Dit zijn de mooiste Harry Potter covers

Wij hebben de Harry Potter boeken al ontelbare keren verslonden en nog steeds kunnen we er geen genoeg van krijgen! Het liefst lezen we de boeken elk jaar weer opnieuw. Naast dat we de boeken graag zo vaak mogelijk opnieuw lezen, is het natuurlijk ook ontzettend leuk om alle verschillende edities van de boeken te sparen! Zo zijn er geïllustreerde versies, speciale Huis-edities, hardcovers, paperbacks... je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat wel. Wij willen jullie deze covers niet onthouden en daarom hebben we de mooiste Harry Potter covers onder elkaar gezet.

1. Geïllustreerde edities

We beginnen natuurlijk met de geïllustreerde edities van Harry Potter. Op deze manier kun je de Harry Potter boeken op een geheel nieuwe manier ontdekken! Illustrator Jim Kay heeft prachtige illustraties bij het verhaal gemaakt. Soms staan er wat kleinere illustraties op een pagina en soms neemt een illustratie wel 2 hele pagina's in beslag! Kortom, een must have voor Harry Potter fans. 

Tot nu toe zijn deze boeken als geïllustreerde editie uitgegeven: 

Harry Potter and the Philosoper's Stone

Harry Potter and the Chamber of Secrets

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban 

Harry Potter and the Goblet of Fire

2. Huis edities

Om het twintigjarige bestaan van de Harry Potter boeken te vieren werden er in 2017 speciale Huis edities van het boek uitgegeven. Elk boek uit de serie is namelijk verkrijgbaar in een Griffoendor, Huffelpuff, Ravenklauw en Zwadderich editie. Deze edities worden uitgegeven in zowel paperback als hardcover en bevatten nieuwe extra content over verschillende karakters en hebben mooie illustraties die passen bij het Huis. Uiteindelijk zal elk boek uit de serie een speciale huis editie krijgen.

3. MinaLima editie

In 2020 heeft de ontwerpstudio MinaLima, de studio die ook de visueel grapische stijl van de Harry Potter- en Fantastic Beasts films heeft ontworpen, een nieuwe editie uitgebracht van Harry Potter and the Philosopher's Stone. Niet alleen is de cover prachtig waarop we Zweinstein, het grote meer en Harry, Ron en Hermelien afgebeeld zien staan, maar het boek is binnenin ook geweldig. In het boek staan namelijk onder andere op bijna elke pagina gekleurde illustraties en het bevat 8 interactieve, speciaal op papier gemaakte toevoegingen. Een van die speciale toevoegingen is bijvoorbeeld de Zweinstein brief die Harry ontvangt! Ook krijgen de lezers het boodschappenlijstje en de speciale doorgang van de Wegisweg te zien, is er een uitvouwbaar Zweinstein kasteel toegevoegd, kan de lezer in de Grote Hal het geweldige feestmaal op tafel toveren en nog veel meer. En er is goed nieuws want ook Harry Potter and the Chamber of Secrets zal opnieuwe door MinaLima worden uitgebracht. 

Bekijk het onderstaande filmpje om een indruk van het boek te krijgen:

4. Fan covers

Niet alleen uitgeverijen, maar ook fans hebben prachtige covers uitgebracht! Zo heeft Nerdy Ink zelf Dust Jackets gemaakt voor de Harry Potter boeken en ze zijn werkelijk waar prachtig. Niet alleen de voorkant is een pareltje, maar ook de achterkant is prachtig ontworpen. Op de achterkant van elk boek staat namelijk een quote die perfect past bij dat deel van de serie. Zo staat bij Harry Potter and the Order of the Phoenix bijvoorbeeld de zin 'You're just as sane as I am' op de achterkant. Bekijk hieronder de voor- en achterkant van elke cover:

 

Lees ook: Dit zijn de schetsen die J.K. Rowling zelf maakte van Harry Potter tijdens het schrijven

Nieuwste artikelen

  • Zorro. De vloek van Capistrano - Johnston Mcculley & Kevin Hassing

  • Liefde op bestelling - Marijke van den Elsen

  • Het smalle land - Christine Dwyer Hickey

  • Jill Mansell boeken geranked

  • Introweek - Anja Janssen

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

Zoek in artikelen