Aha: Daarom had Snape dus zo'n hekel aan Neville Longbottom

Kun je je Neville Longbottom nog herinneren? Dat Harry Potter karakter dat er een beetje uitzag als een nerd maar helemaal niet altijd snugger uit de hoek kwam. Ja? Herinner je ‘m weer? Dan weet je vast ook wel dat Professor Snape altijd de pik op ‘m had. Maar waarom eigenlijk? 

Verscheidene keren hebben we hoofdschuddend gekeken naar Severus Snape die Neville minachtend behandelde. Die arme jongen was inderdaad niet altijd de slimste, maar de professor was wel heel cru tegen de beste jongeman. Wij wisten nooit waarom, maar deze fantheorie lijkt de spijker op de kop te slaan. 

Bron: Giphy

Op de site Quora werd er een discussie gestart waarin fans zich afvroegen waarom Severus Snape zo’n hekel had aan Neville. Gebruiker Sahil Juneja kwam met deze theorie waarin wij ons wel kunnen vinden. Waarom? Het heeft allemaal te maken met Harry’s moeder. Neville had namelijk ook ‘the boy who lived’ kunnen zijn! En als niet Harry, maar Neville 'de uitverkorene' was geweest, dan was er een kans dat Lily Potter nog steeds zou leven.  

Dumbledore legde het al eens uit in Harry Potter and the Order of the Phoenix. De voorspelling kon op twee jongens van toepassing zijn: op Harry en Neville. Ze zijn beiden eind juli geboren, beiden hadden ouders in the Order of the Phoenix en beide ouders waren drie keer ontsnapt aan Voldemort. 

Als je je dan bedenkt dat Snape van Lily hield, is het logisch dat hij boos is dat zij werd vermoord. Hoewel we ervan uitgaan dat de bittere Snape niemand zomaar dood wenst, kunnen we ons wel voorstellen dat hij boos was dat zijn geliefde Lily werd vermoord en niet iemand anders. 

Bron: Giphy

 

Lees ook: De beste Harry Potter bruiloft ideeën

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

  • Deze Harry Potter referenties in Fantastic Beasts zijn jou waarschijnlijk nog niet opgevallen

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen