20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

Als echte Potterhead weet jij vast en zeker alles over de Harry Potter films en boeken! Wij hebben wat research voor jullie gedaan en na flink zoeken kwamen wij achter een aantal bizarre feitjes over de Harry Potter films. Je kent er ondertussen vast wel een aantal maar hopelijk verrassen we je nog!

1. Harry Potter had eigenlijk groene ogen moeten hebben.

In de eerste instantie probeerde ze groene lenzen, maar hier kreeg Daniel Radcliffe een allergische reactie op.

2. Hermelien met een overbeet.

Hermelien had eigenlijk een overbeet moeten hebben om er extra nerdy uit te zien. Ze kreeg een overbeetgebitje, maar hierdoor kon ze bijna niet meer praten. 

3. De tatoeages van Sirius Zwarts.

De zwarte tatoeages van Sirius zijn geïnspireerd op die van een Russische gevangenis bende. De tatoeages staan er voor dat een lid van de bende gevreesd moet worden of gerespecteerd.

Harry Potter feitjes             Harry Potter feitjesBron: Warner Bros.

4. Uitzondering in de Duke Humfrey Library.

In Harry Potter en de Steen der Wijzen is er een scène in de Duke Humfrey Library. Dit is één van de oudste bibliotheken. In deze scène loopt Harry met een brandend voorwerp rond. Eigenlijk is dit verboden maar de bibliotheek wilde voor het eerst in honderden jaren een uitzondering maken.

5. Zeven verschillende uilen.

Zoals jullie weten is Hedwig de sneeuwuil van Harry. Maar wisten jullie ook dat Hedwig door zeven verschillende sneeuwuilen is gespeeld?

6. Emma Watson hoefde niet per se in Harry Potter te spelen.

Om een geschikt meisje voor de rol van Hermelien te vinden gingen de makers van de film langs bij verschillende scholen. Talloze meisjes stonden in de rij behalve Emma Watson, want voor haar hoefde het niet per se. Uiteindelijk heeft haar leraar haar kunnen overhalen om toch mee te doen en op het laatste moment deed ze toch auditie. 

Harry Potter feitjes              Harry Potter feitjes             Harry Potter feitjesBron: Warner Bros.

7. Harry zijn litteken moest 5.800 keer opnieuw worden aangebracht.

Het litteken op het voorhoofd van Harry Potter moest 5.800 keer opnieuw worden aangebracht. Als hij begon te zweten smolt de make-up van zijn voorhoofd af.

8. J.K Rowling als de moeder van Harry Potter.

J.K Rowling werd gevraagd om de moeder van Harry Potter te spelen. Ze wees deze bijrol af en in plaats daarvan ging de rol naar Geraldine Somerville. 

9. Tien verschillende draken. 

In de films spelen verschillende soorten draken. In totaal zijn er tien verschillende draken te zien.

Harry Potter feitjes            Harry Potter feitjes           Harry Potter feitjesBron: Warner Bros.

10. Echt eten in de dinerzaal.

Al het eten in de dinerzaalscènes is echt. Het enige probleempje was dat het eten snel begon te rotten door de warme lampen en er een verschrikkelijke stank in de zaal rond hing. In de andere delen van Harry Potter werd het eten ingevroren, waarna ze daar met plastic mallen er nep eten van maakte.

11.  Rupert en Daniël zijn in het echt geen vrienden.

Rupert Grint en Daniël Radcliffe zijn in het echte leven geen vrienden. Daniël vertelde in een interview: ‘’we spreken nooit af en sturen elkaar nooit een berichtje. Als we elkaar tegen komen groeten we elkaar en vragen hoe het gaat, maar dat is het’’. Stiekem vinden wij dit zo jammer!

12. Er zijn veertien auto's vernield.

Voor de scène waarin Ron en Harry samen stiekem gaan rijden en in een beukwilg crashen zijn veertien auto’s vernield.

Harry Potter feitjes                Harry Potter feitjesBron: Warner Bros.

13. Hugh Grant en Jude Law speelde bijna in Harry Potter.

Hugh Grant was gevraagd voor de rol van Gladanius Smalhart, maar door een andere rol moest hij deze afwijzen. Jude Law werd ook overwogen, maar ze vonden hem te jong. Gelukkig is Jude Law nu te zien als een jonge Perkamentus in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald!

14. Andere naam voor Harry Potter en de Vuurbeker.

Harry Potter en de Vuurbeker (Harry Potter and the Goblet of Fire) had bijna een andere naam gehad. J.K. Rowling twijfelde tussen: Harry Potter and the Death Eaters, Harry Potter and the Fire Goblet en Harry Potter and the Three Champions.

15. Harry Melling verloor bijna zijn rol.

Harry Melling verloor bijna zijn rol als Dirk Duffeling. Hij verloor tussen het eerste en tweede deel zoveel gewicht dat het niet meer geloofwaardig overkwam in de film. Daarom draagt Harry Melling in de tweede film een fat suit.

Harry Potter feitjes                Harry Potter feitjesBron: Warner Bros.

16. Rupert Grint heeft een spinnenfobie.

Rupert Grint heeft een spinnenfobie, dus in de scène in Harry Potter en de Geheime Kamer waarin tientallen spinnen krioelen hoefde Rupert niet te spelen alsof hij bang was. Hij was echt doodsbang. 

17. Geen kostuum in Harry Potter en Gevangene van Azkaban

Misschien is het je opgevallen dat in Harry Potter en de Gevangene van Azkaban de cast geen uniform aan heeft, maar normale kleding. Regisseur Alfonso Cuarón wilde hiermee de verschillende persoonlijkheden meer naar voren laten komen.

18. Dansscène is gefilmd vanaf de heup

Kennen jullie de Gala-Bal-scène uit Harry Potter en de Vuurbeker? Bij de dans scène is er vanaf de heup gefilmd, omdat Daniel Radcliffe een te druk filmschema had om evenveel danslessen te volgen als de rest van de cast. Om vanaf de heup te filmen zag je zijn stuntelende voeten niet.

Harry Potter feitjes                 Harry Potter feitjesBron: Warner Bros.

19. Uitgebreide stamboom familie Zwarts

J.K Rowling bedacht voor de stamboom van de familie Zwarts meer dan 70 namen en gaf de makers verschillende instructies over onderlinge geheimen, relaties en verhoudingen. Bijvoorbeeld: Voldemort vermoorde toen hij een tiener was zijn vader en opa en oma. 

20. Scène in Harry Potter en de Relieken van de Dood moest 90 keer opnieuw.

In de scène van Harry Potter en de Relieken van de Dood waarin we zeven Harry Potters zien, was enorm ingewikkeld. Deze scène is maar liefst 90 keer opnieuw gedaan.  

Bron: Warner Bros. 

Lees ook: De beste Harry Potter bruiloft ideeën

Nieuwste artikelen

 • Bloedwraak - Marcella Kleine

 • Recensie: Lotgenoten - Sabrine Ingabire

 • Twisted Lies - Ana Huang

 • Koude harten - Gunnar Staalesen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

Gerelateerde artikelen

 • De beste Young Adult sprookjes

 • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

 • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

 • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

 • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

Zoek in artikelen