Harry Potter Bucketlist: dit moet je als echte fan eens gedaan hebben

Als Harry Potter-fan doen we niets liever dan hunkeren naar meer Harry Potter. Gelukkig wordt met Harry Potter and the Cursed Child in onze behoefte voorzien. Toch zullen we altijd meer willen. Voor hen die echt nooit genoeg zullen krijgen van Harry Potter, hebben we deze fantastische Harry Potter bucketlist samengesteld! 

Harry Potter bucketlist   Harry Potter bucketlist   Harry Potter bucketlist

Het liefst zouden we natuurlijk echt met een toverstaf willen rondzwaaien en zien hoe onze toverspreuken uitpakken, maar helaas gebeurt er niet heel veel wanneer wij Wingardium Leviosa roepen. Gelukkig zijn er toch wat dingen die we kunnen doen om ons net zo te voelen als Harry Potter. Heel wat zelfs! Vandaar dat wij deze Harry Potter-bucketlist samenstelden. 

Butterbeer drinken
Als je het leven van Harry Potter een klein beetje probeert te evenaren, is het drinken van Butterbeer toch wel een belangrijke! Op internet zijn tig recepten te vinden om dit drankje zelf in elkaar te flansen. Dit is dus makkelijk af te vinken op je Harry Potter bucketlist.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door LetoVnutri (@_leto_vnutri_) op

The Borough Market
Dat je als Harry Potter-fan eigenlijk altijd in Engeland moet zitten, vertellen we je maar vast. Zeker als je je bedenkt dat de Borough Market hier gevestigd is. Het is een van de oudste en grootste food markets in Londen. In Harry Potter en de Gevangen van Azkaban werd deze markt gebruikt als de setting voor Diagon Alley.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Giampiero Giuliani (@chefgiampierogiuliani) op

Harry Potter-snoepwinkel Honeydukes bezoeken
In Orlando bevindt zich de meest perfecte en schattige snoepwinkel ooit. En het is niet zomaar een snoepwinkeltje, nee, je kunt hier zo’n beetje al het snoep kopen dat Harry ook voor hem en Ron kocht tijdens hun eerste ontmoeting. 

 


The London Zoo
Herinner je je dat moment nog dat Harry Potter opeens kon praten met een slang in de dierentuin? Ja? Nou, die dierentuin kun je dus echt bezoeken. Praat net als Harry Potter tegen de slangen in The London Zoo in Engeland. Of ze wat terug zullen zeggen is natuurlijk een tweede…  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ZSL London Zoo (@zsllondonzoo) op

Bezoek de Kirkyard Begraafplaats in Edinburgh
Het klinkt een beetje creepy om naar een ander land te gaan om een kerkhof te bezoeken, maar J.K. Rowling deed het ook. Van de grafstenen haalde ze inspiratie voor de namen in de boeken zoals William McGonagall en Thomas Riddell.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Denise (@sadenisa) op

Platform 9 ¾ opzoeken
Hét magische platform bestaat echt! Nou ja, echt, je kunt er niet echt doorheen, maar het platform is wel echt nagemaakt. Je vindt ‘m gewoon bij het echte King’s Cross Station in London, compleet met een kar en een uil. Zo kun je mooie Instagramwaardige foto’s maken. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Katie (@servus.katie) op


Zwerkbal spelen
In Nederland is het helaas niet echt opkomend, maar in Engeland heb je echte zwerkbal kampioenschappen. Vele grote scholen hebben zelfs hun eigen zwerkbalteams. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door owayo (@owayo) op

Bezoekje brengen aan 4 Privet Drive
Aan 4 Privet Drive heeft Harry Potter zich eigenlijk nooit echt thuis gevoeld, maar een aantal belangrijke dingen speelden zich hier wel af. Het verhaal van the boy who lived begon hier. Een echte must see voor de fan! 
 

Black Park Country Park
In Engeland, in Iver om precies te zijn, bevindt zich het Black Park Country Park, hier werden vele scènes opgenomen die zich zogenaamd afspeelden in het verboden bos plaatst.  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BucksCountryParks (@bucks_country_parks) op

Thee drinken bij The Elephant House
Maak je geen zorgen, je hebt niets gemist. The Elephant House kwam niet voor in de boeken of de films, maar in dit café in Edinbrough werkte J.K. Rowling wel aan haar boeken!   
 

 

Een foto die door lampiote is geplaatst op


Harry Potter and the Cursed Child zien in het theater
Het is je vast niet ontgaan dat Harry Potter and the Cursed Child nu te zien is. Wanneer je naar Londen vertrekt, moet je dan ook zeker naar West End om dit spektakel met eigen ogen te aanschouwen! 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ian Tarakey (@terra_lord79) op

Bezoek Christ Church 
The Great Hall kwam vaak voor in de Harry Potter-films. Er werd gedineerd, post ontvangen en de huizen worden verdeeld aan vier verschillende grote tafels. In Christ Church, Oxford University in Engeland, bevindt zich de school met eetruimte waarop the Great Hall was geïnspireerd. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Pauline Darley (@paulinedarley) op

The Jacobite stoomtrein aanschouwen
De trein waarin Harry zat met Ron en Hermelien had iets ongelooflijk magisch. Op die trein wilde jij ook wel zitten richting Hogwarts. Om toch dat gevoel een beetje te krijgen, kun je de Jacobite in Schotland opzoeken. Het is een stroomtrein die langs de westkust van Schotland gaat. De trein gaat door het prachtige land en deze trein is ook echt gebruikt voor de film! 
 

The Millennium Bridge
In Harry Potter en de Halfbloed Prins zit een vrij enge scène waarin je ziet dat er een brug wordt vernield door Death Eaters die door Lord Voldemort werden gestuurd. Deze brug, The Millenium Bridge, is echt en bevindt zich in hartje Londen. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Andrew Iasko (@andrew.iasko) op

Wat kan jij al afstrepen op je Harry Potter bucketlist?

Lees ook: 8 sterren van The Vampire Diaries waarvan je was vergeten dat ze in een Disney Channel Original Movie hebben gespeeld

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Deze Harry Potter referenties in Fantastic Beasts zijn jou waarschijnlijk nog niet opgevallen

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen