Disney

3. The 10th kingdom

Aan de rand van de menselijke wereld ligt een portaal en die leidt naar de Negen Koninkrijken. Een fantastisch land waar sprookjes opnieuw uitgevonden worden... en niet altijd ophouden met een en-ze-leefden-nog-lang-en-gelukkig einde. Een boosaardige koningin heeft Prins Wendell verdoemd en nu gaat hij als hond door het leven. Zijn doel om de troon te heroveren brengt hem bij het portaal van het tiende koninkrijk: Central Park, New York City. Met de hulp van de mooie Virginia en Tony vecht hij zich een weg door de slechte parallelle wereld vol trollen, Goblins en andere sprookjesfiguren.

romantische fantasy filmsBron: Bridge Entertainment

4. George and the dragon

George, een knappe Engelse ridder, heeft genoeg van het bloedvergieten en besluit zijn zwaard voorgoed aan de wilgen te hangen. Hij heeft gehoord over een mooi land in het noorden en meldt zich bij de koning voor een stukje grond. De koning stemt toe, op één voorwaarde. George moet zijn spoorloos verdwenen dochter, prinses Lunna, terugvinden. George gespt zijn zwaard voor de laatste keer om en vertrekt. Al snel vindt hij de prinses terug, maar dan pas begint het avontuur! Lunna waakt over een gigantisch drakenei. Hierin groeit misschien wel de laatste draak op aarde en Lunna heeft besloten het ei met haar leven te beschermen...

romantische fantasy filmsBron: Bridge Entertainment

5. Practical magic

Voor de listige heksjes van de familie Owens, Sally en Gillian, is het elke dag lol trappen geblazen. Echter er is een probleempje: alle mannen waar de vrouwelijke Owens op vallen sterven een vroegtijdige dood. Sally en Gillian moeten het hoofd bieden aan verschillende gebeurtenissen: een mogelijke romance voor de een, een zombie voor de ander en een spoedcursus tovernarij bij twee stapelgekke tantes. Bezems aan de kant en genieten!

romantische fantasy filmsBron: Warner Bros.

6. Twilight

Bella Swan verhuist naar het regenachtige Forks en ontmoet hier de mysterieuze en knappe Edward Cullen. Bella wordt meteen verliefd op Edward en het duurt niet lang voordat zij een passievolle relatie met elkaar krijgen. Maar Edward is anders. Hij kan ontzettend hard rennen, stopt rijdende auto's met zijn blote vuisten, en is sinds 1918 geen dag ouder geworden. Edward is een vampier, maar hij drinkt geen mensenbloed. Hun relatie is niet makkelijk en ze moeten vechten om hun onmogelijke liefde in stand te houden...

romantische fantasy filmsBron: Warner Bros.

7. The Princess Bride

Een lieve opa vertelt zijn zieke kleinzoon een sprookje dat al generaties lang in de familie is doorverteld. Het verhaal gaat over het meisje Buttercup dat gedwongen wordt om te trouwen met prins Humperdinck. Ze houdt echter helemaal niet van hem, want ze is al verliefd op de boerenjongen Westley. Wanneer Prinses Buttercup wordt ontvoerd besluit Westley alles op alles te zetten om haar te redden. 

romantische fantasy filmsBron: 20th Century Fox

8. Beautiful Creatures

Wanneer de mysterieuze Lena Duchannes Ethans de school binnenstapt, is Ethan onmiddellijk betoverd: dit is het meisje waar hij – letterlijk - al maanden van droomt. Al snel zijn ze onafscheidelijk. Maar Lena verbergt duistere krachten en een groot geheim. Op haar zestiende verjaardag wordt ze opgeëist door de Krachten van het goede of het kwade. Ze vreest voor Ethans veiligheid en beslist alle sporen van hun liefde uit zijn geheugen te wissen…

romantische fantasy filmsBron: Belga Films

9. Legend

Legend speelt zich af in een tijdloos mythisch woud dat wordt bevolkt door feeën, kobolds, eenhoorns en stervelingen. Jack, een mystieke bewoner van het woud, is door het lot voorbestemd om een heldhaftige speurtocht te ondernemen. Hij moet een mooie prinses redden en de demonische Lord of Darkness verslaan, want anders zal de wereld door een eeuwige duisternis worden overmand.

romantische fantasy filmsBron: 20th Century Fox

10. Ella enchanted

Ella heeft bij haar geboorte van fee Lucinda een speciale gave gekregen. Ella krijgt 'gehoorzaamheid' als goede eigenschap mee, maar dit blijkt tegelijk een vloek te zijn als ze ontdekt dat ze alles moet doen wat men haar opdraagt. Wanneer haar moeder overlijdt en haar hebberige vader met een afschuwelijke vrouw met twee vreselijke dochters hertrouwt, zit er niets anders op dan op zoek te gaan naar Lucinda die haar moet verlossen van haar vloek. De reis naar Lucinda is er één vol verrassende werelden en spannende figuren...

romantische fantasy filmsBron: 20th Century Fox

11. Warm bodies

R is een zombie. Hij vindt het niet fijn, maar leerde ermee leven. Samen met honderden ondoden zwerft hij rond op een verlaten vliegveld. Tijdens de jacht op avondeten stuit R op de stoere Julie, die hij tegen al zijn instincten in redt van de andere zombies. Julie merkt al gauw dat R anders is. En R ervaart plots wel erg veel menselijke gevoelens… Maar generaal Grigio, Julie's vader en militaire leider van de overlevenden, gelooft niet dat de zombies kunnen veranderen. Zijn missie: het uitroeien van elke zombie die zijn pad kruist…

romantische fantasy filmsBron: Belga Films

12. The Host

The Host is de verfilming van de gelijknamige bestseller van Stephenie Meyer (The Twilight Saga). Onze wereld is bezet door zogenaamde 'zielen' die het lichaam van andere wezens overnemen. Wanderer, de ziel die het lichaam van voormalig verzetsstrijder Melanie toegewezen krijgt, wist al dat het moeilijk was om in een mensenlichaam te leven. Ze hebben overweldigende emoties en levendige herinneringen. Maar één ding had ze niet verwacht: Melanie’s geest vecht terug tegen haar overheersing en vult Wanderers gedachten met opvattingen en herinneringen. Wanderer wordt meer en meer gegrepen door Melanie en begint de kant van de mensen te kiezen. Samen ondernemen ze een gevaarlijke zoektocht naar de laatste verzetsstrijders.

romantische fantasy filmsBron: Warner Bros.

13. Ghost

Tijdens een overval wordt Sam vermoord door Willy Lopez. Na zijn dood is Sams geest er nog niet klaar voor om verder te gaan en dus blijft hij bij zijn vriendin Molly. Maar zij kan hem natuurlijk niet zien! Al snel komt Sam erachter dat de overval geen toeval was. Willy bleek namelijk ingehuurd te zijn door Carl, een collega van Sam. Carl is betrokken bij een grote witwascampagne. Hij wilde dat Willy het wachtwoord van Sams computer zou ontfutselen om hiermee een hoop geld te verduisteren. Sam is razend, maar kan als geest niet veel doen. Daarom zoekt hij hulp bij een helderziende. Hij moet snel zijn, want Carl heeft het nu op Molly voorzien!

romantische fantasy filmsBron: Universal Pictures

14. Cinderella

In Cinderella volgen we het lot van de jonge Ella. Na de dood van Ella's moeder trouwt haar vader opnieuw met een andere vrouw. Omdat ze haar liefhebbende vader wil steunen, verwelkomt Ella haar nieuwe stiefmoeder Lady Tremaine en haar dochters Anastasia en Drisella met open armen. Als Ella's vader echter ook onverwacht sterft, wordt ze het slachtoffer van haar jaloerse en gemene nieuwe familie. Ella is nu niks meer dan een dienstmeid bedekt door as, wat haar de bijnaam Assepoester oplevert. Ondanks deze tegenspoed laat Ella zich niet kennen en probeert ze haar moeders laatste woorden te eren en 'moedig en aardig te blijven'. Als ze vervolgens een knappe vreemdeling ontmoet in de bossen, die een prins blijkt te zijn, lijkt Ella's lot eindelijk te veranderen.

romantische fantasy filmsBron: Disney

15. Beastly

Beauty and the Beast in een modern jasje! Nadat de arrogante tiener Kyle Kingson zijn Gothic klasgenote heeft vernederd, spreekt zij een vloek over hem uit die hem verandert van 'lekker ding' in een afzichtelijk monster. Om de toverspreuk te verbreken moet Kyle iemand vinden die van hem houdt zoals hij nu is.

romantische fantasy filmsBron: Lionsgate

16. Splash

Allen Bauer, een succesvolle alleenstaande zakenman uit New York, raakt bewusteloos als hij op zee overboord valt. Hij wordt gered door een beeldschoon meisje - het meisje van zijn dromen. Er is echter één probleempje: Allen is stapelverliefd geraakt op een zeemeermin!

romantische fantasy filmsBron: Disney

Lees ook: 14x Fantasy series

Nieuwste artikelen

  • De jacht op de groene diamant - Barbara Laban

  • De bloemist – C.L. Pattison

  • De mooiste tijd van je leven - Esther Verhoef

  • A Touch of Ruin - Scarlett St. Clair

  • De vrouw in het blauw - Elly Griffiths

Gerelateerde artikelen

  • 7 x De leukste prinsessenfilms met echte mensen

  • De ultieme prinsessenfilms

  • Goed nieuws! Er komt een vervolg op Enchanted

  • Oudere fantasy films die je wil zien

  • De leukste prinsessenfilms

Zoek in artikelen