Dit zijn de beste en slechtste gerecenseerde films van 2019

In 2019 hebben de filmliefhebbers weer hun hart kunnen ophalen, want wat zijn er weer mooie, leuke, grappige, spannende en ontroerende films uitgebracht! Maar een filmjaar is niet compleet zonder een aantal grote flops (zoals de recente Cats film). Welke films uit 2019 waren nu eigenlijk het best? En welke het allerslechtst? Wij zetten het in dit artikel voor je op een rijtje zodat je weet welke films je absoluut nog moet zien en welke je beter over kan slaan...

De scores van de films zijn gebaseerd op de scores die de films hebben gekregen van recensenten op Rotten Tomatoes en Metacritic. Op beide website kan een film een maximale score van 100 krijgen. Wij houden jullie niet langer in spanning. Dit zijn de 5 best beoordeelde films van 2019:

beste en slechtste gerecenseerde films van 2019

Parasite

Rotten Tomatoes: 99%

Metacritic: 96

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

Parasite heeft niet voor niets de Golden Globe voor beste buitenlandse film gewonnen. De film haalt een bijna perfecte score op Rotten Tomatoes en de recensenten zijn lyrisch! "Het is een bijna perfecte film. Bong maakt geweldig gebruik van het beeld en de visuele taal en de acteurs zijn geweldig." - Bill Goodykoontz, Rotten Tomatoes.

beste en slechtste gerecenseerde films van 2019

Portrait of a lady on fire

Rotten Tomatoes: 97%

Metacritic: 95

Aan het einde van de 18de eeuw krijgt de kunstenares Marianne de taak om het huwelijksportret van Heloïse te schilderen. Heloïse staat niet te springen om haar huwelijk, dus maakt Marianne het portret in het geheim. In de laatste dagen van Heloïses vrijheid groeit de aantrekkingskracht tussen de twee vrouwen totdat deze uiteindelijk ontvlamt.

De recensenten zijn lovend over deze film. Claudia Puig van FilmWeek schrijft het volgende op Rotten Tomatoes: "Het is een visueel meesterwerk. De cinematografie van Claire Mathon is prachtig en het acteerwerk is geweldig."

beste en slechtste gerecenseerde films van 2019

Little Women

Rotten Tomatoes: 97%

Metacritic: 91

Little Women gaat over het leven van de vier zusjes Meg, Jo, Beth en Amy March en het speelt zich af in Orchard House in de periode na de Amerikaanse burgeroorlog.

De recensent Carrie Witmer van CoS is lovend over de nieuwe verfilming van Little Women. Zo zegt ze "Little Women is gemaakt met zoveel liefde en enthousiasme, zowel voor als achter de camera, dat zelfs de meest treurige scènes je nog vervullen van blijdschap en verlangen. Het is een explosie van emoties, van verlies tot liefde tot alles ertussenin."

beste en slechtste gerecenseerde films van 2019

The Irishman

Rotten Tomatoes: 96%

Metacritic: 94

The Irishman gaat over de georganiseerde misdaad in Amerika na de Tweede Wereldoorlog. We zien hoe Frank Sheeran (The Irishman) na de oorlog is opgenomen in de maffiawereld van Pennsylvania. 

In The Irishman zijn drie grootheden binnen het maffia genre samen te zien. Joe Pesci keerde zelfs speciaal voor deze film terug uit zijn pensioen. Ty Burr van de Boston Globe zegt er het volgende over: "Het is de ultieme samensmelting van de twee kanten van Scorsese. En hoewel het een tijdje duurt om er te komen is de film een meesterwerk, gemaakt door een man die zijn eigen jaren telt alsof het rozenkrans kralen zijn."

beste en slechtste gerecenseerde films van 2019

Marriage Story

Rotten Tomatoes: 95%

Metacritic: 93

In Marriage Story volgt de kijker het verhaal van de actrice Nicole en de regisseur Charlie. Ze hadden een liefdevol huwelijk maar besluiten na een tijd toch van elkaar te scheiden. Wat volgt is een gevecht over de voogdij van hun zoon.

"Één van de grootste successen van Marriage Story ligt in de oprechtheid ervan. Het is geen verhaal om je denkwijze over een relatie of huwelijk te veranderen. Het streeft naar eerlijkheid, ook al is het misschien cliché." - Joshua Rivera, The Verge. Marriage Story wordt geprezen door vele recensenten. Sommige beweren dat Adam Driver en Scarlett Johansson hun beste rollen tot nu toe spelen in deze film.

En uiteraard hebben we ook de 5 slechtst beoordeelde films voor jullie op een rij gezet! Ook hier hebben we gekeken naar de scores van Rotten Tomatoes en Metacritic.

The Fanatic

Rotten Tomatoes: 17%

Metacritic: 17

De autistische Moose is groot fan van de acteur Hunter Dunbar. Hij probeert meerdere keren om zijn idool te ontmoeten om een handtekening te scoren, maar zijn pogingen mislukken. Hij besluit om de acteur te gaan stalken. In het begin lijkt dit ongevaarlijk, maar langzaamaan worden de handelingen van Moose steeds duisterder. Moose gaat steeds vaker naar het huis van Dunbar. De bezoekjes beginnen te escaleren en Dunbar raakt in gevaar...

De eerste film in deze lijst van de 5 slechtst gerecenseerde films is de film The Fanatic met John Travolta. Zo zegt Christian Holub van Entertainment Weekly dat de film zowel zijn karakters als het publiek in minachting neemt. 

The Haunting of Sharon Tate

Rotten Tomatoes: 19%

Metacritic: 8

Sharon Tate is zwanger van de regisseur Roman Polanski. De regisseur bevindt zich in Europa en Sharon wacht op zijn terugkeer. Maar de 26-jarige actrice wordt geplaagd door visioenen van haar eigen dood...

Ook de film The Haunting of Sharon Tate krijgt het zwaar te verduren. Zo zegt de recensent Sheila O'Malley op Rotten Tomatoes dat de film van begin tot eind verschrikkelijk is...

Polar

Rotten Tomatoes: 20%

Metacritic: 19

Één van 's werelds beste huurmoordenaars, Duncan Vizla, besluit om met pensioen te gaan. Maar dan ziet zijn voormalige opdrachtgever hem als een blok aan het been van het bedrijf. Een groep nieuwe, jonge en meedogenloze huurmoordenaars krijgen de opdracht om hem het zwijgen op te leggen... 

Polar is helaas ook een film die niet goed scoorde bij de recensenten in 2019. Één van de kritieken op de film luidde als volgt: "Het probleem is dat Åkerlund lijkt te denken dat hij Quentin Tarantino is. Hij gebruikt grote hoeveelheden van geweld in zijn film en noemt het kunst." Grethe Kemp - City Press.

Playmobil: De film

Rotten Tomatoes: 16%
Metacritic: 25

Wanneer haar jongere broertje Charlie plotseling verdwijnt, begint Marla aan de zoektocht van haar leven. Terwijl ze een reis door adembenemende nieuwe werelden maakt, werkt ze samen met enkele heldhaftige nieuwe vrienden. Zo maakt ze kennis met de goedgebekte vrachtwagenchauffeur Del, de charismatische geheimagent Rex Dasher, een lieve maar klungelige robot, een extravagante fee en nog veel meer. Door hun spannende avontuur realiseren Marla en Charlie zich dat ondanks dat het leven soms niet helemaal volgens plan verloopt, je alles kunt bereiken zolang je maar in jezelf gelooft!

Alhoewel The Lego Movie ontzettend populair was, viel de tegenhanger van Playmobil eigenlijk ontzettend tegen. De film viel zelfs zo erg tegen dat hij in de lijst met top 5 slechtste gerecenseerde films van 2019 terecht is gekomen! Wendy Ide van van The Observer zegt erover: "Terwijl The Lego Movie gaat om creativiteit en vindingrijkheid, steelt Playmobil the Movie schaamteloos ideeën."

Hellboy

Rotten Tomatoes: 17%

Metacritic: 31

Op het Engelse platteland moet Hellboy het opnemen tegen een drietal verwoestende giganten. Daar ontmoet hij de The Blood Queen, Nimue, een herrezen, eeuwenoude tovenares die een lang vervlogen verraad wil wreken. Ineens bevindt Hellboy zich in een veldslag tussen het bovennatuurlijke en het menselijke en moet hij al zijn 'helse' krachten aanwenden zonder daarbij het einde van de wereld te veroorzaken...

Tot slot bevindt ook de film Hellboy zich op deze lijst. Joe Morgenstern van The Wall Street Journal zegt er het volgende over: "Hoe slecht kan een film zijn? Hellboy vergroot de mogelijkheden."

 

Bron: EW.com, IMDB, Rotten Tomatoes, Metascore.

Lees ook: Dit waren in 2019 de best bekeken films en series op Netflix

Nieuwste artikelen

  • Dit belangrijke personage is niet te zien in tv serie Willow

  • Film & Serie Top 6: december 2022

  • Indiana Jones 5 trailer onthuld!

  • Guardians of the Galaxy Vol. 3 trailer is uit!

  • Young adult top 6: december 2022

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • Pikante films op Netflix

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Recensie: De zeven zussen

Zoek in artikelen