Waarom tv-series liefde voor ons ruïneren

Nu denk je waarschijnlijk wat een heftige uitspraak! En: maar dat is mijn favoriete serie. Maar als je er logisch over nadenkt zit hier echt een sterke waarheid in. En die waarheid is dat series niet altijd op de beste manier liefde afbeelden.

Zo hebben we geleerd van bovennatuurlijke series zoals Supernatural, Charmed, Buffy the vampire slayer en Once upon a Time. Dat liefde een opoffering is. Of je moet ze verlaten, of ze worden vervloekt, of ze gaan dood of jij moet ze vermoorden…

Bron: Giphy

Of van een serie zoals Sex and the City dat liefde hulpeloos is. En als we toch liefde willen vinden we of als een man moeten gaan denken of moeten settelen voor iemand die niet echt goed is geweest voor ons (Big). Daarnaast is onze perceptie van liefde zo getwist dat we een echte goede man niet meer herkennen als die langs komt (Aiden).

Bron: Giphy

Bij series zoals Gossip Girl leren we dat echte liefde bestaat uit het met iedereen in je vriendenkring doen, achter elkaars rug de meeste gemene streken leveren en dan met een groot gebaar iemand terug winnen.

Bron: Giphy

Gelukkig zijn er ook nog series waardoor we wel in echte en vooral normale liefde kunnen geloven hoor! Zoals Modern Family en Friends.

Bron: Giphy

 

Bron: Giphy

Lees ook: Bekende koppels die uit elkaar gingen tijdens het werk

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • 10 redenen waarom Ed Westwick een lekker ding is

  • Redenen waarom we Captain Hook uit Once Upon a Time aan de haak willen slaan

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen