Dit zijn de 25 best verkochte boeken van 2010 tot en met 2019

De afgelopen jaren zijn er heel wat boeken over de toonbank gegaan. Van non-fictie tot thrillers tot erotische romans, we hebben met zijn allen wat afgelezen! For reading addicts heeft nu een lijst opgesteld met de 25 best verkochte boeken van het Verenigd Koninkrijk tussen januari 2010 en november 2019! Wij hebben de 25 best verkochte boeken voor jullie op een rijtje gezet. Hiermee kun je weer wat inspiratie opdoen en je (al overvolle) TBR stapel vergroten. 

best verkochte boeken

25. Voor jou - Jojo Moyes

Nummer 25 op de lijst is het indrukwekkende boek Voor Jou van Jojo Moyes. Het boek heeft maar liefst 978,467 exemplaren verkocht en staat daarmee op plek 25 in deze lijst. 

Het verhaal gaat over Louisa. Haar wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek van haar huis. Ze woont nog bij haar ouders. Ze heeft een relatie met Patrick en ondanks dat hij niet de liefde van haar leven is, passen ze goed bij elkaar. De wereld van Will is ook klein. Vroeger had hij alles; een baan, vakantie, een mooie vriendin etc, maar door een ongeluk is hij in een rolstoel beland. 

best verkochte boeken

24. Een keukenmeideroman - Kathryn Stockett

Dit indrukwekkende boek, dat maar liefst 994,484 duizend exemplaren heeft verkocht, is ook verfilmd. Emma Stone speelt één van de hoofdrollen. 

Het verhaal speelt zich af in de jaren zestig in Mississippi. In deze tijd werd de opvoeding van blanke kinderen wel aan zwarte vrouwen toevertrouwd, maar het poetsen van het tafelzilver niet. Drie vrouwen zijn het racisme meer dan zat en besluiten dat de verschillen tussen hen minder belangrijk zijn dan de overeenkomsten.

best verkochte boeken

23. Een weeffout in onze sterren - John Green

Dit prachtige hartverscheurende boek van John Green heeft al vele lezers weten te beroeren. Het boek heeft niet voor niks al 1,009,344 exemplaren verkocht. 

Het verhaal gaat over Hazel. Ze werd drie jaar geleden opgegeven, maar door een nieuw medicijn wordt haar leven voor onbepaalde tijd gerekt. Gus heeft kanker overleefd, maar heeft hierdoor wel een been verloren. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn.

best verkochte boeken

22. Het leven van een loser 1 - Jeff Kinney

Wie kent de boeken van Het leven van een loser niet? Deze hilarische serie van Jeff Kinney bestaat ondertussen uit 14 delen. Het eerste deel daarvan heeft 1,011,728 miljoen exemplaren verkocht en staat daarmee op de 22ste plaats in deze lijst. 

Bram vindt het leven een hel. Op de middelbare school moet hij zich staande houden tussen kleine brugpiepers en volgroeid gespuis dat zich al scheert. Op een dag krijgt hij van zijn moeder een leeg dagboek. Dat wordt het allergrappigste dagboek ter wereld…

best verkochte boeken

21. Pinch of Nom - Kate Allinson en Kay Featherstone

Van het afslankboek Pinch of Nom zijn er 1,022,372 exemplaren verkocht, waardoor dit boek de lijst heeft gehaald!

In Pinch of Nom laten Kate Allinson en Kay Featherstone zien dat afvallen geen afzien hoeft te zijn. Ze hebben in dit boek voedzame en simpele gerechten opgenomen waarmee iedereen in staat is om gezonde en slankmakende gerechten op tafel te zetten. 

best verkochte boeken

20. The Official Highway Code

Een opvallend non-fictie boek dat in de lijst met bestverkochte boeken van 2010 tot en met 2019 terecht is gekomen is het boek The Official Highway Code. Er zijn 1,095,915 miljoen exemplaren van verkocht, waardoor dit boek op de twintigste plek is geëindigd. 

In het boek zijn de nieuwste regels en verkeersborden te vinden van Engeland, Schotland en Wales. 

best verkochte boeken

19. Ik ben Eleanor Oliphant - Gail Honeyman

Op de negentiende plek staat het boek Ik ben Eleanor Oliphant van Gail Honeyman. Van dit boek zijn er 1,103,155 miljoen exemplaren verkocht. 

Het verhaal gaat over Eleanor Oliphant. Ze heeft haar leven goed onder controle. Het is gestructureerd en haar leven loopt op rolletjes. Ze mist niks, althans soms (best wel vaak eigenlijk) is ze eenzaam en zou ze gelukkig willen zijn. Als ze op een dag samen met een collega een oudere man helpt die gevallen is, verandert haar leven onverwachts. De muren die ze heeft opgebouwd verdwijnen als sneeuw voor de zon en ze zal de confrontatie met haar angsten en twijfels aan moeten gaan. Want Eleanor Oliphant weet misschien wel hoe ze moet functioneren, maar ze heeft geen idee hoe ze moet leven. 

best verkochte boeken

18. Grey - E.L. James

In 2015 kwam E.L. James met een nieuw boek in de populaire Vijftig Tinten-serie, namelijk Grey. Met dit boek zien we het verhaal van Vijftig Tinten Grijs uit de ogen van Christian Grey. Dat E.L. James nog steeds razend populair is, bleek wel uit de verkoopcijfers. Grey heeft maar liefst 1,114,059 exemplaren verkocht en weet daarmee een achttiende plek in deze lijst te veroveren. 

In Grey zien we het eerste verhaal door de ogen van Christian Grey. Grey lijkt een man van totale controle te zijn; zijn wereld is duidelijk gedisciplineerd en leeg. Maar dan loopt op een dag Anastasia Steele zijn kantoor binnen. Hij probeert haar uit zijn hoofd te zetten, maar dat lukt niet. Anastasia lijkt in tegenstelling tot andere vrouwen dwars door hem heen te kijken, recht in zijn ziel. Zal zijn samenzijn met Ana hem verlossen van de gruwelijke jeugdherinneringen die Christian elke nacht wakker houden? Of zullen zijn duistere seksuele verlangens, zijn dwangmatige behoefte tot controle en zijn zelfhaat deze jonge vrouw van hem wegdrijven en de hoop vernietigen die zij hem biedt?

best verkochte boeken

17. Jamie in 15 minuten - Jamie Oliver

Wie kent de kookboeken van Jamie Oliver niet? zijn boeken zijn echte bestsellers, zo blijkt uit deze lijst. Jamie in 15 minuten is maar liefst 1,118,899 miljoen keer over de toonbank gegaan!

Met dit boek gaat Jamie Oliver terug naar de essentie van snel en efficiënt koken, zonder smaak en diversiteit uit het oog te verliezen: één heerlijk hoofdgerecht in slechts een kwartier bereid. Jamie in 15 minuten bevat meer dan zestig recepten met steeds één doel: met minimale tijdsinspanning een maximale smaak creëren.

best verkochte boeken

16. 5 Ingrediënten - Jamie Oliver

Er staat nog een kookboek van Jamie Oliver in deze lijst, namelijk 5 Ingrediënten! Van dit lekkere kookboek zijn er maar liefst 1,139,703 exemplaren verkocht! 

In dit kookboek laat Jamie Oliver zien hoe je met slechts 5 ingrediënten elke dag lekker en gezond kunt eten. De recepten zijn simpel en snel klaar. Het boek bevat in totaal 130 recepten met daarbij een ingrediëntenlijst, tijdsduur, portiegrootte, informatie over voedingswaarden en een gemakkelijk te volgen recept. 

best verkochte boeken

15. Millennium 1: Mannen die vrouwen haten

De Millennium-serie is al jarenlang erg populair en er is zelfs ook een film van verschenen met Daniel Craig in de hoofdrol. Het is dan ook niet gek dat het eerste deel van deze serie terug te vinden is in de lijst met best verkochte boeken van 2010 tot en met 2019. Er zijn namelijk maar liefst 1,171,983 miljoen boeken van dit eerste deel verkocht. 

Mikael Blomkvist wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Er is veertig jaar geleden een zestienjarig meisje verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is nooit opgelost en inmiddels zelfs verjaard. Henrik Vanger wil toch graag dat Mikael ernaar kijkt. Het onderzoek lijkt in eerste instantie op niets uit te lopen, totdat Mikael met de hulp van Lisbeth Salander op een spoor stuit dat rechtstreeks naar een zeer duister en bloedig familiegeheim voert …

best verkochte boeken

14. Millennium 2: De vrouw die met vuur speelde - Stieg Larsson

Er staat nog een deel van de Millennium-serie in deze lijst. Van het tweede deel in de serie zijn er namelijk 1,202,049 miljoen exemplaren verkocht. 

De vrouw die met vuur speelde gaat over drie moorden die op één avond worden gepleegd. de slachtoffers zijn twee journalisten die aan een publicatie over mensensmokkel werkten, en de voogd van Lisbeth Salander. De vingerafdrukken van Lisbeth worden op het wapen gevonden, maar Lisbeth zelf is onvindbaar. Mikael Blomkvist is ervan overtuigd dat Lisbeth onschuldig is en langzamerhand ziet hij een overeenkomst tussen de slachtoffers. Dan wordt een vriendin van Lisbeth ontvoerd door een motorbende. Salander laat het aankomen op een bloedige confrontatie met de onzichtbare bendeleider, Zala, een bekende uit haar verleden …

best verkochte boeken

13. Meneer Stink - David Walliams

Voor dit grappige tienerboek zijn heel wat mensen naar de (online) winkel gerend. In de periode tussen 2010 en 2019 is dit boek namelijk maar liefst 1,211,134 miljoen keer verkocht. 

Chloe is zowat het eenzaamste meisje op de wereld. Tot ze Meneer Stink leert kennen, een zwerver die altijd met zijn hond op een bankje zit. Hij stinkt wel, maar hij is de eerste die aardig is tegen Chloe. Wanneer Meneer Stink onderdak zoekt, besluit Chloe om hem in het tuinschuurtje te verstoppen. Maar Chloe komt erachter dat geheimen tot problemen kunnen leiden. En wat geheimen betreft... Meneer Stink blijkt er heel wat met zich mee te dragen...

best verkochte boeken

12. Joe Biljoen - David Walliams

Ook op de twaalfde plaats staat er een boek van David Walliams, namelijk Joe Biljoen. Van dit tienerboek zijn er 1,225,293 boeken verkocht. Met dit aantal belandt dit grappige kinderboek op de twaalfde plaats.

De twaalfjarige Joe Biljoen is ontzettend rijk. Dit komt doordat zijn vader steenrijk is geworden met zijn uitvinding van 'Bibsfris'. De carrière van zijn vader kent pieken en dalen en zijn moeder is nergens te bekennen. Het schoolleven van Joe is al net zo bizar. Maar er is wel iets wat Joe mist, namelijk een vriend. En die is niet te koop! Zouden dikke Bob of de mooie Lauren als vriend kunnen fungeren of moet Joe het toch dichter bij huis zoeken?

best verkochte boeken

11. De Eerste Dag - David Nicholls

Dit romantische verhaal is verfilmd met onder andere Anne Hathaway in de hoofdrol. Dat is niet gek, want van dit boek zijn er 1,274,530 miljoen exemplaren verkocht. 

15 juli 1988: Emma en Dexter ontmoeten elkaar voor het eerst op de avond van hun afstuderen. Morgen scheiden hun wegen zich weer. Waar zullen ze zijn op deze ene dag volgend jaar? En het jaar daarna? En elk jaar dat daarop volgt?

10. Gone Girl - Gillian Flynn

Van Gone Girl, een boek dat ook verfilmd is met Ben Affleck in de hoofdrol, zijn er 1,297,261 miljoen exemplaren verkocht. Met dit aantal weet Gone Girl een plekje in de top 10 van best verkochte boeken van 2010 tot en met 2019 te bemachtigen. 

Nick Dunne maakt op de dag dat hij vijf jaar getrouwd is bekend dat zijn vrouw Amy vermist wordt. De politie verdenkt Nick van de verdwijning en de vrienden van Amy beweren dat ze bang voor hem was. Nick zegt dat dit niet waar is, maar langzaamaan onstaan er scheurtjes in het door Nick geschetste beeld van zijn perfecte huwelijk. Zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag roepen vragen op. Heeft hij zijn vrouw vermoord?

9. Het meisje in de trein - Paula Hawkins

Van dit spannende boek zijn er maar liefst 1,302,310 miljoen exemplaren verkocht.

Het verhaal gaat over Rachel. Ze neemt elke ochtend dezelfde trein en ze ziet altijd dezelfde dingen. Zoals een stel, dat ze in haar hoofd Jess en Jason noemt, dat altijd op hun terras ontbijt. Op een dag ziet ze echter iets vreemds. Jess is vermist en ze besluit om meteen naar de politie te stappen. Ze raakt hierdoor niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

8. Oma Boef - David Walliams

Van dit grappige boek voor tieners zijn er maar liefst 1,354,245 miljoen exemplaren verkocht. 

Ben verveeld zich ontzettend als hij weer eens bij zijn oma moet blijven. Ze is namelijk de saaiste oma ooit! Ze wil alleen maar scrabble spelen en ze eet koolsoep. Maar er zijn een aantal dingen die hij niet over zijn oma weet. Ze is namelijk ooit een internationale juwelendief geweest én ze is al haar hele leven aan het bedenken hoe ze de Kroonjuwelen kan stelen. Daarvoor heeft ze Ben's hulp nodig...

7. Millennium 3: Gerechtigheid - Stieg Larsson

Van het derde deel van de Millennium-serie zijn er maar liefst 1,367,189 miljoen exemplaren verkocht in de periode van 2010 tot en met 2019.

Lisbeth Salander wordt in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht na een levensbedreigende aanslag. Lisbeth wordt gezocht voor moord en ze wordt in de media zwart afgeschilderd. Alleen Mikael Blomkvist gelooft in haar onschuld. Hij ontdekt de relatie tussen de vrouwenhandel, het verleden van Salander en de Zweedse veiligheidsdienst en wil daarover publiceren. Maar wil Salander wel meewerken? Ze vertrouwt niemand.

6. Fit in 15 - Joe Wicks

Op nummer 6 staat het dieetboek Fit in 15 van Joe Wicks. Van dit boek zijn er maar liefst 1,370,719 miljoen exemplaren verkocht. 

In Fit in 15 laat Joe Wicks je zien hoe je met 15 minuten koken en 15 minuten sporten per dag vet verliest en spiermassa kweekt, zonder dat je minder hoeft te gaan eten. Het dieetboek bevat 100 recepten voor 15 minuten maaltijden. Ook staan er in het boek verschillende workouts van zijn High Intesity Interval Training waarmee je snel veel vet verbrandt. 

5. Harry Potter en het Vervloekte Kind - J.K. Rowling

Tussen 2010 en 2019 is er ook eindelijk weer een Harry Potter boek verschenen! Alhoewel, het is natuurlijk niet een 'echt' boek maar het script van het toneelstuk. Desalniettemin zijn de fans ook voor dit boek naar de winkel gerend, waardoor Harry Potter en het Vervloekte Kind op de vijfde plaats is geëindigd. Maar liefst 1,596,794 miljoen exemplaren zijn er van dit boek verkocht. 

In Harry Potter en het Vervloekte Kind zien we hoe het negentien jaar later verdergaat met Harry Potter en zijn kinderen. In dit boek werkt Harry als ambtenaar bij het ministerie van Toverkunst en is hij vader van drie schoolgaande kinderen. Harry Potter wordt achtervolgd door zijn verleden en zijn jongste zoon Albus worstelt met de familie-erfenis waar hij nooit om heeft gevraagd. Dat geldt ook voor Scorpius, de zoon van Draco Malfidus. Harry en Albus komen erachter dat duisternis soms uit een onverwachte hoek komt...

4. Jamie in 30 minuten - Jamie Oliver

Op de vierde plaats is het kookboek Jamie in 30 minuten geëindigd van Jamie Oliver. Maar liefst 1,870,824 miljoen exemplaren zijn er van dit boek over de toonbank gegaan. 

In het kookboek Jamie in 30 minuten laat Jamie Oliver zien dat je binnen 30 minuten een heerlijke, complete maaltijd op tafel kunt zetten. in dit boek zijn 50 gevarieerde recepten opgenomen. 

3. Vijftig Tinten Vrij - E.L. James

Op de derde plek in de lijst met best verkochte boeken van 2010 tot en met 2019 is Vijftig Tinten Vrij geëindigd. Van dit laatste deel van de Vijftig Tinten-trilogie zijn maar liefst 3,112,623 miljoen exemplaren verkocht.

In dit laatste deel uit de serie zijn Christian Grey en Anastasia Steele eindelijk samen. Hun relatie zorgt voor een aantal uitdagingen. Zo moet Ana leren omgaan met Christians extravagate levensstijl zonder haar eigen integriteit of onafhankelijkheid te verliezen. Grey daarentegen moet zijn eigen dwangmatigheid zien te bedwingen en de gruwelen van zijn verleden accepteren. Nu ze samen zijn lijkt het geluk hun toe te lachen, maar juist op het moment dat ze het geluk in handen lijken te hebben, dreigt het noodlot Ana's zwartste nachtmerries werkelijkheid te maken. 

2. Vijftig Tinten Donkerder - E.L. James

Op de tweede plek staat ook een boek van E.L. James, namelijk Vijftig Tinten Donkerder. Van dit tweede deel zijn er maar liefst 3,372,118 miljoen exemplaren verkocht. 

In dit vervolg op Vijftig Tinten Grijs wordt Anastasia afgeschrikt door de duistere geheimen van Christian. Ze besluit om haar relatie met hem te verbreken en een nieuw leven te starten. Ze begint een carrière bij een uitgeverij in Seattle, maar ze blijft verlangen naar Christian Grey. Hij doet haar een nieuw voorstel  en ze kan hem niet weerstaan. Ze komt meer te weten over zijn verleden en ze wordt geconfronteerd met de vrouwen uit zijn leven. Grey worstelt met zijn eigen demonen en ondertussen moet Anastasia de belangrijkste beslissing van haar leven maken. 

1. Vijftig Tinten Grijs - E.L. James

De absolute nummer 1 van best verkochte boeken is het boek Vijftig Tinten Grijs van E.L. James. Er zijn namelijk maar liefst 4,733,724 miljoen boeken ervan verkocht. E.L. James domineert met haar Vijftig Tinten-serie de gehele top 3. 

In dit eerste deel volgen we de literatuurstudente Anastasia Steele. Ze maakt onverwacht kennis met de charismatische en mysterieuze miljonair Christian Grey. Ze probeert niet te veel aan hem te denken, maar dan staat hij ineens voor haar in de winkel waar ze werkt. Christian laat Anastasia geen moment met rust en hij trekt haar mee in zijn duistere seksuele fantasieën. Anastasia is zeer ontvankelijk voor hem en voor de luxe en rijkdom die hij haar geeft. Christian krijgt haar steeds meer in zijn macht en zijn donkerste wens is om totale controle over haar te hebben...

 

Bron: For reading addicts

Lees ook: Top 10 populairste boeken van Nederlandse auteurs

Nieuwste artikelen

  • Alicia Silverstone speelt graag in Blast from the Past vervolg met Brendan Fraser

  • Trailer Joy Ride met Ashley Park en Stephanie Hsu is nu te zien!

  • De Mitford-moorden: Jessica - Jessica Fellowes

  • Prins zoekt prins - Tiny Fisscher

  • Schijndood - Angela Marsons

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen