De beste Young Adult liefdes

In veel Young Adult boeken wordt de hoofdpersoon van het boek verliefd op een ander karakter uit het boek. Denk maar aan Katniss en Peeta uit The Hunger Games! Wij vinden het heerlijk om bij al die relaties in Young Adult boeken weg te zwijmelen. Sommige relaties zijn gewoon perfect! Maar welke Young Adult liefdes zijn nu het beste? Wij zochten het voor je uit!

Young Adult liefdes

Lara Jean & Peter Kavinsky - Aan alle jongens van wie ik hield

Eén van de zoetste Young Adult liefdes is toch wel die tussen Lara Jean en Peter Kavinsky en daarom mochten ze natuurlijk niet ontbreken in dit artikel. Wie wil er nou niet zo een prachtige liefde bezitten? Ze zijn gewoon voor elkaar gemaakt!

Elke keer dat Lara Jean verliefd is op een jongen draait het weer op niks uit. Wat ze allemaal gemeen hebben? Iedere keer als Lara Jean beseft dat het op niets uit zal lopen schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen. Hierin beschrijft ze al haar onuitgesproken gedachten en gevoelens. Daarna vouwt ze de brief op, doet hem in een envelop, schrijft de naam en het adres van de jongen erop en stopt de brief in een doos die ze veilig opbergt onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus.

Young Adult liefdes

Charlotte & Henry - De Helse Creaties

Charlotte en Henry zijn misschien wel een van de meest ondergewaardeerde koppels in het Shadowhunter-universum, maar dat maakt ze niet minder leuk! Hun liefde heeft zich ontzettend mooi ontwikkeld en ze zijn een prachtig stel!

Tessa woont in 1978 in New York. Aan haar rustige leventje komt snel een einde als haar voogd plotseling sterft. Tessa moet naar haar broer in Londen, maar nog voordat ze daar aankomt wordt ze ontvoerd door de Zwarte Zusters. Zij dwingen haar zich een vreemde gave eigen te maken. Zelf wist ze niet eens dat ze kon transformeren. Ze wordt gered door de superknappe en gevatte Will, die haar naar de schaduwjagers brengt...

Young Adult liefdes

Shirin & Ocean - Een bijna eindeloze afstand

De liefde tussen Sirin en Ocean is echt prachtig! Ocean kan voorbij de vooroordelen kijken en ziet Shirin voor wie ze echt is. 

Het is 2002, een jaar na de aanslagen van elf september in New York, en het is een heftige en verwarrende tijd. Shirin is het zat om altijd maar aangestaard, beledigd of zelfs aangevallen te worden. Shirin sluit iedereen buiten, en verliest zichzelf in muziek en breakdance. Ocean James is de eerste persoon in tijden die haar echt lijkt te willen leren kennen, maar ze komen uit twee schijnbaar onverenigbare werelden. En Shirin heeft de muur om zich heen zo zorgvuldig opgebouwd dat ze niet weet of ze wel in staat is om hem af te breken.

Young Adult liefdes                 Young Adult liefdes                Young Adult liefdes                Young Adult liefdes                Young Adult liefdes

America & Maxon - De selectie

America en Maxon ontmoeten elkaar wanneer America als een van de 35 meisjes wordt uitgekozen om het hart van de prins te veroveren. America maakt al vanaf het begin een grote indruk op Maxon, maar ze begaan een hobbelige weg voordat de twee uiteindelijk hun liefde voor elkaar verklaren.

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon. America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Young Adult liefdes                Young Adult liefdes

Alec & Magnus - Vloeken uit het verleden

Clary en Jace zijn natuurlijk de hoofdpersonen in de Kronieken van de onderwereld maar Alec en Magnus hebben ons hart gestolen! Ze zijn zo ontzettend lief samen en het is mooi om te zien hoe Alec uit de kast heeft durven komen en zijn gevoelens voor Magnus heeft durven te tonen. Cassandra Clare schrijft nu zelfs een nieuwe serie rondom deze twee karakters, namelijk Vloeken uit het verleden!

In Vloeken uit het verleden reizen Alec en Magnus rond de wereld. Wanneer ze in Parijs belandden wordt hun vakantie echter verstoord door een ontmoeting met een vriend uit het verleden. Een sekte blijkt chaos te veroorzaken over de hele wereld. Blijkbaar heeft Magnus die sekte een keer als grap opgericht. Het is aan Magnus en Alec om ervoor te zorgen dat hier een einde aan komt, en ze zullen elkaar compleet moeten vertrouwen om dat voor elkaar te krijgen.

Young Adult liefdes                Young Adult liefdes

Arthur & Ben - Wat als dit het is

Arthur en Ben zijn misschien wel één van de schattigste stellen uit deze lijst. Na elkaar één keer ontmoet te hebben zetten beide jongens een zoektocht uit om de ander te vinden. En als ze elkaar eenmaal hebben gevonden gaat alles niet van een leien dakje. Toch is hun chemie overduidelijk en zijn ze gewoon ontzettend schattig samen!

Arthur verblijft tijdelijk met zijn ouders in het huis van zijn oom in New York, omdat zijn moeder voor haar werk een tijdje is overgeplaatst naar deze stad. Wanneer hij op een dag door de stad wandelt, valt zijn oog op een knappe jongen die met een grote doos in zijn handen bij de ingang van het postkantoor staat. Ze raken aan de praat en Arthur volgt deze 'Doosjongen' het postkantoor in. Het blijkt dat Doosjongen, Ben, spullen van zijn ex in deze doos heeft zitten en op het punt staat deze terug te sturen. Na deze ontmoeting gaan de jongens allebei hun eigen weg. Toch blijven ze bij elkaar door het hoofd fladderen. Zou dit het zijn of heeft het universum andere plannen voor ze?

Young Adult liefdes                 Young Adult liefdes

Jack & Kate - Het omgekeerde van altijd

Jack en Kate hebben een epische romance die zelfs de wetten van de tijd kan veranderen! Wanneer Kate doodgaat, gaat Jack terug in de tijd en ontmoet hij Kate keer op keer opnieuw. Hij doet er alles aan om haar te redden. Hoe romantisch wil je het hebben?

Bij Jack King lukt alles altijd bíjna. Bijna vroeg hij dat leuke meisje mee uit (maar zijn beste vriend was hem
voor), bijna was hij de beste van de klas, bijna kwam hij in het footballteam...
Als hij op een feestje de mooie, grappige Kate ontmoet, denkt hij dat de vloek van "bijna' eindelijk is verbroken.
Maar helaas... Kate gaat dood aan een ernstige ziekte.
Dit zou het einde moeten zijn van hun verhaal, maar dat is het niet! Op het moment van Kates overlijden krijgt
Jack een tweede kans. Hij gaat zes maanden terug in de tijd en beland weer op het feest waar hij Kate voor het eerst heeft ontmoet. Daar ziet hij haar weer gezond en wel terug. Jack is bereid overal in te geloven als hij Kate maar kan redden. Al snel zal echter blijken dat zijn keuzes niet zonder gevolgen zijn...

Young Adult liefdes                 Young Adult liefdes

Tris & Four - Divergent

Tris en Tobias (ofterwel Six en Four) ontmoeten elkaar wanneer Tris kiest voor de factie Onverschrokkenheid. Al snel vallen de twee voor elkaar en een romance is geboren! Helaas eindigde hun sprookje niet met een happy end... Maar dat betekent niet dat ze geen plekje in deze lijst verdienen! De sterke Four, onder wie een ietwat gebroken jongen schuilgaat en Tris die uit zelfverloochening komt maar langzaam haar echt ik ontdekt zijn een prachtig stel! Ze vullen elkaar prachtig aan.

De wereld van de zestienjarige Tris is opgedeeld in vijf facties: Zelfverloochening, Vriendschap, Oprechtheid, Onverschrokkenheid en Eruditie. Ieder jaar moeten alle zestienjarigen kiezen bij welke factie zij de rest van hun leven willen horen. Tris besluit om niet bij haar familie te blijven, maar te kiezen voor de factie Onverschrokkenheid. Tijdens de brute ontgroening moet Tris bepalen wie haar werkelijke vrienden zijn. Ook heeft Tris een geheim dat ze voor iedereen verborgen moet houden. Als de ogenschijnlijk perfecte maatschappij verhardt en tegenstellingen uitgroeien tot een steeds groter conflict, komt Tris erachter dat haar geheim levens zou kunnen redden, maar ook haar eigen dood zou kunnen betekenen.

Young Adult liefdes                 Young Adult liefdes

Bo & Willowdean - Dumplin’

We sluiten de lijst met beste Young Adult liefdes af met niemand minder dan Bo en Willowdean. Dit koppel laat zien dat liefde gaat om innerlijk en dat je je niet moet laten leiden door vooroordelen. 

Willowdean Dickson heeft een maatje meer en vindt dat geen probleem, terwijl iedereen om haar heen geobsedeerd is door de aankomende missverkiezing. Pas als Will een relatie krijgt met haar knappe collega Bo, begint ze te twijfelen over haar figuur. Om haar zelfvertrouwen terug te krijgen, besluit Will het meest afschuwelijke te doen dat ze zich kan voorstellen: ze geeft zichzelf op voor de Clover City's Missverkiezing. Gaandeweg laat Will niet alleen Clover City versteld staan, maar vooral zichzelf

 

Pas op! Onderstaand koppel is een spoiler voor het boek

Feyre & Rhysand - Hof van doorns en rozen

Feyre en Rhysand *zucht*. Wat een heerlijk koppel zijn ze en stiekem zijn wij ook verliefd geworden op Rhysand! Ze beginnen als vijanden, maar langzaamaan beginnen ze gevoelens voor elkaar te ontwikkelen. Ze helpen elkaar groeien en halen het beste in elkaar naar boven. Ze zijn een ijzersterk stel!

Als Feyre aan het jagen is ziet zij een immens grote wolf en schiet hem neer. Honger haalt namelijk het slechtste in iemand naar boven. Wat zij niet weet is dat zij hier een hoge prijs voor moet betalen. Het is namelijk geen gewone wolf, maar een Elfide. Niet veel later verschijnt er een beest voor haar deur om vergelding op te eisen. Hij neemt haar mee naar Prythian. Feyre ontdekt dat haar ontvoerder een Hoge Fae is uit het Lentehof en dat hij Tamlin heet. Haar vijandige gevoelens voor Tamlin veranderen in een vurige passie! Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

Bron: Epic Reads.

Lees ook: Powerkoppels in Young Adult boeken

Nieuwste artikelen

 • Deze films en series worden in april van Netflix verwijderd

 • Winnen: 5x Vloek van vuur en schaduw van Emmy van Ruijven

 • Wondervrouwen - Stephanie Schuster

 • 10 redenen waarom Michael B. Jordan een lekker ding is

 • YA vervolg delen in 2023

Gerelateerde artikelen

 • De beste Young Adult sprookjes

 • Top 12 beste young adult fantasy series

 • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

 • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

 • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

Zoek in artikelen