De leukste Disney samenzweringstheorieën

Disney films kunnen we wel 100 keer kijken en er nog geen genoeg van krijgen! De verhaallijnen, de muziek, de humor... alles is geweldig in Disney films. En als echte Disney liefhebber weet jij vast ook alles over de films. Maar wist je ook dat er heel veel samenzweringstheorieën zijn over Disney films? Zoals dat Alice eigenlijk aan de drugs was en dat Aladdin zich in de toekomst en niet het verleden afspeelt? Deze samenzweringstheorieën wist je vast nog niet!

Tarzan is het broertje van Elsa en Anna 

Al een tijdje gaat er een samenzweringstheorie rond dat Tarzan het broetje is van Anna en Elsa. Maar hoe zit dat nu precies? Volgens de theorie zouden de ouders van Anna en Elsa niet op zee zijn komen te overlijden, maar zijn ze gestrand in de jungle waar de koningin beviel van een zoon, Tarzan. Deze theorie was in eerste instantie alleen maar een theorie, totdat Frozen regisseur Chris Buck tijdens een Ask Me Anything sessie op Reddit onthulde dat de ouders van Anna en Elsa inderdaad op een onbewoond eiland zijn gestrand, waar ze een zoon kreeg. Ze bouwden een boomhut op het eiland, maar werden opgegeten door een jaguar. Dit verhaal klinkt exact als het begin van Tarzan! Regisseur Chris Buck heeft naast Frozen óók Tarzan geregisseerd en hij vertelt dat in zijn hoofd Tarzan inderdaad het broertje van Anna en Elsa is!

Bron: Disney

Alice in Wonderland of Alice in LSD land?

Voordat Disney Alice in Wonderland verfilmde bestond deze theorie al. Veel mensen denken dat alles wat Alice ervaart gedurende het verhaal eigenlijk de werking is van de drug LSD. Veel mensen denken dat het feit dat Alice zoveel gekke dingen eet en drinkt en het hele concept van Wonderland voortkomt uit het feit dat de auteur zelf drugs gebruikte tijdens het schrijven van het boek. Het verhaal werd namelijk geschreven toen het gebruik van opiaten nog legaal was.

Jane is de kleindochter van Belle en het Beest.

Niet alleen Tarzan heeft een bekend Disney-familielid, maar ook Jane heeft volgens een samenszweringstheorie een bekend Disney-familielid. De theorie luidt dat Jane eigenlijk de kleindochter is van Belle en het Beest! Maar hoe zit dit dan? De theorie is gebaseerd op het feit dat we een wel heel bekend theeservies zien in de film Tarzan. Dit is het servies dat ooit betovered was in het kasteel van Beest, maar nu dus van Jane is. Daarnaast wordt Jane ook nog eens verliefd op Tarzan. Op zijn eigen manier is hij een soort 'beest'. Ze valt dus, net als Belle, voor een beest. Dankzij deze aanwijzingen zijn velen ervan overtuigd dat Jane de kleindochter van Belle en het Beest is.

Bron: Disney

Emily is Andy's moeder

In Toy Story 2 krijgen we het hartverscheurende verhaal van Jessie te zien. Ooit was Jessie het favoriete speeltje van haar eigenaar Emily, totdat Emily opgroeide en genoeg van haar had, Jessie in een doos stopte, en buiten op straat zette. Maar nu gaat er een samenzweringstheorie rond dat Emily eigenlijk de moeder van Andy is! Bijna alles klopt aan deze theorie, dus het zou zomaar eens waar kunnen zijn! Hoe zit het precies in elkaar? In Jessie's verhaal zien we een tienerkamer in de stijl van de jaren '70. De cowboyhoed die Andy vaak opheeft als hij met Woody speelt lijkt niet zozeer op Woody's cowboyhoed, maar meer op die van Jessie! We zagen Emily diezelfde hoed ook dragen in de flashback, alleen zonder de witte versiering die de hoed van Andy wel heeft. 

Bron: Disney Pixar

Deze theorie lijkt dus aardig te kloppen. Andy's moeder zegt in Toy Story 2 ook dat Woody een 'oud familiespeelgoed' is. Het is al jaren in de familie!

Sneeuwwitje haar stiefmoeder werd de moeder van een ander bekend Disney karakter

Er gaat al een tijdje een samenzweringstheorie rond dat de Slechte Koningin en tevens stiefmoeder van Sneeuwwitje ook Mother Gothel is in Rapunzel! Maar hoe zit dit precies? En de Slechte Koningin uit Sneeuwwitje ging toch dood aan het einde van de film? Dat klopt! Maar volgens deze theorie heeft de heks haar eigen dood in scène gezet. Ze is een sterke tovenares en we zien nooit het lichaam van de Slechte Koningin na haar val. Het zou dus zomaar kunnen dat ze nog leeft. Alhoewel Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen zich rond 1500 afspeelt en Rapunzel rond 1780, kan het zijn dat de Slechte Koningin het al die tijd heeft overleefd. Ze bezit namelijk een boek over alchemie, het zou zomaar kunnen dat ze een soort Philosopher’s Stone heeft gevonden om zich jong te houden, zoals de bloem die Mother Gothel gebruikt. Mother Gothel en de Slechte Koningin lijken daarnaast ook nog eens heel erg op elkaar, zowel als ze jong als ze oud zijn. Beide zijn ze geobsedeerd door schoonheid en ze zijn allebei jaloers op het uiterlijk van hun (stief)dochter. Daarnaast is op de balustrade in de toren van Mother Gothel is een appel gekerft in het hout. Dit kan een verwijzing zijn naar de appel van de Slechte Koningin in Sneeuwwitje. Daarnaast hebben beide karakters ook nog eens dezelfde dolken. Hoe meer we hier over nadenken, hoe meer we denken dat deze theorie wel moet kloppen!

Bron: Disney

Up is denkbeeldig

Deze theorie is droeviger en duisterder dan de vorige theorieën. Veel mensen denken namelijk dat de gebeurtenissen in Up helemaal niet hebben plaatsgevonden! Kijkers denken dat de oude, chagrijnige man uit Up, Carl Fredrickson, in zijn slaap is overleden. De ballonnen aan zijn huis helpen hem om naar de Hemel te komen. Russell, de jonge padvinder, is eigelijk een beschermengel die zijn vleugels wil verdienen door Carl te helpen naar 'Paradise Falls' (oftewel de Hemel). 

Bron: Disney/Pixar

Aladdin vindt plaats in de toekomst, niet het verleden.

Deze theorie komt voort door iets wat de Genie zegt in de film. In de film heeft de Genie het over Robert de Niro en Groucho Marx, maar hoe kan de Genie weten wie dit zijn als hij 10000 jaar lang in een lamp vast heeft gezeten? Daarnaast merkt de Genie op dat Aladdin’s kleren ‘zo de vorige eeuw zijn’. Door deze opmerkingen van de Genie is de samenzweringstheorie ontstaan dat Aladdin zich eigenlijk in een post-apocalyptische wereld afspeelt waarbij alleen Arabië het heeft overleefd.

Bron: Disney

Boo is de heks uit Brave

Het schattige meisje Boo uit Monsters en Co. volgt Sully naar Monstropolis. Aan het einde van de film brengt Sully haar via een speciale deur terug naar de mensenwereld. De theorie gaat dat Mary (dat is de echte naam van Boo) ook de heks uit Brave is. Maar hoe zit dat? De theorie gaat dat Mary geobsedeerd wordt om Sully terug te vinden. Ze probeert met de weinige informatie die ze heeft hem te vinden. Ze weet dat Sully deuren gebruikt om naar de mensenwereld te reizen. Mary reist terug in de tijd om magie te vinden die sterk genoeg is om Sully te vinden. En in de hut van de heks in Brave is ook nog eens kerving van Sully te zien.

Bron: Disney, Pixar.

Lees ook: Is dit het bewijs dat Vaiana en The Little Mermaid met elkaar verbonden zijn?

Nieuwste artikelen

  • Schotse liefde - Lexie Scott

  • Het appartement - Lucy Foley

  • Wat als het wel werkt - Roni Loren

  • Onder het luchtspoor - Peter Swanborn

  • De rest van ons leven - Els Beerten

Gerelateerde artikelen

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

  • 19 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

Zoek in artikelen