Veel boeken worden niet uitgelezen

Je herkent het vast wel: eindelijk heb je dat ene boek gekocht dat je al vaak op Instagram voorbij hebt zien komen, maar wanneer je het begint te lezen kom je erachter dat het boek eigenlijk niet jouw ding is! Hierdoor lees je het boek eigenlijk nooit uit. Je bent niet de enige! Uit onderzoek is namelijk gebleken dat veel mensen hun boeken niet uitlezen.

Perlego is een online bibliotheek voor non-fictie boeken in het Verenigd Koninkrijk. Zij hebben een onderzoek gedaan waaruit is gebleken dat 21% van de boeken die bij hun worden geleend niet verder worden gelezen dan het eerste hoofdstuk! Slechts 43% van de boeken worden helemaal uitgelezen en 7% van de boeken worden bijna helemaal gelezen, alleen het laatste hoofdstuk niet.

Bron: Shutterstock.com

Uit gegevens van Kobo blijkt dat er in het Verenigd Koninkijk ook veel boeken niet worden uitgelezen. Volgens Kobo is het zelfs zo dat de meest populaire boeken niet worden uitgelezen. Zo was het boek The Goldfinch van Donna Tartt door slechts 44% van de mensen die het boek gekocht heeft uitgelezen. En van het boek 12 Years a Slave (dat ook verfilmd is) heeft slechts 28% het boek uitgelezen! Volgens de gegevens van Kobo is het meest uitgelezen boek in 2014 het boek Rotten to The Core van Casey Kelleher. Maar zelfs dit boek is door maar 83% van de mensen helemaal uitgelezen.

Een verklaring waarom de boeken niet worden uitgelezen komt niet naar voren in de onderzoeken. Het zou natuurlijk kunnen dat de mensen begonnen met lezen, maar erachter kwamen dat ze het boek niet leuk vonden. Mocht je in het begin moeite hebben om echt in een boek te komen, hou dan de regel van de bibliothecaris Nancy Pearl in je achterhoofd: 'lees minstens 50 pagina's van een boek voordat je het weglegt als je jonger dan 50 bent. Als je ouder bent trek dan je leeftijd af van het getal 100 en wat de uitkomst daarvan is, is het aantal pagina's dat je minstens moet lezen.

Mocht je ooit nog eens een boek niet uitlezen, weet dan dat je niet de enige bent!

Bron: Perlego, Mashable, Bustle, Kobo.

Lees ook: Deze 10 boeken kun je makkelijk in één dag uitlezen

Nieuwste artikelen

  • 40 Hallmark kerstfilms die we kunnen verwachten!

  • Dromen aan zee - Sherryl Woods

  • De onbekende man - Chantal van Mierlo

  • Het reservaat - Barbara Jurgens

  • De Gorgeltjes trakteren de dieren - Jochem Myjer

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen