Disney live-action remakes die we zouden willen zien

De laatste tijd heeft Disney al veel live-action remakes gemaakt van hun animatiefilms, zoals Aladdin, The Lion King en Beauty and the Beast. Wij hebben zeker genoten van deze nieuwe live-action films, maar we zouden ook graag nog van een aantal andere Disney films een live-action versie willen zien! Wij hebben daarom de live-action remakes van Disney films die we zouden willen zien op een rijtje gezet.

Hercules

Wij genieten nog steeds keer op keer van de film Hercules! Met name zijn de liedjes geweldig en is Meg een heerlijk karakter. Hoe leuk zou het zijn om van deze film een live-action remake te zien?! (Daarnaast kunnen we dan ook meteen wegzwijmelen bij de acteur die de gespierde Hercules gaat spelen.)

Hercules ontdekt dat hij de zoon is van de oppergod Zeus. Om terug te kunnen keren naar zijn vader, zal hij zich eerst als een echte held moeten bewijzen. De slechte Hades probeert te voorkomen dat Hercules terug keert naar zijn vader. Wanneer Hercules verliefd wordt op de mooie Meg zal hij moeten kiezen tussen ware liefde en zijn legendarische kracht.

Disney live-action remakes                 Disney live-action remakes                Disney live-action remakesBron: Disney

Piratenplaneet

De film Piratenplaneet zit vol met actie, spanning en vliegende schepen! Een perfecte mix voor een live-action remake.

Jim Hawkins krijgt van een stervende piraat een legendarische schatkaart overhandigd dat leidt tot een zoektocht naar het grootste fortuin in het heelal, de piratenschat van de legendarische Kapitein Flint. De zoektocht leidt door verschillende melkwegstelsels en Jim Hawkins komt als kajuitjongen aan boord van een schip. De bionische John Silver ontfermt zich over hem. Samen met zijn speelse kameraad Morph, de grappige robot B.E.N. en de slimme kapitein Amelia vinden ze een schat die groter is dan ze ooit hadden gedacht.

Disney live-action remakes                 Disney live-action remakesBron: Walt Disney Studios

Taran en de Toverketel

Taran en de Toverketel is misschien een iets minder bekende Disney film, maar zeker erg leuk! Ook van deze film zouden wij graag een live-action remake zien. In de animatiefilm zitten al veel spannende stukken, dus een live-action versie belooft zenuwslopende momenten te bevatten!

In Taran en de Toverketel moet de jonge Taran in het mystieke land Predanie een heldhaftige taak op zich nemen. Samen met een magisch zwaard moet Taran zien te voorkomen dat de boosaardige Hoornkoning zijn bovennatuurlijke krachten van een mysterieuze toverketel zal oproepen. Zal het Taran lukken om met behulp van zijn vrienden de koning te verslaan?

Disney live-action remakes                 Disney live-action remakesBron: Walt Disney Pictures

Brave

Merida uit Brave is een ontzettende badass, die niet uitgehuwelijkt wil worden en voor zichzelf opkomt. Ze volgt haar eigen weg. Deze sterke vrouw (met een prachtige bos haar) zouden wij graag zien in een live-action remake! Uiteraard wel onder de voorwaarde dat Merida en de rest van de karakters hun Schotse accent behouden!

Merida is een geoefende boogschutter en de impulsieve dochter van koning Fergus en koningin Elinor. Merida is vastbesloten om haar eigen levenspad te vormen en trotseert een eeuwenoud gebruik dat heilig is voor de heren van het land. Merida's acties leiden onbedoeld tot chaos en woede in het koninkrijk. Als ze hulp zoekt bij een excentrieke wijze oude vrouw, wordt haar een noodlottige wens geschonken. Het gevaar dat daarop volgt dwingt Merida om haar heldhaftige kanten te verkennen om zo een afschuwelijke vloek op te heffen voor het te laat is en te ontdekken wat ware moed is.

Disney live-action remakes Bron: Walt Disney Pictures

De Prinses en de Kikker

De Prinses en de Kikker steekt het bekende sprookje in een nieuw jasje. In de animatiefilm heeft Disney er een leuke draai aan gegeven, de mooie Tiana verandert namelijk zelf in een kikker! En hoe leuk zou het zijn om hier een live-action remake van te zien? De Bayou zou er vast prachtig uitzien!

Tiana's droom is om ooit haar eigen restaurant te openen en hiervoor werkt ze keihard. Prins Naveen is een jonge en knappe prins die houdt van lekker eten en Jazz muziek. Daarom komt hij naar de stad New Orleans. Eenmaal aangekomen in de Jazz-stad ontmoet prins Naveen de voodoo magiër Dr. Facilier. Deze tovert Naveen om tot een kikker om zo zijn identiteit te kunnen stelen en zijn leven te kunnen leiden. Naveen komt op een gemaskerd bal terecht, waar hij Tiana aanziet voor een prinses. Hij belooft Tiana haar restaurant te geven als zij hem kust. Omdat Tiana geen prinses is, verandert zij ook in een kikker. De twee ruziënde kikkers gaan op zoek naar Mama Odie, diep in het moeras. Zij kan hen hopelijk vertellen wat ze moeten doen om weer mens te worden. 

Disney live-action remakes Bron: Walt Disney Pictures

Atlantis: de Verzonken Stad

Ook de film Atlantis: de Verzonken Stad leent zich voor een live-action remake. Het mystieke Atlantis zou er prachtig uitzien in een live-action jasje!

De onhandige Milo is vastbesloten het verzonken koninkrijk Atlantis te vinden. Hij ontdekt een oud dagboek met aanwijzingen over de onbekende plek waar het zich zou bevinden. Samen met een groep bekwame ontdekkingsreizigers maakt hij een avontuurlijke reis naar de bodem van de zee. Daar ontdekken ze een verloren continent vol mystieke krachten en ongelooflijke rijkdommen. Al snel verandert Milo's missie van het vinden van Atlantis in het redden van het volk van Atlantis.

Disney live-action remakes Bron: Walt Disney Pictures

Vaiana

Ook van de film Vaiana zien wij een Disney live-action remake wel zitten! Vaiana is namelijk een geweldige Disney prinses die veel geeft om haar volk en probeert een zo goed mogelijke leider te zijn. We hebben wel één voorwaarde voor de live-action remake: Dwayne 'the rock' Johnson moet weer de rol van Maui vertolken!

Drieduizend jaar geleden trokken de grootste zeevaarders ter wereld over de stille oceaan om de vele eilanden van Oceanië te ontdekken. Tot daar op een dag een einde aan kwam en nog steeds weet niemand hoe dat ooit kon gebeuren…Vaiana heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot de zee en ze is vastbesloten om de oceaan over te zeilen en de eeuwenoude tradities van haar voorouders te herstellen. Tijdens haar reis ontmoet Vaiana de halfgod Maui, die meegaat op haar zoektocht. Onderweg nemen ze het op tegen monsters die hun missie proberen te dwarsbomen en ontdekt Vaiana iets waar zij altijd al naar heeft gezocht: haar identiteit.

Disney live-action remakes Bron: Walt Disney Pictures

Anastasia

Anastasia is officieel geen Disney film, maar we zouden hier wel heel graag een live-action remake van willen zien! Hoe mooi zal deze film er wel niet uitzien in een live-action versie?! 

Wanneer de schaduw van de revolutie neerdaalt over Rusland, ontsnapt Anastasia, de jongste dochter van de koninklijke familie ternauwernood aan de dood. Jaren later ontmoet ze Vladimir en de jonge, knappe kruimeldief Dimitri. Maar wanneer zij naar Parijs willen vertrekken om de erfenis van Anastasia op te eisen, moeten ze een strijd leveren tegen de slechte monnik Raspoetin. 

Disney live-action remakes Bron: Twentieth Century Fox 

Big Hero 6

We sluiten deze lijst af met de film Big Hero 6. Deze mooie en spannende film die gaat over superhelden lijkt ons perfect om te transformeren tot een live-action film!

Hiro is een 14-jarig genie die woont in San Fransokyo (een kruising tussen San Francisco en Tokyo). Wanneer één van zijn uitvindingen wordt gestolen door een slechterik besluit Hiro om een groep superhelden te creëren en zijn uitvinding terug te halen. 

Disney live-action remakes Bron:  Walt Disney Pictures

 

Bron: EW.com

Lees ook: De negen meest shocking onthullingen in Disney films

Nieuwste artikelen

 • Het ongelukskind - Beatrice Salvioni

 • Wat eten we vanavond - Mama Baas

 • Gelukkige dagen - Renée van Marissing

 • Schermtijd - Linda van Rijn

 • Monsterjager - Rob Geukens

Gerelateerde artikelen

 • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

 • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

 • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

 • Top 10 ergste Disney slechteriken

 • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

Zoek in artikelen