10 dingen die je misschien gemist hebt in Frozen 2

Pas op: Spoilers Frozen & Frozen 2!

Na 6 jaar was het dan eindelijk zover, Frozen 2 ging in première op 20 november 2019! Vol enthousiasme heb jij waarschijnlijk meteen een kaartje voor de bioscoop gekocht en heb je anderhalf uur genoten van het nieuwe avontuur met Anna, Elsa, Kristoff, Sven en Olaf! Het kan dus best wel zo zijn dat sommige details je niet zijn opgevallen, daarom zetten wij 10 dingen die je misschien gemist hebt in Frozen 2 op een rijtje!

1. Het symbool van Elsa’s krachten

Op de eerste poster die van Frozen 2 gereleased werd was het symbool van Elsa’s krachten te zien. Maar eigenlijk is dit symbool niet nieuw, want het was ook al in Frozen te zien. Bijvoorbeeld op de kleren van Elsa’s vader en moeder!

Bron: Disney

2. Referenties naar andere Disney films

Tijdens een spelletje hints maakt Olaf volop gebruik van zijn talent om van vorm te veranderen. Zo neemt hij de vorm aan van Oaken (uit de eerste Frozen film) en van een theepot, een referentie naar mevrouw Pot uit Beauty and the Beast. Maar hij is ook even heel snel te zien als niemand minder dan Mickey Mouse!

Bron: Disney

3. De kleding van Anna en Elsa aan het begin van Frozen 2 voorspelden het einde van de film

In Frozen 2 heeft eigenlijk alleen Anna kleren aan waarop het symbool van Arendelle te zien is. Zo heeft ze een ketting om die lijkt op de vlag van Arendelle en staan er symbolen op haar jurk. Elsa daarin tegen heeft een ketting om in de vorm van een halve sneeuwvlok. Het symbool van de vijfde geest en van haar krachten!

Bron: Disney

4. Olafs geïmproviseerde scènes

In Frozen improviseerde Josh Gad (de stem achter Olaf) al veel dialogen en ook in Frozen 2 kreeg hij weer de vrijheid om zijn eigen zinnen te creëren. Een van de scénes waarin Josh Gad waarschijnlijk een gedeelte heeft geïmproviseerd, is de scène waarin Olaf alleen door het bos loopt en op zoek is naar de rest. Hij roept dan: Anna? Elsa? Kristoff? Sven? En daarna.. Samantha? Hierna begint Olaf hard te lachen en zegt hij ‘Ik ken niet eens een Samantha!’. De lach klinkt oprecht en dat is hij ook volgens Josh Gad.

Bron: Disney

5. Oosterse Animatie

Er zitten overeenkomst tussen Frozen 2 en het werk van Hayao Miyazaki, specifiek gezien de animatiefilm Princess Mononoke uit 1997. De verhalen hebben veel overeenkomsten, zo heb je aan de ene kant de mensen die in luxe leven en aan de andere kant de mensen die in de natuur (het bos) leven. Ook hierin gaat het over twee mensen die deze werelden met elkaar verbinden, net zoals Anna en Elsa.

Bron: Studio Ghibli

6. Anna’s opmerking over ‘leer’

In Frozen zaten al een aantal grapjes die speciaal bedoeld waren voor volwassenen en dat is in Frozen 2 ook weer het geval. Op een gegeven moment ruilt Kristoff zijn kleren in voor een formeel pak. Kristoff is niet van plan om dit pak lang te dragen, maar Anna zegt dat ze hem graag in ‘leer’ ziet. Oei.. Stoute Anna!

Bron: Disney

7. Jonathan Groff spreekt meerdere stemmen in

Misschien zegt deze naam je niet meteen iets, maar Jonathan Groff is de acteur die de stem van Kristoff inspreekt. En die van Sven. En die van 18 andere rendieren in Frozen 2! Kristoff heeft in Frozen 2 namelijk een eigen nummer, genaamd ‘Lost in the Woods’. Hierin uit Kristoff zijn gevoelens voor Anna. Zijn koor bestaat uit Sven en heel veel andere rendieren!

Bron: Disney

8. De verandering in Anna’s kleding door de film heen

De kleren die Anna draagt veranderen eigenlijk constant in Frozen 2. Wanneer Anna, Elsa, Kristoff, Sven en Olaf op pad gaan draagt Anna een roze cape. Deze cape lijkt heel erg op de cape die Elsa aan had in de eerste film. Deze liet ze achter toen ze Let it go zong. Dat Anna deze cape draagt laat zien hoe erg ze verbonden is met het koninkrijk, terwijl Elsa deze stiekem al heeft los gelaten. Wanneer Elsa Anna achterlaat om in haar eentje verder te gaan doet ze de cape af en op dat moment leek haar kleding wel opeens heel erg veel op dat van Kristoff. Dit laat duidelijk zien dat haar focus van Elsa naar Kristoff verschuift.

Bron: Disney

9. Het waterpaard

Anna, Elsa, Kristoff en Olaf komen een aantal elementaire geesten tegen in Frozen 2. Eén daarvan is de watergeest, genaamd de Nokk. Hoewel je misschien denkt dat het paard bedacht is door de makers van Frozen 2, is dat eigenlijk niet helemaal waar. Hij is namelijk een beetje gebaseerd op de Scandinavische volksverhalen waarin de Nøkk (of Neck) een gevaarlijke, gedaanteverwisselende watergeest is.

Bron: Disney

10. Waar is de slechterik?

In Frozen was de slechterik natuurlijk prins Hans, maar in Frozen 2 is er geen slechterik aanwezig. De makers wilden namelijk dat de film zich meer zou focussen op de relatie tussen Anna en Elsa. Het gaat over het ontdekken van hun band en daarnaast gaat Elsa op zoek naar de herkomst van haar krachten.

Bron: Disney

Bron: Disney, Insider, The Sun

Lees ook: Disney releaset Into the Unknown scène uit Frozen 2

Nieuwste artikelen

  • Bridgerton seizoen 3 én 4 aangekondigd

  • Recensie: It Takes Two | 5 hartjes

  • Best beoordeelde BBQ boeken

  • 17 romantische series die je wil zien

  • Winnaars BAFTA Awards 2021

Gerelateerde artikelen

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

  • 19 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • 8 plot holes in Disney films

Zoek in artikelen