10 Epic fantasy RPG games

Naast films en series kijken en het lezen van boeken vinden wij het ook heerlijk om ons helemaal te verliezen in een game! Hoe heerlijk is het om jezelf in te leven in een ander karakter en epische avonturen te beleven? Het genre fantasy RPG is hier dan ook perfect voor. Hou jij ook zo van zulke games, maar heb je even geen idee welke game je wil gaan spelen? Doe dan inspiratie op met dit artikel! Wij hebben 10 epic fantasy RPG games onder elkaar gezet, die gegarandeert staan voor vele uren gameplezier.

Dragon Age-serie

Van deze fanasy RPG game zijn er tot nu toe drie delen gemaakt. De eerste Dragon Age game genaamd Dragon Age: Origins is in 2009 uitgebracht, de tweede die Dragon Age II heet in 2011 en Dragon Age: Inquisistion in 2014.

Het eerste spel speelt zich af in het koninkrijk Ferelden. Voordat je met het daadwerkelijke spel begint kan je kiezen welk karakter je wil worden, een magiër, strijder of rogue. Je dient onder de huidige koning en probeert om het koninkrijk te verdedigen. Maar ondertussen valt de Darkspawn het koninkrijk aan. Hierdoor wordt iedereen gedwongen samen te werken om deze wezens te verslaan.

Bron: EA

Fabel-serie

Ook in de Fabel-serie zijn er in totaal drie spellen verschenen. In 2004 kwam het eerste spel uit. De twee vervolgen werden in 2008 en 2010 uitgebracht. Naast deze hoofdspellen zijn er ook verschillende DLC's (downloadable content) verschenen. In 2014 is Fable Anniversary uitgebracht, een rerelease van de originele game.

Fable gaat over een jongen die een cadeau voor zijn zus haar verjaardig heeft gevonden. Maar dan wordt zijn dorp overvallen door bandieten. Een lid van de Hero's Guild genaamd Maze komt de jongen tegen, redt hem en neemt hem mee naar het guilde om hem op te voeden als een held.

Bron: Microsoft

The Elder Scrolls-serie 

Van The Elder Scrolls zijn er al heel wat games gemaakt. Het eerste deel werd in 1994 uitgebracht onder de naam The Elder Scrolls: Arena. Daarna volgden er nog 4 vervolgen op dit spel, namelijk The Elder Scrolls II: Daggerfall (1996), The Elder Scrolls III: Morrowind (2002), The Elder Scrolls IV: Oblivion (2006) en The Elder Scrolls V: Skyrim (2011). Naast deze 5 hoofdgames zijn er ook veel uitbreidingen uitgebracht.

In het laatste spel dat is uitgebracht, Skyrim, gaat het verhaal over het karakter the Dragonborn. De speler speelt als dit karakter en heeft als missie om Alduin te verslaan, een draak waarvan is voorspeld dat hij de wereld zal vernietigen. Het spel speelt zich 200 jaar na Oblivion af.

Bron: Bethesda Softworks

The Witcher-serie

Van het spel The Witcher zijn er tot nu toe drie delen verschenen. Het eerste spel, genaamd The Witcher, verscheen in 2007. In 2011 verscheen het vervolg genaamd The Witcher 2: Assassins of Kings. Het derde deel heet The Witcher 3: Wild Hunt en is in 2015 uitgebracht.

In de spellenreeks speel je als het karakter Geralt of Rivia. Hij is een monsterjager en tevens een Witcher. Het spel begint met Geralt die last heeft van geheugenverlies. Gedurende het spel ontdekt hij wie hij is en dat hij vrienden en vijanden over de hele wereld heeft. De keuzes die de speler maakt zijn belangrijk voor het verhaalverloop en beslissen de relaties van Geralt met zijn vrienden en vijanden.

Bron: CD Projekt RED

Final Fantasy-serie

Final Fantasy kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst! In totaal zijn er maar liefst 15 delen van verschenen! Het laatste deel is alweer in 2016 uitgebracht.

In Final Fantasy XV volgen we het verhaal van Prins Noctis. Hij en zijn vrienden zijn op een reis om zijn koninkrijk terug te winnen van de Nilfheim. Hij ontdekt dat hij op een queeste is om te strijden tegen de krachten van de duisternis met de krachten van het licht die alleen een afstammeling van Lucian kan gebruiken. 

Bron: Square Enix

Dark Souls

Het spel Dark Souls is in 2011 uitgebracht en kreeg twee vervolgen, namelijk Dark Souls II (2014) en Dark Souls III (2016). In 2018 werd er Dark Souls: Remastered uitgebracht, een geremasterde versie van het eerste spel uit deze serie. 

Je speelt als een ondood karakter die afrest naar Lordran om de Bells of Awakening te luiden. Deze bellen maken Kingseeker Frampt wakker, die de speler vertelt dat hij moet afreizen naar Anor Londo. Hier wordt de speler geïnstrueerd door Gwynevere om de voorspelling uit te laten komen. Om dit te bereiken moet de speler de Lord Souls verwerven en deze terugbrengen naar de vlammen.

Bron: FromSoftware, Namco Bandai GamesJP

Diablo 

Van deze serie bestaan er momenteel drie spellen met uitbreidingen. Daarnaast is in 2019 Diablo IV aangekondigd. Het eerste spel komt alweer uit 1996.

In Diablo is de demon die ooit opgesloten zat in de Soulstone ontwaakt en ontsnapt uit de Soulstone. Wanneer hij de Soulstone verlaat worden er grenzen tussen werelden geopend en hij vestigt zich in een zestien verdieping tellende kerker in het dorp Tristram. Diablo bezit echter niet de kracht die hij vroeger had en roept de hulp in van een demonenleger. Dan arriveert er een reiziger, het karakter dat de speler bespeelt. Het is aan hem om Diablo te verslaan.

Bron: Blizzard Entertainment, Sierra Entertainment

World of Warcraft 

Eén van de bekendste spellen is misschien wel World of Warcraft. In totaal zijn er voor dit spel zeven uitbreidingen verschenen. Je kan in dit spel je eigen personage creëren. In de wereld waarin het spel zich afspeelt kan je quests voltooien, tegen monsters vechten, gebieden ontdekken en met andere spelers communiceren. 

Bron: Blizzard Entertainment

Baldur’s Gate

In 1998 kwam de game Baldur's Gate uit en hiervan werd in 2012 de Enhanced Edition uitgebracht. Dit is een remake van het eerste spel waarin ook de uitbreidingen zijn toegevoegd. Het spel is gebaseerd op de setting van Dungeons & Dragons.

In het spel kan je je karakter en je team sterker maken door opdrachten uit te voeren en vijanden te verslaan. Je kan veel sidemissies doen, maar je kan ook opdrachten voltooien om verder in het verhaal te komen. Het team van personages dat je bij je hebt, heeft elk een eigen achtergrond. Dit zorgt ervoor dat  het spel diepgang krijg en extra verhaallijnen heeft met deze personages, zo kunnen er bijvoorbeeld romances ontstaan.

Bron: Black Isle Studios/Interplay Entertainment

Titan's quest

Titan's Quest is uitgebracht in 2006 en er zijn drie uitbreidingen van verschenen, namelijk Titan Quest: Immortal Throne (2007), Titan Quest: Ragnarök (2017) en Titan Quest: Atlantis (2019).

De speler begint in het dorp Helos waar monsters de oogst vernietigen. Je vecht je weg door egypte en ontdekt de Telkines, zij behoren toe aan de Order of Prometheus. Door het doen van quests behaalt de speler zogeheten experience points. Hiermee kan je in level stijgen en krijgt je karakter betere vaardigheden. 

Bron: Iron Lore Entertainment, THQ

Lees ook: Grappige console games

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • Deze series krijgen een nieuw seizoen

  • Netflix onthult trailer van The Witcher seizoen 2

  • Games met goede verhaallijnen

  • 10 redenen waarom Henry Cavill een lekker ding is

  • Top 12 beste fantasy series aller tijden

Zoek in artikelen